You are here

Akai HX-2 kazettaajtó összeszerelés, hogyan?

15 posts / 0 new
Last post
Tomi94
Tomi94 picture

Üdv mindenkinek!
Akinek van Akai HX-2 deckje, vagy jól ismeri régről a mechanikát; tudna segíteni az ajtó összerakásában? Akár csak egy fényképpel is. Odáig megvan, hogy felkerült a kazettafészek, a csillapító dugattyú és az a műanyag idom is, ami becsukott helyzetben rögzíti, és gombnyomásra elengedi. Viszont, nem sikerül rájönnöm, mi biztosítja a nyitáshoz a rugóerőt.
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem csináltam fényképet szétszedés előtt, majd hónapokat várakoztattam megfelelő kombináltfejre, szétszedett állapotban. Magát a rugót illetően is csak tippelek a képen bal szélsőre, de azzal se sikerült egyelőre összerakni.. A szervizkönyv robbantott ábrája sajnos nem sokat segít, eléggé elnagyolt a kazettaajtó része..

Képek arról, hogy hol tartok jelenleg:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=248509
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=248510
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=248511

Comments
hecsa
hecsa picture

Szia

Ha ez segít, szemből nézve jobb oldalon van a rugó, a képen látható a vége,piros nyíl jelzi.

File csatolás: 

0

Tomi94
Tomi94 picture

Köszönöm a képeket, végül is segített. Nyilvánvalóan látszik, hogy nem találtam meg a megfelelő rugót, mert mindegyik vagy túlnyúlik ehhez képest, vagy rövid.. Úgyhogy nem úszom meg a vakond üzemmódot.. (azaz a teljes szoba feltúrását az alkatrész után :D)

Tomi94

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: hasonló célra nekem egy hangszórómágnes van.
Másik megoldás: kis mágnest rákötsz egy kihúzható botantennára, azzal kutathatsz a szekrény alatt is

Bálint

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Gratula. Íg jár, aki trehány.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ezek szerint ez nem segít:

Üdv.: Uniman

File csatolás: 

0

Tomi94
Tomi94 picture

Az én rajzom nem volt ilyen éles, de sajnos így sem visz előre sokkal.. Ugyanis, amit találtam rugót, azok közül egyik se ilyen alakú (lásd első feltöltött kép). Amivel próbálkoztam, az visszább hajlik alaphelyzetben. Megpróbálom még átnézni azt a környéket, ahol szétszedtem, hátha magát a rugót nem találtam még meg..

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Jól rémlik, a bal rugó lesz a jó. És a második kép alul kihajtott egyenes fém fülre megy a rugó közepe, a rövidebb szára a kábelek melletti fordított L alaku fülbe akad be, a hosszabb vége az ajtó és dugattyú csatlakozásához.

0

Tomi94
Tomi94 picture

Valami hasonlóval próbálkoztam magamtól, de nem lett tökéletes. Amikor csuknám be, a rugó vége kicsit beakad a reteszelő műanyag karba, majd egy kicsit a mechanikát takaró műanyag lap szélébe is. A funkciót ellátja, de nehezen csukódik, leginkább csak akkor, ha a jobb szélén nyomom meg. Ahogy te írtad, akkor viszont nem feszül meg egyáltalán (már ha jól értettem, amit írtál).
A leírt verzió: http://kepfeltoltes.hu/150217/alkatr_sz_024_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ahogy én megpróbáltam előtte:
http://kepfeltoltes.hu/150217/alkatr_sz_025_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/150217/alkatr_sz_026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Hát ez így tényleg tuti nem jó. Hiába, kopik a memóriám, és már rég szettem szét a Deckemet, pedig régen mennyit javítottam. Ha más nem lesz, lehet szétkapom, hogy is van, csak jelenleg nem otthon van, hanem a szüleimnél vidéken :( Pedig valahogy így kéne lennie a második variáció talán még logikusabb lenne, ha jól működne. Bár Uniman robbantott rajzán meg mintha pont fordítva lenne a rugó, a mechanika felé van a hosszabb része.

0

city217
city217 picture

Szia.
Szerintem a másik oldalon kellene keresni a megoldást.
Üdv.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

City, megnézted az Uniman féle robbantott rajzot? Egyértelműen látszik, hogy az ajtóretesz felöli oldalon van a rugó is. És ezek szerint nem jó rugóval próbálkozik Tomi összerakni, csak hasonlóval, ezért nem stimmel.

0

city217
city217 picture

Szia.
Akkor meg a harmadik rugó /vagy hasonló/ amit nem oda kell rakni ahova próbálta hanem egy előrébb levő fülre. Az a hosszú rugó nem belevaló, de ha lecsíp belőle akkor még jó is lehet. :)
Üdv.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nya megnéztem egyet, igaz csak összerakva. Úgy van betéve, ahogy írtam, és ahogy beis raktad, de, nem az a rugó való oda, rövideb a szára, és ellenkező irányban van feltekerve, tehát a hosszabb szára, a kazetta fészek felé esik, nem kifelé van, olyant keress.

0

city217
city217 picture

Szia.
Első kép negyedik rugó és a harmadik kép három pöcök illik össze. Szebben nem tudom elmondani, de a másik oldal csak a csillapítás.
Üdv.

0

Sponsored links