You are here

AOMEI partition assistant-tal lemez másolás

3 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

 

AOMEI-vel megoldható, hogy lementem a külső HDD tartalmát, és utána a mentést felteszem egy másik meghajtóra? A lemez másolásnál nekem úgy tűnik, hogy a csatlakoztatott meghajtóra szeretne másolni.

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

A megfelelő célra a megfelelő programot érdemes használni. Ha átmásolásra van szükség, akkor az Backup programra tartozik, ami egy az egyben visszaadja a partíciók méretét, akár még a sorozatszámát is és tud tömöríteni, ki tudja hagyni a felesleges szemetet (temp, cache, swap, stb.). Erre én az Acroins Tureimage 2013-as változatot javasolnám inkább. Nem on-the-fly, de ha nem bit-to-bit módban rakod vissza, akkor töredezettségmentesítésre sem lesz szükség utána, mert szépen sorba pakol mindent. És ugye a system, a recovery, a backup partíciókat is egy csomagban tudja kezelni és olyan sorrendben rakja vissza, ahogy volt.
Egy particionáló programmal egyszerre csak 1-et (max batch műveletként többet) lehet csinálni.

De minden programnál te tudod kijelölni, hogy a mentés hova készüljön, vagy a visszaállítás hova kerüljön (ha van rajta elég hely). Azt írod: "lementem a külső HDD tartalmát" - hova? Ha van elég hely a belső HDD-n, akkor tud oda menteni, ha nincs, vagy a fájlrendszere nem támogatja (pl. FAT32 4GB feletti fájlokat nem támogat), akkor értelemszerűen mást keres/ajánl, ahova szerinte elférne a mentés és amire képes menteni. Ha az épp a külső HDD egy másik üres partíciója, hát akkor azt ajánlja fel. De ezt értelmesebb programoknál a felhasználó szabhatja meg, nem a program dönti el magától (kivéve, ha varázsló (wizard) módban kezelik a programot és nem hozzáértő (advanced/expert) módban.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Köszi! Közben beugrott, hogy az AOMEI backuppert már használtam. A gépem saját meghajtójára mentek. 164G-ba belefért. Nem válogattam ki, nem akarom bolygatni, mert van olyan programom, ami direkt ehhez a géphez lett telepítve sorszámot a gép adatai alapján generáltak. 

0