You are here

AKAI GX4000D magnó

50 posts / 0 new
Last post
KOCSA
KOCSA picture

Üdv Mindenkinek!

Ha nem nagy baj, nyitnék a hibának egy új topikot mert szerintem már bele keveredünk.
Ha baj, kérem az admint tegye helyre a dolgot.

Hibajelenség:
A bemeneti jel torzított állapotban jelenik meg a felvevő erősítő bemenetén.
Mint a videón is látható,hallható,mindkét csatorna torz, a bal és jobb oldali felvételszabályzó potik teljes végkitérésen vannak, a bal műszer jelzi a szintet de torz, a jobb oldal alig jelez valamit, de az is torz a hallgatóban.
Kérem nézzétek meg a videót amit készítettem, felvétel nélkül, csak a bemenő jelet hallgatva, majd felvétel közben, illetve lejátszás módban.
Ettől jobban nem tudom elmagyarázni sem a hibát.
Minden poti, kapcsoló lekezelve.
(video töröve)

Köszönettel!

Comments
KOCSA
KOCSA picture

Sziasztok!
Megjöttek az alkatrészek, újból neki álltam.

TR1-5 és TR14-18 cserélve 2SC2240-re
C2-5-6-7-10-11-12-13-14 elkók cserélve, másik csatornán is.

Mindkét csatorna meggyógyult, a felvételi szint szépen állítható, semmi recsegés, dinamikus mély,jó magas hang átvitel, Zonal szalaggal 19-en.
A sustorgás, szélfúvásos zajok elmúltak,a csatornák nagyon csendessé váltak.
A hiba okára nem derült fény sajna, mert az ajánlott hibakeresést elmulasztottam, türelmetlen voltam, elnézést kérek a segíteni szándékozóktól.
Műszeres mérésre érdekes módon,(2x is ellenőrizve) mind a tranyók, és az elkók is jónak bizonyultak, de ezek szerint mégse.

A lejátszó erősítő 5-5 tranzisztorát még lecserélem 2SC945-re és a csatolókat is, rontani nem fog a helyzeten

Üdv:Csaba

File csatolás: 

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Így aztán elmondhatod (némileg módosítva egy rovat címet): Ma sem tanultam semmit. Legalább is a szakmából. E miatt maradsz továbbra is "zöldfülü" mások jó szándéka ellenére. Ha majd újra segítségre szorulsz s nem tolonganak a segítők akkoron jusson eszedbe a mostani hozzá állásod!
Üdv. Laci

0

Tranzix
Tranzix picture

"FONTOS!
Ha a hozzászólásod vagy annak egy része nem kapcsolódik szorosan a topik témájához, használd az alábbi ikonok közül az offtopik (söröskorsó) ikont!
Így a offtopik szöveg tag-ek közé írt szöveg halványabban fog majd megjelenni (lásd Előnézet)."

Gratulálok!
A magadfajta öntelt hólyagok, persze beleértve az önkényuralmú moderátort is, miatt fog teljesen elnéptelenedni ez az oldal.
Borítékolhatjátok!


A következményt te is borítékolhatod. (7 nap)

0

KOCSA
KOCSA picture


Megköszönöm "felszabadulásod" után a magadfajta nagyképű szakik a témához tartozó érdemleges hozzászólását, tipi tapi DINO-ét is.Bár nem értem hogy előző dicsérő hozzászólásom miért lett törölve, és az ilyen folyamatosan sértegető tartalmúak pedig maradhatnak. De talán választ kapok a mod.-tól.

1. A söröskorsó használata nem opció!
2. A törlések néha következmények, mivel egy-egy hozzászólás törlésénél, a kapcsolódó hozzászólások is az enyészeté lesznek.
3. A nem tolerálható hozzászólások azért maradnak meg, hogy a későbbiek során ne lehessen vita, ki mit mondott.

Ps.Szürkével úgy tudsz írni, hogy kijelölöd a szöveget, és utána kattintasz a söröskorsóra, vagy kattintasz a söröskorsóra és a megjelenő [font color=gray][/font>]záró és nyitó kacsacsőrök közé írod a szöveget. A [] zárójellel a kacsacsőrt cseréltem le, mert különben nem jelenne meg.

0

iparos
iparos picture

Szia!
Tranzix nem neked írta amit írt, hanem DINO -nak.
Használd a "Beágyazott (teljes)" módot és láthatod ki kinek írt.

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
Akkor elnézést kérek Trantix-től is!
Akitől kellett, azoktól is még egyszer!
De sajnos ezt tipi tapi DINO még ezt sem tolerálta :)

Üdv:Csaba

0

DINO54
DINO54 picture

Szia Tranzix !
Most mond: Hiányzott ez néked? Bár profinak vallod magad ez a történet a részedről eléggé amatőrre sikeredett. Az általad nem túl megtisztelő jelzőkkel illetett topiknyitó már a második topikot indította a gödhös magnójának kismillió hozzászólás közepette de még odáig nem jutott el hogy a hallhatóan durva munkaponti hibával üzemelő felvevő erősítő tranzisztoraira mindenféle megbontás, forrasztgatás nélkül rámérjen pedig még súgtam is hogy kb. mit kellene mérnie.
Legutolsó megszólalásában gyakorlatilag kijelenti: nincs szükség szakmaiságra. Majd cserélgeti az alkatrészeket sorban amíg meg nem javul a készülék. Van az "átkondizós" most már van "áttranyózós" is a "kollégák" között. (Itt azért utalnék a magát szinésznőnek gondoló hölgyike történetére midőn az idős, neves színészt "lekollégázta" -sztorira)
Sajnos ilyen hozzá állású "kollégák" a múltba és a jelenben is vannak a hivatalos szervizekben is. Az "áldásos tevékenységük szennyesét az igazi szakembereknek kell a legtöbb esetben helyre hozni.
A topiknyitónak ha problémája van velünk az az Ő problémája, néki kell megoldania. Nekünk semmi dolgunk vele.Ő egyébként eggyel bővítette a "tanácsembargó" alatt állók listáját.

Üdv. Laci

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Söröskorsó mögül írok, nehogy szó érje a ház elejét. Az egészről csak annyit, hogy egy bizonyos topic csak kis részben szól a konkrét kérdésfeltevőnek a konkrét problémájáról. Arra való a p.ü. Inkább arra való, hogy hasonló problémával küzdőknek tanáccsal szolgáljon. És mint ilyen, ez elérte a célját. Aki akarta, megtudhatta, hogy fokozatról-fokozatra történő munkaponti és/vagy oszcilloszkópos méréssel gyorsan behatárolható az ilyen jellegű hiba.

Az, hogy a topic indító nem követte a tanácsokat, ebből a szempontból mellékes. Végül is megoldotta a problémát, és mintaként szolgált a többieknek, hogy "inkább ne így". Nem a konkrét XY pozíciószámú tranzisztor a lényeges ebben az ügyben, mert máskor másoknak AB pozíciószámú tranzisztor vagy CD pozíciószámú kondenzátor lesz hibás. A tanulság a gyors, célravezető hibakeresés módja, és ez mindenki számára világosan benne van a topicban.

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

"már a második topikot indította a gödhös magnójának"

Hol az a két topik?

http://elektrotanya.com/?q=hu/tracker/12763

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Egyszer: "Ha nem nagy baj, nyitnék a hibának egy új topikot mert szerintem már bele keveredünk.
Ha baj, kérem az admint tegye helyre a dolgot " (by Kocsa)
Kétszer:http://elektrotanya.com/?q=hu/content/akai-gx4000d-magno-lejatszaskor-za...
Igy megfelel?
Lazits.

Üdv. Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az egyiket kferi nyitotta.
Amúgy laza vagyok, mint a rigalánc, sőt az autószerelőmet is rávettem már a lazításra, mert én nem bírtam levenni egy csavart a generátorról. :)

Üdv: Jácint

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Bár tényleg a kferi nyitotta de Ő egy "Köszönöm. A mérő szalag jó ötlet. Megcsinálom." bejegyzéssel el is köszönt. Ez nálam kb. a 17. bejegyzés volt. Innentől Kocsa gyakorlatilag rátelepedett a topikra mint egy kisajátítva azt. Tekerd végig, gyönyörűen követhető. Bár a topiknyitó személyében tévedtem és ez miatt elnézést kérek de a látszat még is az hogy a Kocsa topikja. Tele a lap a fényképével.
Üdv. laci

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
Több alkalommal megköszöntem a segítséged, elnézést kértem hogy nem követtem utasításod, de ennek ellenére sértődöttet játszol és ércelődsz velem.És még Te írtad city217-nek hogy ne sértődjön meg...
"Erre nekem nincsen időm" írod, de erre van.
Azért tanultam valamit mégis,néha a tapasztalat is ér valamit, legalább annyit mint a szakmaiság.Ha segítséget kérnek tőlem,én nem ezt a stílust választom.

Üdvözlettel:Csaba

0

KOCSA
KOCSA picture

Sziasztok!

A tranyókat azért vettem ki mert a másik topicban mindenki rossz véleménnyel volt róluk, zajosnak rossz minőségűeknek ítélték.
Egyébként TR1-TR5 ig , az összes elektrolit kondit mértem és nem találtam hibásat. ennek ellenére mégis csak egy 38 éves készülékről van szó, és szerintem a csere nem árthat.
Rendeltem bele új 945 illetve 2240-es típust és új kondikat is. ha már egyébként is ki van belezve. Annál is inkább mert mindössze 3-4 ezer forintos tételről beszélek.
Talán holnapra megjön és beépítem őket.
Utána fojtatom az ajánlott hibakereséssel.
Elnézést azoktól akiket megbánthattam "önfejűségemmel" hogy raboltam idejüket.
Nem ez volt a szándékom és köszi az eddigi segítséget.

Üdv:Csaba

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Mielőtt nagyon bemész a sűrű erdőbe hozd el és feltámasztom - meg is várhatod, max 1 óra.
Ki ne dobd a régi tranyókat és a kondikat !

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

"Annál is inkább mert mindössze 3-4 ezer forintos tételről beszélek"

Annak idején újonnan 4 ezer Ft körül volt az egész magnó ára (és ma sem több használtan)...

Szerintem a csatolókondik körül keresgélj...

Üdv, lcsaszar

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!

Pontosítanám, 9900 volt a sima Akai 4000DS MKII, az Akai GX4000D pedig 13800Ft volt 1978-79-ben.
7 havi munkabérem volt ez akkor, a Ganz Műszer Művekben.Azóta megvan, soha semmi hibája nem volt, még csak nem is "nyávogott".
A mai ára a GX-nek pedig igen, ne legyél meglepve 25ezer körül van. :) plexivel pedig akár 30 ezer,és
20ezer a sima 4000DS.
Nézd csak,és el fog kelni, pedig ez csak lágy fejes.
http://elektronika.vatera.hu/nosztalgia_keszulekek/orsos_magnetofon/akai...

4 ezerért még egy teslát sem kapsz.
Köszönöm a tippet.

Üdv:Csaba

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Lehet, én annak idején 4-ért vettem, igaz használtan. Nem igazán tudtam megszeretni, hamar túladtam rajta. De most kedvet csináltál, hogy elővegyem a pincéből a Sonyt, és kicsit nosztalgiázzak... Lehet, hogy Tanya-téma lesz belőle?

Bár ha jól meggondolom, mostanában (jó 20 éve) nemigen szoktam kölcsönkérni/kapni ritka vinyl LP-ket, ami az egyetlen létjogosultsága a szalagos magnónak.

Azért sok sikert a javításhoz!

- lcsaszar

0

imrus101
imrus101 picture

Szia!
Csinálj egy szkópot a PC-ből! A hangkártya elé egy osztó, két dióda védelemnek és egy csatolókondi a sok voltos DC ellen. 'Soundcard oscilloscope'-ra keresve a google ad egy csomó találatot, jópár ilyen program van. Így egyből lehet látni, hogy hol lesz torz a jel, ha lépegetsz végig a fokozatokon.

imrus101

0

KOCSA
KOCSA picture

Üdv!
TR1-2-3-4-5 kivéve, kimérve hibátlan
TR14-15-16-17-18 kivéve kimérve hibátlan
félvezető teszterrel, bétára is!

Egyenlőre itt tartok.

File csatolás: 

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Senki nem tanácsolta hogy szedegesd ki a tranyókat és úgy méregesd. A tápfesz ismeretében három gyors mérés az elektródákon sokkal többet elárul. De ha mész a saját fejed után akkor miért is kérsz tőlünk tanácsot?
Sok sok ezer hibabehatárolás és azok javítása után azt kell mondanom: Feladom, nékem ehhez nincs további türelmem és időm.
ÜDv. Laci

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Sziasztok!

Nem lehet ez mondjuk gerjedés? Egy zsebrádióval ráközelítve a gyanus területre meg lehetne csípni a gócot.
De egy játék oszcilloszkóp kitből összerakva kínai forrásból már rég megszolgálta volna az árát.
A tranzisztormérést pedig biztos ismered. Ha a BE diódán 6-700mV feszültségkülönbség van, akkor majdnem biztosan működik, és ha a BE diódát rövidre zárod csipesszel, és felugrik a kollektorfeszültség tápközelbe, akkor nem ott kell keresni a hibát.
Egy hangfrekvenciás erősítő csak nem fog ki Rajtad!

üdv.
Tropfehérke

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Jól elbonyolítod a hibakeresés folyamatát... :roll:

0

city217
city217 picture

Szia.
Jól elvagy mit ne mondjak, de ezt a panelon is megnézhetted volna. Sőt ott még feszültséget is mérhettél volna, ami lényeges. Nem beszélve hogy a tesztet is kihagytad.
Üdv.

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
Elvoltam, valóban.... De sajnos olyan rossz minőségű a rajz hogy szinte semmit nem látni hogy hol hány voltot kéne mérni.Felnagyítva még szarabb. :)De talán ez, kinyomtattam, lefotóztam, kinagyítottam ...
Te se haragudj rám, én számítok rátok.
Üdv:Csaba

File csatolás: 

0

city217
city217 picture

Szia.
Én is tegnap szedtem le a netről /pedig nekem is van ilyen magnóm/, de ezen elég jól látszanak még 300.as nagyításnál is.
Nézd meg lehet nem az ami a tanyán van.
Üdv.

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
Köszi, ez jobbnak tűnik, legalább itt már olvasható a C és E feszültség. :)
Üdv.:CSaba

0

KOCSA
KOCSA picture

Sziasztok!
Akkor egyenlőre megköszönöm Mindenkinek a lelkes segítségét!
Levonulok a műhelybe és a leírtak alapján megmérem,átnézem a gépezetet.
Ahogy időm engedi jelentkezek a fejleményekkel.
Köszönettel:Csaba

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia

Így fülre tipikusan az a hang, mikor egy erősítő csak egy bizonyos jelszint felett, csak a jel csúcsait hajlandó átengedni. Keríts egy színuszjelet (mp3 lejátszóról), és szkóppal nézd meg a kijövő jelet. Ha nincs szkópod, akár egy erősítőt használva füllel is meg lehet mondni, honnantól romlik el a színusz jel szép fütty. Javaslom a 440Hz--et, kellemesen lágy, és jól hallható rajt a torzítás.

A rajza alapján, ha a régi felvétel lejátszása tökéletes, akkor az első 4 tranzisztornál van a gond.
http://s59.radikal.ru/i166/0903/7f/de1a5486b002.jpg

Üdv: Jácint

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Nem hiszem hogy dicséretet kapsz az új topikért de megértelek. Született 58 hozzászólás és nem kerültél közelebb a megoldáshoz. Erről részben Te is tehetsz nem csak a témához csak érintőlegesen hozzá szólók. A címből egyébként hiányzik egy nulla a típus számból!
Tehát kezdjük az elején! Feltételezem hogy van egy szalagod melyen van régebbről elfogadható minőségű felvétel. Az ideális az lenne ha mindkét sávra párhuzamosan ugyan az került volna felvételre de ne legyünk maximalisták jó lesz "sima" sztereó felvétel is.
Ha van ilyen felvétel, le kellene játszani. Ha megfelelő a hangminőség akkor a lejátszó erősítők rendben vannak. Ebben a készülékben a kimeneti szintet sem a vonal sem a fejhallgató kimeneten külső állító szervvel nem lehet állítani. Csak belső, a pontos szintek beállítását célzó trimmer potik vannak. A fejhallgató kimenet egyébként a vonal kimenetről van táplálva egy illesztő trafón keresztül. Egyelőre legyen ennyi elég, tájékoztass az eredményről légy szíves!
Nem ártana egyébként a pontos típust ha megadnád mert több változata JELENTŐS eltérésekkel!!!!! A 4000DS-Mk2 re tippelek, de ezt csak Te tudod megerősíteni vagy cáfolni.
Üdv. Laci

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
Nos ez pontosan egy GX4000D
Feltettem egy régi sztereo felvétel , a lejátszás tökéletes!
Ezen a gépen állítható a vonalszintű és a füles kimenet is,ugyanazzal az out gombbal.
Üdv:Csaba

File csatolás: 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Még csak annyit kötözködésképpen, hogy a bemeneti jel nem torz. A bemeneti jeled tiszta, és nem tudod, hogy a felvevő erősítő kimenetén milyen. A fejhallgató erősítő kimenetét ismered, az torz (nekem szakadt csatolókondinak tűnik).
Valójában legjobb lenne szkóppal végigellenőrizni a felvevő erősítőben a jel útját, de sajnos neked nincs szkópod. Anélkül marad a kollektív találgatás :?

Ha műsorjelet adsz a felvevő erősítőre, a monitor kapcsolót "source" állásba teszed, szintszabályzók középállásban, akkor a line kimenetre erősítőt kötve mit hallasz?

Üdv, lcsaszar

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
A szintszabályzókat 3/4 állásba kellett tenni, mert ez alatt semmit nem halottam,
3/4 állásnál pedig ugyanazt a torz hangot mint a felvételen is.
Megjegyezném hogy a régi felvétel lejátszása tökéletes, mind a fejhallgató kimeneten, mind a line out kimeneten.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Bemutatnod nem szükséges hiszen nékem is van egy ilyen magnóm.
Most azt kellene csinálni hogy a vonal bemenetekre valami jelforrásból (tuner,CD vagy bármi) jelet adni és a Tape)Source kapcsolót Source állásba kapcsolni figyelni milyen a jel minősége. A felvételi szint szabályzó potikat ne tekerd csutkára, legy en mondjuk közép állásban. Így a fel vevő erősítő első fokozatát lepróbálod. Marad a közvetlenül a fejeket meghajtó egy tranyós fokozat s majd legvégül a mikrofon erősítő fokozat. Azt azért jó volna ha tudnád hogy ha a vonal kimeneten jó a jel a fejhallgató kimeneten az LA4170 IC hibája miatt simán lehet olyan hangja a kütyünek mint ami a videoban hallható.
Nem ártana ha a felvevő erősítők tranzisztorain a feszültségeget minden jel nélkül végig mérnéd hogy nagyjából a helyén vannak-e.
Üdv. Laci

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
A fejhallgató erősítője hibátlan, a régi felvételek lejátszása esetén.
A tranyók feszültségeit megpróbálom végig mérni, bár alig látszanak a rajzon a számok.

0

city217
city217 picture

Szia.
Az LA nem hibás mert a lejátszás Margit. :)
De már írtok annyit hogy nem győzi majd kapkodni a fejét. A lényeg, amit legalulra írtam azt kell ellenőrizni, oszt jónapot!
Nála a felvétel beteg, ja és sok rajta a gomb meg a tekerentyű, belezavarodott. :)

Üdv.

0

KOCSA
KOCSA picture

Hát 35 éve nálam van, eddig tudtam használni..... :)

0

city217
city217 picture

Szia.
Akkor menj alulra és olvass, közben kezd cserélni a C7 stb.
Üdv.

0

city217
city217 picture

Szia.
A VR1 és a VR4 rendben, már említettem amott.
De ha adsz be jelet és a monitor kapcsolót forrásra /source/ állítod akkor mit csinál? Lejátszásra kapcsolva a bemeneten levő hangot tisztán kellene hallanod.
Üdv.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia city !
Könyörgök egy kis időre "tedd magad takarékra" hadd tisztázzam a kollégával mi is pontosan a helyzet, mi az amit jónak lehet elfogadni.
Őszintén megmondva: eléggé zavarosan írja le a jelenséget.
Üdv. Laci

0

KOCSA
KOCSA picture

Ezért tettem fel a videót.

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
Tape állás:Kapcsoló ki
Source állás:kapcsoló be

Nos source álláson semmi nem hallható csak akkor ha az SOS on állásba van. Akkor tisztán szól.

0

city217
city217 picture

Szia.
Már csak annyit, a C7-C54 kondit ellenőrizd és a mögötte levő fokozatot, TR3-TR4-TR9 stb.
Lehet a rec/play relé is beteg.
De figyel a Lacit majd rávezet. :)
Üdv.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia city !
Nagyon kérlek nehogy megsértődj ne tán megharagudj rám. Ha egyszerre jó páran zúdítjuk a tanácsokat, "szegény" kérdező csak kapkodhatja a fejét és nem tudja kire is hallgasson igazán. Szerintem menjünk szépen sorba. Próbálok olyan sorrendű lépéseket tanácsolni mellyel egyértelműen behatárolható a hibás fokozat illetve alkatrész. Közben a rajz előttem és zárom sorba ki a nem hibás illetve hibáztatható részeket. Így van eddig kiejtve a komplett lejátszó erősítő lánc bele értve a fejhallgató erősítőt is. Kizártam a FET-tel megvalósított Mute áramkört is mert az csak bekapcsoláskor, Tape/Source átkapcsolás pillanatában valamint a felvétel bekapcsolás pillanatában kap vezérlést. Ha hibás lenne, ahogy kiveséztem a kapcsolást, a lejátszás sem lenne jó.
Aztán azt sem árt tudnia a hozzászólóknak hogy mi áll a kérdező rendelkezésére műszerben.
Üdv. Laci

0

KOCSA
KOCSA picture

Szia!
C7-C54 10uF kondik cserélve,hiba maradt.
Tranyókat rendelnem kell, addig kivenni értelmetlen.
Hol van ebben Rec relé?Toló kapcsoló az van.
Üdv:Csaba

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ahhoz, hogy kipróbáld, a sima BC182, vagy BC337 is jó (B-C-E-re figyelj!). Ha nem változik, mehet vissza az eredeti.
De biztosan van egy erősítőd a közelben, az egyik oldali RCA kábelt rádugod simán (bal csatorna), a jobb csatornakábelével meg tapogatod a kollektorokat. Egy 100nF-ot azért tegyél az RCA végére, ne kerüljön semmiképp DC a végfokozatodba.

Üdv: Jácint

0

DINO54
DINO54 picture

Sziasztok !
Igen, ez lett volna a következő javaslatom ha az egyenfeszek nem térnek el durván a rajzon lévőkhöz képest. Elég kicsi az esélye de nem kizárható hogy egyszerre mindkét csatorna ugyan úgy hibásodik meg. A vonalbemenet felőll kerülhetett a felvevő erősítő bemenetére akkora túlfeszültség ami a BE átmenetet tönkre tehette. Első sorban bezárlatosodásra tippelek. Ezért van olyan hangja mint ha lezárt tranyón keresztül menne a jel. Ha így van, elég nagy fesznek kellett lennie mert a bázisok felé 47kohm soros ellenállások vannak a rajz szerint. Egy biztos: A bemutatott hang torzítása NEM túlvezérlésből származik.
Tehát Jacával egyet értésben: Jelet a Line bemenetekre és bármiféle erősítőt jelkövetőnek használva (csak az egyik oldalát) szkóp nélkül is szépen végig követhető hogy mely fokozatnál torzul be a jel.
Megj. A Line bemeneten közvetlenül lévő tranzisztor kolektorán nagyságrendileg 2V, az azt követő tranzisztor kolektorán 9V-nak kellene lennie.
Üdv. Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Mielőtt bevásárolsz mérd az említett tranzisztorokat, a rajzon egész jól megadja a feszeket.
Lehet mellé lőttem a relével. Ha jól emlékszem a felvétel/lejátszás váltó az relés. Ha nem akkor elnézést.
Közben megnéztem tévedtem, ezt tologatni kell.
Üdv.

0

KOCSA
KOCSA picture

Valóban kapkodom a fejem, ezeket is végig nézem, köszi!

0

Sponsored links