You are here

AEG Lavamat 76730-W

8 posts / 0 new
Last post
rrpisti
rrpisti picture

Sziasztok!
A mosógép nem indul, a ledek és a kijelző működik.Ma délután volt találkám :) a nevezett géppel és az ajtózár okozott meglepetést.Fórumokon már olvastam,hogy vannak mosógépek amelyekben termozár és relé vagyis kis elektromágnes is van az ajtózárban, de még nem láttam ilyent.Nos ebben a gépben ilyen van, Bekapcsoláskor egy darabig a mágnes kattog majd beáll egy helyzetbe és utána náma csend.A zárszerkezet már volt szétszedve, én is nekibátorodtam,de semmi látható hibája nincs.Az érintkezők néhány másodperc bekapcsolás után zárnak.A gép minden gomb megnyomásakor jelzi,hogy az utasitást elfogadta(kigyullad a megfelelő led)de nem inditható. Kattogáskor az ajtó piros ledje néha egy pillanatra zöldre vált és amikor megáll a kattogás a led kialszik.Mivel nem értem a működési elvét :hmmm: szivesen vennék minden útbaigazitást,mielőtt szétbarmolnák :jajj: valamit.Talán nem is a zár lehet a hibás.
Köszönöm!

Comments
rrpisti
rrpisti picture

:weep: bár egy service manual-t hogy ne a sötétben tapogassak

0

mika70
mika70 picture

mika
Ja ,motor szénkeféi? :)

0

kolya61
kolya61 picture

ŰDV ! Elakad a TEST, tehát amit irtak neked ellenőrizd le. Némelyik modell a zár bekapcsolása után rákapcsolja a beengedő szelepet is tesztre, nemárt azt is megmérned.

0

mika70
mika70 picture

mika
Szia!
Nem biztos hogy ajtózár hiba.Ha indítod a gépet és kattan a zár kézzel ki bírod nyitni?A zárat kiszerelve szimulálni lehet a zárt állapotot az érintkezők rövidre zárásával.Ha ez megvan és nem indul mégsem mehetsz rá az elektronikára.

0

Ckó
Ckó picture

Szia!
Ezt találtam.
Üdv.:Ckó

0

rrpisti
rrpisti picture

Nagyon köszönöm!
Igaz nem túl sok, hibakódot a gép nem ir ki,nyilván marad a gyalogmódszer.Lassan lépésről lépésre (nem az erősségem). :fun:

0

kenyérke
kenyérke picture

Szia,
Én szintén jártam így -igaz-Electrolux géppel.A tünet hasonló volt. Ott a fűtőbetét volt zárlatos. Húzd le a betét egyik tápját. Ha úgy elindul a gép-vagy tovább lép-érdemes ott kezdeni.
Hátha hasonló a probléma. Üdv. Az én gépem Electrolux EWF 10670-es volt.A hiba leírását megtalálod itt a fórumon.
Üdv,

0