You are here

Anglia az RoHS 3 irányelvek mellett a Brexit után is

rohs

Jóváhagyta az RoHS 3 követelményeit Anglia, ennek érdekében folyamatosan egyeztet a szállítókkal annak biztosítása érdekében, hogy a termékek megfeleljenek majd ennek az RoHS 3 irányelvek hatálybalépésekor, azaz 2019. Július 22-én.

Az EU 2016-án jelentette be, hogy az RoHS 3 keretében kiterjeszti a tiltott anyagok listáját 6-ról 10-re, ami azt jelenti, hogy hozzáadtak négy új "ftalát" típust a veszélyes anyagok listájához.

A gyártóknak 2019. Július 22-ig kell majd felelniük ezeknek az új rendelkezéseknek.
Habár ez egy EU irányelv de széles körben elfogadott sok más régióban is szerte a világon, amit Anglia is igyekszik betartani.

Claire Stevenson, Anglia minőségügyi vezetője a következőket mondta:
"A beszállítókat segítjük abban, hogy megfeleljenek az átdolgozott veszélyes hulladékokat tartalmazó irányelveknek.
Több mint 40 beszállító már tájékoztatott minket, hogy ők már megfelelnek az új irányelvnek. A fennmaradók többsége is biztosított, hogy az ütemterveknek megfelelően képesek lesznek teljesen megfelelni az RoHS 3-nak határidőig (július 22).
Jelenleg is közzétesszük az RoHS 2 irányelveket az Anglia Live-on, de mostantól hozzáadunk minden kiegészítő információt az RoHS 3 irányelvekről is. Folyamatosan igyekszünk minden új információt elérhetővé tenni."

Claire így folytatta: "A gyártók 2019 július 22-ig továbbra is alkalmazhatják az RoHS 2 irányelveket, de ezután biztosítaniuk kell, hogy a termékeik megfeleljenek az RoHS 3-nak.
Már elérhetőek az új RoHS megfelelőségi tanúsítványok az Anglia Live-on, amiket az ügyfelek letölthetnek, lehetővé téve számukra, hogy megfeleljenek az új RoHS 3 követelményeknek.

Számos termék, amelyet Anglia az Egyesült Királyságban működő elosztóközpontjában tart, már most megfelel az RoHS 3 követelményeinek, továbbá lépéseket tettek annak biztosítása érdekében, hogy az összes árú az RoHS 3 szabványnak megfeleljen a 2019. júliusi határidőig.

Megjegyzés:
Az RoHS direktíva (Restriction of Hazardous Substances Directive) az EU-nak az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozását célzó irányelve. 

Forrás: http://www.newelectronics.co.uk/electronics-news/anglia-moves-to-support-rohs-3-compliance/192685/

Comments
uniman
uniman picture
**

...és eközben a bolygó másik oldalán! (...vagy másik bolygón?)https://bit.ly/2WmaEnJ

0

Vote up!

You voted ‘up’