You are here

AKAI VS-G205EDG

6 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!

Nem vagyok jártas a videók javításában de ezt el kellett vállalnom, jelenség hogy nem veszi be a kazettát, tuner-kijelző-táv müködik, mechanika látszólag rendben, rugózik berakásnál a kazetta de nem reagál rá semmit a gép.
Szétszedtem, üzemmódkapcsoló kitisztítva, betöltőmotort megtáplálva szépen végigmegy oda-vissza a mechanika, jelölések látszólag jó helyen vannak, ha úgy rakom vissza a mechanikát, hogy bent van a kazi elindul és minden funkciója jól müködik, csak eject után nem veszi be a kazettát.
Alaplapot kiszedtem, infrakaput megtisztítottam és a környékét átforrasztottam mindkét oldalon-eredmény ua.
Rajzot letöltöttem a tanyárol de gyakorlatilag olvashatatlanul rossz minőségű, segítséget szeretnék kérni ha valaki találkozott már ilyen hibával, köszi.

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A lift betolását egy mikrokapcsoló vagy az infra sorompó jelének megszakadásával érzékeli. Ez utóbbi esetben a kazetta fészket betolva valamelyik oldalon letakarja az infra vevőt. Lehet, hogy az a vevő nem jó, vagy mechanikailag sérült a lift. Esetleg az infra adó is lehet hibás. Azt egy kamerával (pl. telefon) ellenőrizheted. A kétoldali vevőket úgy tudod a legegyszerűbben leellenőrizni, hogy kézzel leviszed a liftet és végigpörgeted a szalagot egyik, majd másik irányba. Ha jó az infra vevő, akkor a vakszalag megjelenésekkor leáll a csévélés. Ha rossz, akkor kihúzza az egész átlátszó szalagot és megszorul, majd hibával leáll. Fontos, hogy sok esetben a környezeti fény nagyon megzavarja az infra áramkört és ettől megbolondul a videó. Próbáld meg letakarva is.

Üdv.,
Edmundson

0

papir
papir picture

Jó a tipp, nagy csattanással áll meg ha véget ér a szalag tehát az infrakapuk nem müködnek, 5v-ot mindkettő megkapja, cseréltem is őket egy hasonló kialakitású bontott példányból de az eredmény ua.
Esetleg ötlet hogy merre keresgéljek?

0

city217
city217 picture

Szia.
A középsőt ellenőrizted? A két szélsőt elég lett volna egy lámpával. Egyébként nagyon egyszerű megnézni az állapotukat. Sötétben kazetta nélkül betolod a kazettafészket és hirtelen lefogod a középső adót, majd az egyik oldalra engeded a jelet. Ha jó akkor kiadja a kazettafészket. Ezt megcsinálod mind a két oldal felé.
Üdv.
ui: A sötétet nem úgy értettem hogy megvárod az éjfélt, hanem a lámpát lekapcsolod hogy ne kapjon fényt.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Papir!
"...5v-ot mindkettő megkapja, cseréltem is őket..."
...és az infraled??? :hmmm:
Üdv Tibi.

0

999999
999999 picture

Szia!

Ha jól értem lent lévő kazettát lejátsza ,ezután eject re kiadja.Nem ebben a tip. van a kazettafészek tetején,(vagy a loading résznél)egy kapcsoló ami zár ha beteszel egy kazit,?

Üdv: Zódor József

0