You are here

AMIKO ALIEN 2 TRIPLA műhold, földi vételre alkalmas beltéri készülék Spark része nem működik.

6 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. a Fórumos Kollégáknak!
A jelzett készülék Sparkon egyáltalán nem indul el, nem tölt be. Próbáltam USB-ről a rescue image-et betölteni, de FACT, T, ... T0 ismétlődik. Mivel dual boot-os készülék, 1 ENIGMA2 verziót telepítettem. Ez betöltődik, a beállítások után működik is. Valószínűleg a bootloader sérült. a spark részen. Milyen módszer vezet célra a " felélesztéséhez "? Van soros porton történő elérés, ill. esetleg JTAG alkalmazás, ha a készüléken van ilyen kialakítás? Esetleg valamilyen Linuxos partíció kezelő program létezik, vagy a kollégák közül rendelkezik valaki valamilyen firmware betöltési lehetőséggel? Erre keresek választ a T. kollégáktól.

üdv.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Kezdjük a pontos típus "tisztázásával"": AMIKO ALIEN 2+ TRIPLE ...vagy nem ez a típusa?
Üdv.: Uniman

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv Uniman!

Értesítelek, megoldódott a probléma! A recue image azért nem települt fel, mert az USB kulcs csak törölve lett. Miután formáztam, egyből elindult a javító képfájl, már működik az is a Spark.
Köszönöm a reagálásod.

üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
:oke: (Sajnos még nem volt linuxos STB-m) https://www.google.hu/search?q=amiko+alien+2+spark+update+spark&oq=amiko...
Üdv.: Uniman

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Uniman!

Különben sokat tud a készülék, főleg az Enigma2 alkalmazásával. A készüléknél valószínűleg sérült a kernel, ... . Az volt a baj, az egyik USB kulcsra felmásoltam a Spark resque image-et, amikor többszöri próbálkozásra sem ment, 1 másik kulcsra tettem fel 1 E2-t. Nem akartam letörölni az 1. kulcsról a Sparkot, mert lassan lehet törölni, telepíteni a programot. Az enigma simán települt. Nem értettem, miért nem megy fel a Spark. 1 fórumon találkoztam a javaslattal, " formázott " USB legyen! Lehet, a Spark érzékenyebb, mint az E2 ilyen szempontból, vagy volt valami " szennyeződés " az első kulcson, ezért nem lehetett elindítani a telepítőt. Megoldódott a probléma. Kösz. a reakciód.

üdv.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Uniman!

Elnézést a késői válaszért, vidéken voltam.
Ez a készülék plusz nélküli. Csak Alen2 Tripla. 2 db dvbs független csatorna / 2 tuner / 1 db DVBT/C, válthatóan. Ettől tripla.

Üdv.

0