You are here

AKAI CT-G255DT képcső halott????

5 posts / 0 new
Last post
domeattila
domeattila picture

Tisztel Szakik!
Címben említett tv anno hozzám került, a tulaj elmondása szerint füstölt majd kikapcsolt: a sorkimenő forrasztásainál a nyákon áthúzás-égés nyomok-égett felület nyákon kiiktatva, vezetékkel áthidalva- a probléma megszűnt. Néhány hónappal később új jelenség: nincs kép, csak hang. korábbi hiba nem jött elő, de 2 db 160V 100uF kondi a kapacitását elvesztette, cseréjük után vízszintes csík a kép!!! Függ. eltérítő TDA IC csere- oké a kép csak sötét és megjelentek a világosabb árnyalatoknál piros árnyékok. a fűtés körben lévő soros ellenállás kisebbre cserélve majdhogynem jó a kép, de szerintem a képcső megöregedett!!! vagy még valamit elnéztem??
vélemény?

Comments
demi0515
demi0515 picture

Szia Attila! Ha még kéznél van a tv, a táppanelon a relé mellett lévő C926 kondi értékét elárulnád megköszönném. Sajnos az általam letöltött rajzokon nem szerepel és hiányzik a tápból. Előre is kösz.

0

domeattila
domeattila picture

hella
a tévét már elvitettem hogy használják, abból nem de ami nekem van "tanya"rajz ott azt írja: 100u/160V
itt:
http://elektrotanya.com/akai_ct-g2501e.pdf/download.html
üdv
D Attila

0

demi0515
demi0515 picture

Kösz, megnézem ez-e az.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia! :)

Nézd át Demi0515 (2010-04-02 07:29) topikját ugyanerről a készülékről, hátha találsz benne segítséget, vagy konzultálhattok is egymással. :oke:

Különben a színes képcsövek fölfűtése csak rövid időre ad megoldást, mert fölgyorsítja az elöregedést, a regenerálás, vagy a csere javasolt. :?

Üdv:
Fülesmester

0