You are here

AIWA FX7500 Video törött fogaskerék.

13 posts / 0 new
Last post
joco320d
joco320d picture

Tudna valaki infót adni, hogy honnan lehetne szerezni a fent említett videóhoz fogaskereket, amelyik a kuplungot hajtja, 3 darabba van törve.Szétszerelés előtt folyton bekapta szalagot, kazettát, azonnal kikapcsolt. Forrasztóval összeolvasztgattam, mostmár elindúl, hang jó, képet húzza ,a szalagot már nem tekeri be a kazettát is szépen kiadja, lejátszás közben kattog enyhe deformácio miatt, nem is egyenletesen jár.

Csak működésre akartam bírni.

Comments
joco320d
joco320d picture

Nos olvasztottam még a fogaskerékbe egy gémkapcsot merevitésnek, így összeraktam (valószínü nem lesz hosszú életű) mostmár nem kattog, lejátszás tökéletes.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nemrég bontottam pár videót, samsungot is, az összes fogaskerék össze van öntve egy uborkásüvegbe. Ha teszel fel valami értelmezhető képet arról, ami neked kell, megnézem, van-e.

0

joco320d
joco320d picture

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Samsung Scorpio mechanika tipikus hibája. Nemigazán lehet már venni ilyen közlőkereket, max valami bontott, vagy elfekvő készletből lehetne. AC66-20581A

http://www.wagneronline.com.au/samsung-dvd-vcr-centre-gear/vcr-parts/ser...

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia.
Jó lenne 1 jobb fotó, ha lehet az egész mechanikáról.

0

joco320d
joco320d picture

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Éppen ma javítottam egy ilyen fogaskereket! Nem az első eset, és már nagyon sok műa. fogaskereket, csigakereket, gyűrűt, audio magnók pill. stop arretáló szerkezetét is javítottam ezzel a módszerrel:
Gyűjtöm a rossz, törött (réz, krómozott) antennákat, és ezekből vágok le tűreszelővel 0,5-1mm széles gyűrűket, amik kicsit szűkebbek, mint amire rá kell húzni, vagy amit össze kell vele fogatni. Utána ráhúzom egy fém tengelyre, és finoman kalapálva kitágítom annyira, hogy kissé "passzentosan" rámenjen a javítandó alkatrészre. Tuti módszer, ezret csináltam már. Nem kell alkatrész után szaladgálni, és sosem megy többé tönkre. Ez kb. 10 perc... Ennyi idő alatt a turkálóban sem találni meg, az alkatrészboltról már nem is beszélek!Ugyan már összeraktam a szerkezetet, de ha szükséges, szétszedem, és küldök róla képet
Üdvözlettel.
Attila
UI.: Cserébe viszont kérek egy szívességet: Ugyanez a mechanika, és ki van esve belőle egy pici rugó, de az istennek sem találom, honnan. A képen föltettem a kazetta fészekre, középen. És ha már lúd, legyen kövér:ugyanez a mechanika csinálja a következő hibát: gyors előre és visszacsévéléskor felpörög a megfelelő sebességre, majd hirtelen lelassul csiga "gyorsaságra"
Még egy ui.: Érdemes feltenni valahová a módszert?

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nem vagyok biztos benne, hogy ez a rugó a mechanikából való. Hacsak nem a kazettafészek-lift valamelyik kis reteszének a rugója. De a videokazettákban belül az orsófékeknél is ilyen van, jártam már úgy, hogy abból esett be a videoba...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:tényleg hasonlít az orsófék rúgóra

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Lehetséges, mert az ÜF is mondta, hogy széttépett néhány szalagot, és a gépben is voltak szalagdarabok. Ráadásul már megpróbálta megjavítani (kb. 70 éve, idős bácsi...)
Azonban a gyors csévélés még mindig megoldatlan...
Üdvözlettel:
Attila

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:féket és kuplungot nézted?

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm. Két dolog okozta a gondot: Az egyik: A két egyforma fehér fogaskerék, amik az orsózókat hajtják. Csont szárazak voltak, ill. az évek során a kopásból származó finom por rárakódott a tengelyükre, sőt időnként meg-megcsikordultak (csak nem tudtam, mi okozza a hangot). A másik: A fék filcek elkoszolódása, konkrétan: nem tudom, honnan, de a filcekbe beleivódott egy sűrű, zsíros valami, és gyakorlatilag nem csúsztak, hanem ragadtak az orsózókra. Alkohollal le(ki)mostam őket. Még hozzátenném, hogy előtte a primer tápban is volt egy 33UF-os kondi, amit kicserélve, nem ingadozott annyira a szekunder táp feszültsége. Nem sokat, de ez is javított a helyzeten.
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links