You are here

Aliexpress 7 napos szállítás Lengyelből milyen futárral jön?

16 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Németből amiket rendeltem és futár hozta, nem került rá áfa és nem volt vámköltség (Paketa német futárcég, itthon GLS hozta tovább).

A garantált 7 napos szállítás mind Lengyelből jön (amit vennék). Onnan rendelt már valaki?

Jó lenne kikerülni a "vámolási" lehúzását a postának, de ha rajta keresztül érkezik, akkor inkább nem veszem meg, meg akkor sem, ha Pickpack pontra viszik, mert a faluban nincs ilyencsak messzebb.

Szóval csak annyi a kérdés, hogy ezeket a 7 naposokat (Chainao szállító megjelöléssel) melyik cégen keresztül küldik.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Én már azt utóbbi időben Lengyelből rendelem például a LED garnitúrákat. (Direktben úgy keresem az adott tipst, hogy Lengyelországból jöjjön.) Az ár egy kicsit nagyobb és van rajta szállitási költség, viszont a DPD rögtön a házadhoz hozza. Nem kell semmilyen plusz költséget fizetned. Ugyan ez vonatkozik más európai országból rendelt alkatrészekkel, készülékekkel. (Nincs free shipping)
László

0

AzzA
AzzA picture
*

Eza plusz költség kifejezés egy mumus ?
Drágábban veszed, drágábban szállitanak, lényeg hogy ne itt ne kérjen senki 400ft pussz költséget akkor se ha a plussz 400ft- al 2000ft-al olcsóbb :)

2

leweegee
leweegee picture

Nincs vámolás és áfa ha EU-ból rendelsz, random futárcégek hozzák ki, néha még a postás de akkor sincs plusz költség, hisz mindent kifizetsz a rendelés során. 

1

reset67
reset67 picture

MPL hozza általában de ha Paketa akkor DPD szokta felénk

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Az EU-n belül nincs vám. Nem hiszem, hogy nem hallottál még róla.

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Vám nincs, áfa van. Én erről beszéltem, csak ezt ha az eladó nem fizeti meg vagy nem küldi meg a postának, hogy be lett fizetve, akkor a posta "vámügyintézés" címén még lehúzza az embert, mert ilyet is hallottam.
Tavalyig Németből se volt áfa, de ma már van és ha postán küldi a magánember nekem a cuccot, akkor is kéne 27%-ot perkálni az államnak, de mivel nem az állami postával érkeztek a cuuccaim, így a futárcég nem sz...rozott a 27%-al, csak kihozta.

0

AzzA
AzzA picture
*

Multlor voltam ausztriába, vettem egy szelet csokit hazahoztam, a boltos befizette utána sz afa-t a magyar államnak?

Multkor voltam ausztriába vettem egy szelet csokit hazahoztam, majd a nav küldött egy dijbekéröt a csoki afa- ról. ?
....
EU- n belül úgy vásárolsz bárhonnan mint a sarki vegyesboltba.

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia .Osztrák boltos lehet , hogy nem fizette be Nav-nak az áfát , de nekem 27 GPB- ből 52 lett egy angol rendelésnél . Hogy kit illet a 11.15 GBB nem tudom , de én tőlem levonták .

Order total:
Price GBP 27.30
Shipping GBP 13.99
Sales tax GBP 11.15
 
 
Total charged to Paypal GBP 52.44
 
 

Tax Details: VAT Paid: IOSS ID:

IM2760000742

0

AzzA
AzzA picture
*

Minden bulvár és nem bulvár lapban annyiszor irták le ezt a szót annak idején, hogy a 10 hónapos  gyerek a mama szó után ezt tanulta meg közvetlenül, hogy brexit

brexit - nemzetközileg elterjedt elnevezés az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból.
Egyesült Királyság parlamentjének jóváhagyásával Theresa May miniszterelnök 2017. március 29-én jelentette be az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépési szándékát, és az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból,

Jó reggelt, még jó, hogy levonták !

1

ityvity
ityvity picture
*

Jó reggelt ! Kína az EU? Az Export árúra mindig az importáló ország jogszabályai szerint kell áfát meg vámot fizetni , így az európai raktárból is. EU-n belüli értékesítés esetén az áfát abban az országban kell felszámítani és kifizetni, ahol a terméket a végső fogyasztó felhasználja. Ha te Ausztriába vásároltál csokit , akkor te ott végfelhasználó vagy , ha importálod Magyarországra , akkor az itteni áfa szabályok érvényesek . Harmadik országból   meg a vám  annak a tagállamnak a vámhatósága az illetékes, amelybe az áru először beérkezik az EU vámterületére , az Áfa meg végfelhasználó ország. Hogy ne keljen a vámot mindjárt megfizetni , vámmentes raktárkában tarolják az árút , és kiszállításkor fizettetik meg a vevővel . 
Ettől eltér egyes Kínai web áruház aki , gyorsabb kiszállítás , kevesebb adminisztráció miatt átvállalta ezt (a termék árában azért benne van ) és befizeti a megfelelő kasszába . Ilyenkor mint magánszemély , úgy számolják mint ha te Lengyelországban végfelhasználóként vásároltál volna , és nincs rá tovább i fizetni való .

0

petyka2
petyka2 picture

Anglia szerintem már nem EU, ezért írták hozzá.

1

kovacsna
kovacsna picture

Kicsit olvass utána a dolgoknak.
Ha harmadik országból jön az EU ba áru, (x érték felett) van vám. Mindegy ki hozza.
Ha az EU-ból vásárolsz mint magánember, akkor az ÁFA annyi amennyi az eladó országában. Azt ő megfizeti. Ha céges a vásárlás, akkor, nincs ÁFA.

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Má kaptam Kínából Ebay  egy panel (12e ), két hét alatt megjött (04.22 rendeltem ) , semmit se kellet fizetni postásnak , egy 1600ft-s alis csomagért meg kért 800Ft . Nem lehet ezeken el menni .

0

lacoka
lacoka picture

Ez attól is függ milyen szállítót választasz ha kínai posta hozza CN a követési szám vége akkor a postához kerül
normál esetben küldenek 1 emailt hogy csomagod érkezett és online befizeted a 400 ft-ot ha a csomaggal érkező elektronikus adatokban nincsen meg az elérhetőséged akkor kiviszik 800ft-ért
ha választható akkor az AliExpress Standard Shipping és AliExpress Saver Shipping ezek után nem kell külön pénzt fizetni ez vagy kikerüli a postát vagy EU-s feladásúnak minősül
írtam már a kínából történő vásárlásoknál itt tudnak segíteni https://prohardver.hu/tema/aliexpress_tapasztalatok/friss.html
itt érdemes megnyitni és elolvasni Az AliExpress használatával kapcsolatos információk. sok hasznos információval szolgál

0

petyka2
petyka2 picture

"ha választható akkor az AliExpress Standard Shipping és AliExpress Saver Shipping ezek után nem kell külön pénzt fizetni ez vagy kikerüli a postát vagy EU-s feladásúnak minősül"

Igen, de azt tegyük hozzá, hogy vagy 200 forinttal drágább is, de még így is beljebb van az ember 200ft-al.

0

Sponsored links