You are here

AKAI VS-37EDG video működő képessé tehető ? A kollégám barátjáé . - Vissza adva . Újat vesznek .

14 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A kollégám barátjáé a fent említett video . Szeretné a család megnézni a régi VHS videokazetta felvételeiket és a régi VHS filmeiket . Nosztalgiáznának egyet . A kollégám megkért ,hogy , ha lehet , hozzam olyan állapotba , hogy ezt megtehessék . Milyen esélyem van erre ? Érdemes belefogni ? A távirányító megvan hozzá . Készítettem néhány fotót , amit megpróbálok ide föltenni ! Ehhez a restauráláshoz kérem a segítségeteket ! Sajnos a video javításban minimális gyakorlatom van , inkább volt . Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket . Üdv Jano
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0019_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0021_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0023_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0025_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141020/IMG_0031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Comments
Tippai
Tippai picture

Szia!

Forgasd meg a head drumm-ot! Ha súrlódást hallasz, hagyd a csudába. El szokott engedni az állórész tekercseinek a ragsztása és beleér a rotorba. Elköszörüli a drótokat és kampec.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Rendben .
Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A kolléga megbeszéli a barátjával .
Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Még nem beszéltem a kollégámmal . Anyagilag szerintem sem éri meg . Nem éri meg már kb. tíz éve . Meglátjuk , hogy a barátja mit mond arra , hogy alkatrész ára kb. annyi , mint amit mondtok . ( Lásd hq .) Ha esetleg érzelmi okokból , mivel kötődik ehhez a videohoz , megakarja csináltatni ,akkor megkisérlem . De a kockázatot neki kell vállalnia . Az anyagit mindenképpen . Üdv jano

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Magadnak mindenképpen érdemes lenne rendbehoznod, ezek még kiváló gépek voltak maguk korában. Viszont alkatrészt nem egyszerű hozzá találni, márpedig teljes mechanikafelújítás (gumialkatrészek, kuplung stb.) biztosan szükséges. Az elektronika, ha mákod van, működik, ezek még strapabíró szerkezetek voltak. A mechanika rendberakásához bizony elkel a gyakorlat, ezek még meglehetősen bonyolult, és elég precíz beállítást igénylő szerkezetek voltak.
Ha másnak csinálod, erősen meggondolandó, túl sok vele a munka, utánajárás, és a végén nem kapsz semmit érte...
Ami igaz az igaz, kutya olcsón lehet venni jóval fiatalabb videókat, ezekben már qrva egyszerű lemezmechanika van, precíznek nem nevezhető, a digitális UP vezérlésű szervoelektronika minden pontatlanságot kiegyenlít úgyis. Olcsó tömegcikkek. De ha csak régi felvételek lejátszására, netán archiválására kell, és nem nosztalgiázásra, szobadísznek, akkor jobban megfelelnek a célnak.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nekem egyébként vannak kiváló VHS gépeim, ha valaki vágyna ilyenre. Grundig VS-200, Panasonic NV-8600, JVC HR-7655EG, Grundig VS-320, Philips VR6560 stb stb. van köztük, amelyik működőképesen maradt fenn, van, amelyiket unalmas óráimban kipofoztam, van, amelyiknek tudom mi a baja, de nem vettem meg az alkatrészt, van, aminek nem találtam meg a nyűgjét és olyan is van, amit soha még csak ki sem próbáltam, hogy egyáltalán működik-e? Eltettem őket vész esetére, de ha valaki akar ilyesmivel játszadozni, akkor bármi értelmes dologra cserélhetőek. Meg egynémely értelmetlenre is. Pl. keresek Grundig SVR-4004, Akai VT-150, Akai VT-300, Uher CVC-200 videókat...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! Köszönöm . A kolléga barátja közben a közeli nagyáruházban fillérekért vett egy VHS videót .Azt mondták neki , hogy " nem gondolták , hogy valaki még megveszi . "( április 1. ) Köszönöm mindenesetre . Üdv jano

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Huh, én sem gondoltam volna, hogy ilyesmit még lehet újan venni, áruházban. 8-o

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Két esélyes. Első körben rá kell költened 2-3e Ft-ot gumiárura, és utána kiderülhet, hogy még van más baja is. Minden alkatrész kurva drága, avagy nincs is.
Ehhez képest 4 fejes, működőképes videók 2-3e Ft-ért kaphatóak az apróhirdetésekben meg az ócskapiacokon (és többnyire a kutyának sem kellenek.)
Én már nem szoktam ilyen videos dolgokba belefogni, hacsak nem valami különleges készülékről van szó, aminek esetében az ügyfél hajlandó megfizetni 2-3 napi munkát meg 5-6e alkatrészköltséget is. Mert olyat nem játszunk, hogy költök rá, melózok vele, aztán behány, hogy hát ennyiért nem is kell neki.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ha jól emlékszem, akkor ennek a fajtának szokott szétfőni a tápja. Elmegy a kijelzés fűtése, stb. Tévedtem. Ez egy viszonylag kúltúrált és megbízható szerkezet.
Egy képet a belsejéről kérhetnék? Persze.. Adom is!
http://p2.vatera.hu/photos/f0/e9/7047_7_big.jpg
Az összes gumi elemből szerezz be újat és nem árt egy kuplungfelújító készlet sem.
Ezeken kívül még tiszta papírzsepi és némi denszesz kell.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Jano!

A nyomógörgő és az ékszíjak szoktak kipurcanni bennük, meg a kuplung, ami a csévélő orsókat hajtja. Egy alapos takarítás után meg kell nézni, hogy mit csinál.

Üdv: Jácint

0

city217
city217 picture

Szia.
Mi a hibája, mert akkor talán okosabbak leszünk. Ezt úgy értem hogy nem rentábilis már a javítás, inkább annyiért már lehet venni ha csak nosztalgiázni akarnak.
Viszont masszív darab és az elektronikája hibátlan, csak ékszíjakat kell benne cserélni.
Üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Köszönöm . Beszélek a kollégával .
Üdv jano

0

Sponsored links