You are here

Amiko mini hd265 frissítés után meghalt

8 posts / 0 new
Last post
valjani
valjani picture

Sziasztok! A probléma ott kezdődött, hogy lefrissítettem egy nem hivatalos szoftverrel usb porton keresztül. Frissítés után a bootlogóig eljut, és jön egy hibaüzenet, hogy a szoftver nem felel meg a hardvernek. Van CH341A programozóm, és tudom írni-olvasni a flasht. A baj az, hogy akármelyik verziót írom bele, lehet az hivatalos vagy nem, ennek teljesen mindegy. Próbáltam soros porton is, de a helyzet változatlan. A beírt tartalom visszaolvasva megegyezik. Ami aggaszt, hogy a képen látható hibaüzenetben, van az a halom nulla. Már áttúrtam a netet, és többen küzdenek hasonló hibával, viszont ott leginkább a soros port okoz gondot nekik. Viszont ott senkinél nincs az a sok nulla a hibaüzenetbe. Lehet, hogy a hardver lett hibás? És pont akkor, amikor próbáltam frissíteni? Furcsa ez nekem. Már napok óta küzdök vele. Lassan ott tartok, hogy veszek másikat, de még gondoltam megpróbálom itt, hátha tud valaki segíteni. Köszönöm előre is!
 

File attachment: 
Comments
Imitome
Imitome picture

Szia!
Ezek bármelyikével próbáltad visszavarázsolni? 
https://amikoreceiver.com/mini-hd265-2/
 

0

valjani
valjani picture

Igen, innen töltöttem le tartalmakat.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Nincs valakinek ugyanilyen készüléke, mert RS232-vel a működőről át lehet tenni a firmware-t "gazda-fogadó" üzemmódban.
Vagy szervizben megér egy próbát.

0

valjani
valjani picture

Előre lépés van. Amit nem írtam eddig, hogy már flash ic-t cseréltem benne. Nem tartottam fontosnak, mert elvileg ugyan olyat tettem bele, és sikerült is megírni. Most, bátorságot merítettem, és egy működő készülékből átforrasztottam a flash ic-t. MÜKÖDIK!!  Megnéztem, hogy mi a különbség a két chip között. Az eredeti chip:w25q64jvssiq, ami bele került:w25q64fvsig. Nincs véletlen valakinek ilyen w25q64jvssiq chipje eladó? Az aliról rendeltem azt is ami rosszalkodik benne, és hónapokat vártam rá.... esetleg tudja valaki hogy mi a különbség a kettő között? Nem lehet valami módosítással mégis működésre bírni?

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Új ic az eredeti programmal ?

0

valjani
valjani picture

Szia!

Sajnos eredeti mentésem nincs. Egy másik, ugyanilyen dekóder mentésével is ugyan ez a helyzet. A flash chip hibáját kizárnám, hiszen írás után, visszaellenőrizve az adatok megegyeznek. Ha nem eredeti softot töltök bele, akkor a logo megváltozik, szóval az írás biztos jó, csak a hibaüzenet a régi. Valahogy az az érzésem van, mintha az a sok nulla azt jelentené, hogy nem tudja azonosítani a hardvert. Ezért jön a hibaüzenet, teljesen mindegy hogy melyik firmware-el. Van ott, a flash ic közelébe egy 2 pin-es tüske, jp1 felirattal. Azt már egyszer kínomba rövidre zártam. Lehet hogy van köze a hibához.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Pech

0