You are here

AKAI 4000 ds MK-II csak egy fordulatszámon működik/MEGOLDVA

7 posts / 0 new
Last post
sandorverten
sandorverten picture

Sziasztok!
Nem találtam alkalmasabb témát,ezért ide írtam!
Adott ez a szalagos magnó.Csak a nagyobb sebességen képes működni.Hiába kapcsolom a tape selector kapcsolót, nem változik,az equalizerre sem. A kapcsolók jók,zárnak-nyitnak.Rajzról sem tudom,mi kapcsolhatja a sebesség választót,illetve van elképzelés.Van egy kapcsoló,ami a kondi-ellállással van párhuzamosan kötve, de nem szabályoz.Találkozott valaki ilyennel,vagy ismeri a készüléket?A másik,hogy ehez lehet-e beszerezni idlert és nyomógörgőt,mert nem találok hozzá.Még vizsgálódok,de hol?Vagy ez az ellenállás-kondi kombó lenne a hibás?
Nagyon köszönöm mindenki hozzászólását!Tényleg,nekem a büdös életben eszembe sem jutott volna,hogy a főtengelyen lévő persely lenne a megoldás.blush Ami meg az idlereket illeti,hát tényleg húzós, mivel ezekről nem lehet levenni a gumit,egybevannak a műanyaggal.Kissé felköszörültem,márcsak -szerintem-zsírozni kell a tengelyeket,mert csévéléskor elég hangosak.Mégegyszer nagyon köszönöm!
Üdv:Sándor
Márcsak az a kérdés,hova tegyem,dugjam a perselyt meg a recés anyát,mert nincs helye.Na az is megvan,kiszedték(inkább kitörték) a kombináltfejet eltakaró burkolat felett lévő tüskét,ami ezt tartotta.Tettem helyette egy megfelelő méretű csavart, anyával.

Comments
joci66
joci66 picture

Szia!
Ezen a készüléken a sebességváltás nem elektronikus (a szalaghúzó tengely mindig azonos fordulatszámon működik). A tengelyre helyezhető gyűrű segítségével a tengely kerületi szögsebességét lehet változtatni. Amennyiben ez a gyűrű fenn van a tengelyen, 19,04-es sebességgel továbbítja a szalagot, ennek hiányában pedig a 9,52-es sebességgel.
Egyszóval nézd meg, hogy rajta van-e a gyűrű, aminek használaton kívül a helye a fejbúra alatt található tüskén van.
 

0

peterpan
peterpan picture

Khm!
"Egyszóval nézd meg, hogy rajta van-e a gyűrű, aminek használaton kívül a helye a fejbúra alatt  felett található tüskén van.!" (lásd: kép!)
 

1

guriga
guriga picture

Le kell venni a főtengelyről a vastagítót. Remélem nem viccelsz!

1

sandorverten
sandorverten picture

Üdv!
Pedig az a helyes válasz!Sándor

1

Guest
Guest picture

Üdv!
A szalagsebességet a főtengelyre húzott persely le illetve felszerelésével válthatod.
A recézett anyát lecsavarod és a persely lehúzható. Onnantól 9,53 cm/s a szalagsebesség.
A nyomógörgő és az idler elég necces az áruk miatt. Nyomógörgő a 4000-es családé vagy a GX1721/1722 -é jó hozzá
Csak példaként egy legolcsóbb javító készlet amit találtam, szállítással együtt 8600HUF  https://www.ebay.com/itm/NEW-Repair-Kit-Pinch-Roller-TIRE-for-AKAI-GX-1721-1722/174128198838?hash=item288ad974b6:g:3WkAAOSwT9Nd-Jco
Komplett görgők 20 ezer vagy a fölött vannak.

 

File csatolás: 

0

sandorverten
sandorverten picture

Szia!
Nagyon köszönöm mindenki hozzászólását!Tényleg,nekem a büdös életben eszembe sem jutott volna,hogy a főtengelyen lévő persely lenne a megoldás.blush Ami meg az idlereket illeti,hát tényleg húzós, mivel ezekről nem lehet levenni a gumit,egybevannak a műanyaggal.Majd 20000 lenne.Kissé felköszörültem,márcsak -szerintem-zsírozni kell a tengelyeket,mert csévéléskor elég hangosak,gondolom kikoptakArra is lehetne megoldás,de a szíjak cseréje után így is elmegy....? Majd tekergetem ide-oda,ha jó marad.Mégegyszer nagyon köszönöm!
Üdv:Sándor

0