You are here

AMD Readon R7 250 videokártya probléma nincs kép a HDMI kimeneten.

2 posts / 0 new
Last post
sánta jozsef
sánta jozsef's picture

A fent nevezet videokártya hdmi kimenetén nem ad képet csak a vga kimeneten mi lehet a probléma.Ujra lett pasztázva a proci de a hiba jelenség nem szünt meg
Ebben a dologba szeretném a segítségeteket kérni
Előre is köszönöm a válszokat

Comments
Mr._V.
Mr._V.'s picture

A konkrét típust nem ismerem, de vannak kártyák, amelyeknél választható, hogy hova dolgozzon, ez akár BIOS-ban állítható, ahol is elsőrendű a VGA alapbeállítás szerint, de pl. ha a GYÁRI driver van hozzá telepítve CD-ről vagy netről és nem MS-Update féle, akkor a driver szoftvert is tartalmaz, ami az óra melletti részre kirakja a saját ikonját és jobb egérgombbal gyorsmenüből választhatóak beállítások, vagy megnyitható a vezérlő program is, ahol állítható lesz majd pl. a gamma, a szín, és ha több kimenete van, akkor melyik legyen aktív, vagy ha mindkettőn van megjelenítő (monitor), akkor azonos képet mutassanak, vagy legyen egy fő és egy mellék, netán legyen egy nyújtott asztal. Tehát ezt az említett programban lehet beállítani, a win alap "univerzális" driverei korlátozottan képesek kezelni ezen funkciókat, így pl. a felbontások csak felét ajánlja fel, gammát nem kezel, stb.

Szóval érdemes lenne a programról megtudni, hogy ott van-e a gépen, hogy a driver gyári-e (nem kell a legújabb, csak a gyártótól legyen és ne MS változat, ami ugye nem csak az adott kártyát kezelné, ezért univerzális, de ezért butább is).

Hangkártyák esetében az alap SB16 kompatibilist tudták driver nélkül a régebbi win-ek (7-est használok, újabbakat nem ismerek). Az univerzális driverrel szólt sztereóban 44,1kHz ... de a gyári driverrel már wide sztereót és 48-96kHz-et is tudott, eq-ja is volt és ami fontosabb: a mikrofon kapott választható előerősítést +10, +20, +30dB kártyától függően, netán zajzárat is, illetve a bemenetet is lehetett választani, ha csak 1 csatlakozója volt, hogy line vagy mic legyen, de ez program nélkül nem volt lehetséges. Még volt jó pár plusz funkciója, de ezek a szembetűnőek egy átlag felhasználónak.

1

Vote up!

You voted ‘up’