You are here

AKAI ATC-2955F THP1008a kínai belső

6 posts / 0 new
Last post
kázsé
kázsé picture

Uraim,

A tv-n gerjed a kábel adások 70%-a (az ügyfélnél is és nálam is). Már tunert cseréltem benne de a hiba maradt. Se melegítésre se hűtésre nem változik.. Találkozott már valaki hasonlóval?

Üdv

Komlós Laci

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!
Nem világos, hogy mit jelent a gerjedés (ahány szakember annyiféle értelmezés: pl. moire van a képen, több csatorna úszik egymás alatt, szinkronbizonytalan stb. ezeket mindet gerjedésként írták le), ezért jobban érthető lenne, ha egy fényképpel illusztrálnád a jelenséget.
Több kínai sasszinál találkoztam már hibásan bekötött (egyik lába üresen lógott) SAW-al (feületi hullámszűrő) és hibásan beállított AGC-vel(szervizmenüben korrigálható), de ennél is durvább hiba, amikor a beépített SAW nem tudja kielégíteni a szomszédcsatornás elválasztás előírást, így a kábelen sűrűn egymás mellé tett csatornák zavarják egymást. Ez a hiba csak kábeles vételnél jelentkezik, és az egyedüli megoldás a SAW csere.
Ajánlom figyelmetekbe a Galactic családról (kínai sasszikról) összegyűjtött (és "galactic_service_info" címen feltöltött) tapasztalatokat.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

szerintem nem gerjedés túlvezérlődés lehet. Valamiért nem tudja lekezelni a nagy jelszintet ami a kábelen jön. Általában az AGC körben kell keresni a hibát. Egy csillapítóval el lehet dönteni, hogy túlvezérlődik-e.
Ha mégis gerjedés, akkor kábeltv-vel, ill annak földelése miatt földhurok miatt állhat elő. Ez egy földhurok leválasztóval kideríthető. Ha így van, akkor valami szigetelési probléma van a tápegységben, és a hálózat valahogy bejut a készülékbe. (Általában van egy kondi ami öszzeköti a táp primer és szekunder földjét és az szivárog, vagy a trafó)

Üdv,
Oszi

0

kázsé
kázsé picture

Szia,

Lehetséges a túlvezérlés, mert ha kicsit kihúzom az antennát akkor jó a kép. Megpróbálok ilyen irányban elmozdulni.

Köszi a tippeket. Még lehet jelentkezem ha nem boldogulok.

kázsé

0

kázsé
kázsé picture

Siker!!!

A szervízmenüben az AGC-t 16-ról 27-re állítottam és megszűnt a probléma.(MENÜ,6,4,8,3 gombok, uána bal felső sarokban piros M betű megjelenik, majd 1,2,3,4 gombokkal lehet az almenük között váltani, kilépés standby)

Köszi a segítséget

üdv:

Komlós Laci

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Oszi!

Teljesen igazat adok Neked, mert ha gerjedés lenne, az az összes csatornán jelentkezne, itt viszont csak a magasabb jelszintűek vezérlődnek túl. Legalábbis erre lehet következtetni a leírtakból.
Vagy lehet, hogy bizonyos freki felett jelentkezik? :hmmm:
Majd kiderül! (Kínainál meg az orosznál sose lehet tudni!) :)

Üdv: Laci

0