You are here

Android telefonra zenelejátszó megosztás(Megoldva)

21 posts / 0 new
Last post
PElek
PElek picture

Szia.

Létezhet olyan zenelejátszó android telefonhoz ami  PC-n megosztott könyvtárból veszi a zenét?
Felhőbe, meg gugli tárhelyre nem akarok feltölteni.

Marad minden az eredeti, lejátszó sd kártyáról.
 

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Most teszteltem a VLC-t (v3.4.2) 8.1-es droidon: win7-es gépre rendes megosztással simán csatlakozik és lejátszik.

Fontos a PC-s megosztásnál ékezet nélküli felhasználónevet használni, mert a Total Commander sem tud ékezetesre bejelentkezni droidról. Ebben az esetben egy másik PC fiókot kell létrehozni (jelszóval!), aztán az el is felejthető, vissza kell lépni a megszokottba, de a droid innentől már képes csatlakozni a PC-hez az új névvel és jelszóval.

Az alap megosztás sokszor nem ér semmit, így érdemes sajátkezűleg egy könyvtárat vagy meghajtót megosztani értelmes néven, nem úgy hogy 'C', hanem úgy, hogy 'rendszer', sokkal átláthatóbb, több kapcsolódást engedélyezni (talán 20), hogy leszakadás/újracsatlakozás miatt se szoruljon ki a droid. És írási engedélyt is adni, ha netán playlist vagy egyéb módosítás lenne a zenék között droidról.

0

Onionshed
Onionshed picture

Sőt a VLC tud streamelni zenét a Nas-rol a google nest hangszóróra, ezt nem sok program tudja. 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Nálam ez a felállás: NAS music mappa megosztása guest hozzáférésre jelszó nélkül, Androidon Network Browser app és Youtube Music app, ez már önmagában lejátszik zenét NAS-ról a telefonon. Youtube Music telepítése előtt a beépített zenelejátszó játszotta le a zenét, bárhonnan jött. Tehát maga a zenelejátszó mindegy, lényeg hogy a telefon lássa a megosztást. Ezen kívül Google Home-on keresztül ki tudom küldeni Chromecast Audiora, ami analóg audio jelet küld az erősítőre.

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Pl. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.threecats.sambaplayer&...

Attól is függ milyen megosztást álltasz be a PC-n, hagyományos fájlmegosztást vagy média megosztást. Előbbit hívják sambanak és azt biztos tudja ez az app. 

1

PElek
PElek picture

Szia.

Ez igéretesnek tünt, letöltöttem, megismerte a PC-t, viszont a zene mappához nem csatlakozott mert be kellett volna lépni hozzá domain/felhasználó és jelszó
A pc nem volt domainben mert minek is lett volna eddig, jutub videó lépésenként a hogyan, lekövet...aztán nincs ilyen, meg valami active directory hiba meg a jó nénike.... Mindenre nyomtam egy del-t marad a régi lejátszó + SD kártya. Idegeimet nem teszem tönkre ezzel a  ******-al.
Adjak meg jelszót ? Milyen jelszót, sosem volt jelszó a felhasználónevemhez.

Azért köszi yes

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Tökeletesen működik ez a program.

Nem kell ehhez domain. Márcsak azért sem, mert ahhoz domain kontroller kellene.

Keress meg privátban, aztán segítek.

KN

 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Sejtettem. A fájlmegosztást nehézkes összehozni. Rég csináltam ilyesmit, ezért nem tudok sok konkrét tanácsot adni. Kicsit szenvedni kell vele, de megoldható. Talán a windowsban létr kéne hoznod egy új felhasználót egyszerű névvel, jelszóval, és azzal belépni.

A másik megoldás a média megosztás vagy DLNA. https://tesztarena.hu/fajlok-megosztasa-videok-streamelese-medialejatszo...
Ez annyiból egyszerűbb, hogy nincs jelszó stb. Nem könyvtárat osztasz meg így, hanem média fájlokat. Ha beállítod ezt a fajta megosztást, akkor pl. a VLC is fogja látni azonnal.

1

PElek
PElek picture

Készitettem egy felhasználót jelszóval, a network browser igy működött, látta a pc-t.  Aztán kiderült, hogy a zenelejátszó amit használok nem látja a pc-t csak az sd-t.
Igy csak arra lett volna jó hogy átmásoljam a fájlokat wifi-n sd-re. 
Megpróbáltam ismét domaint csinálni de nem jött össze a szokásos hibával.

 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Nem értelek. A zenelejátszó amit linkeltem az tud hálózati megosztásról lejátszani. Amit használsz az nem, Innen indult a topik.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Kipróbáltam a kérdést felvető problémáját. Valóban nem kézenfekvő a Windows zene mappa megosztásának elérése Androidról. Bevallom, nekem első próbálkozásra nem is sikerült. Ezzel szemben egy Linux alapú NAS-on a music megosztáson tárolt zenéket mind PC-n Windows 10-en, mind okostelefonon Androiddal gond nélkül elérem, nem kell hozzá felhasználónév és jelszó.
A zenelejátszó csak annyiban érdekes, hogy van, amibe beleintegrálták a hálózati elérés (SMB client) funkciót. Ha a telefon gyárilag alapból beépített zenelejátszóját használja az ember, akkor az csak a belső tárhelyet és az SD-kártyát látja. Egyébként bármit lejátszana, amit a telefon lát. Ha az ember hozzáad egy SMB kliens appot, akkor elvileg PC-ről is le tud játszani. Szóval a problémát a PC oldalon kell keresni. A Microsoft mint általában, nem könnyíti meg a felhasználók dolgát, ha hálózatról van szó. Mint szoktam mondani: ha Mari néni falun zenét akar lejátszani a számítógépéről a telefonjára, mit csinál? A Windows-nak olyannak kellene lennie, hogy ezt két kattintással be lehessen állítani, mindenféle workgroup meg megosztás ismerete nélkül.

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szerintem ennek semmi köze a linuxhoz. A NAS-od is DLNA megosztást csinál, azért működik ilyen egyszerűen. A windowson ugyanígy be lehet állítani. Ezt bátorkodtam korábban javasolni.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Valóban nincs köze a Linuxhoz. Egyszerűen fájlmegosztást csináltam (nem csak a music mappát), amit a helyi hálón bárki elér. A DLNA más, nem SMB protokollt használ, az is jó dolog, de jelenleg nem használom.
De mivel izgat a dolog, utánanézek, hogyan lehet Windows-on megosztani fájlokat úgy, hogy azokat bárki elérje username/password nélkül.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Windows-os megosztásokat másik Win-en jelszó nélkül is (talán) lehet látni (akkor igen, ha azonos a felhasználónév a 2 gépen és azonos vagy azonosan nincs jelszó, de droidon, linuxon, ... mindenképp szükséges jelszó.

Tehát kell egy tartomány: Munkacsoport (Workgroup)
Kell egy gépnév: pl. Asztali_PC (Rendszer tulajdonságai panel, számítógépnév fül)
Kell egy felhasználónév: 'megosztas', 'valaki', ... nem kötelező a saját felhasználóneved, de akkor létre kell hozni ezt a felhasználót a Win alatt (ékezet nélküli ajánlott)
Kell egy jelszó: ékezet nélküli, mert nem minden eszköz/program képes ékezetet kezelni.

Nekem belső megosztáson egy karakter a jelszavam, tehát nem kell túlbonyolítani.

Ha nem adsz meg belépési adatokat a mobilon, honnan tudná, hogy kihez kell belépni (tartomány, gépnév) és a gép miért engedné a csatlakozást, ha jelszóval nem bizonyította a kapcsolódó, hogy jogosult rá?

FTP esetében is meg kell adni IP-t és felhasználónevet, hiszen ezzel tud azonosítani.

Szóval vannak biztonsági előírások, aminek teljesülnie kell, ha valaki csatlakozni akar az adott géphez. Itt nem a program akart kémkedni, ahogy te gondoltad, hanem csak szeretett volna belépni, amihez a "belépőjét" kérte el tőled. De "jegy" nélkül nem engedte be a PC, mert így bárki bemehetne az utcáról is.

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia.

Ne keverjük már a tartományt meg a munkacsoportot.
Köze nincs egymásnak kettőhöz.

KN

0

AzzA
AzzA picture
*

Barokkos túlzás a bárki bemehet az utcáról.
Ahhoz, hogy egy gép megosztott könyvtárához csatlakozz, nem árt azonos hálózatba lenned vele.
Az utcáról az tud bemenni, aki először megtöri a wifi-t.

Ez a fajta mappa megosztás és az FTP, köszönő viszonyban sincs egymással..

0

Onionshed
Onionshed picture

VLC-t próbáld ki.
 

1

PElek
PElek picture

Van egy jó lejátszóm, csak nem férek hozzá a PC-hez, csak SD-ről tudok lejátszani.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Próbáld ki a Network Browsert például. Nálam működik.

0

PElek
PElek picture

Próbálgattam nem megy, nem kapcsolódik a hálózathoz.....tüzfal nélkül sem sehogy

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Létezhet.

0

Sponsored links