You are here

Ariston genus one 24kw kazán lángleszakadás (5P3)

Sziasztok ariston genus one 24kw kazán lángleszakadás hibát ir ki 5P3 tud valaki segiteni ezzel kapcsatban? A szerelő savazni akarja a kazántestet, szerintetek megodja ez a problémát?? 
Előre is köszi Feri

Comments
Laci123
Laci123 picture

szia, azt szeretném kérdezni, megoldódott-e végül? Nálam is pontosan ugyanez most a gond. Kiderült végül az oka?

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Biztosan nem oldja meg a savazás.
Az ionizációs elektródát kell elsőre megnézni, hogy folytonos-e a panelig a vezetéke. A kerámiatestben, ahol az elektróda találkozik a vezetékkel, lehet gond.
Az elektródát illik megtisztítani is, illetve, ha már túl sok fogyott belőle, akkor cserélni. Ehhez érdemes egyből egy új tömítést is venni, mert nem jár hozzá.
Ha ez mind jó, akkor jön a panel. Kéne kép, mert többféle (legalább 3fajta) jó hozzá, és mindben másképpen van megoldva. Egy jó kép az egész panelről és egy közelebbi a lángőr elektróda környékéről.
Ideiglenes működésre van esélyed, ha 15 percre kihúzod konnektorból, majd újra bedugod. Ha nem végső stádium, akkor lehet, hogy pár napig még elmegy.

0

Megamedve
Megamedve picture

Nálam is ez a gond. A láng szépen, folyamatosan ég, ennek ellenére 5P3 hiba állandóan. Ionizációs elektródát megtisztítottam, a vezeték ellenállását ellenőriztem, rendben van. Olasz videókon valami 22nF kondenzátor cseréjét javasolják 1nF-ra. Van ötleted?
Köszönöm, Péter

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

A közös lángőr/gyújtóelektródással még nincs tapasztalatom. De igen, én is láttam, hogy egy relé melletti SMD kondenzátor cseréjéről írkálnak...

0

miklos2peter
miklos2peter picture

Szia 

Nálam csak ritkán jelentkezik szerencsére. Általában akkor jön elő ha még nem hült ki az elektróda, és vissza kell kapcsolnia a kazánnak.
PL melegvíz elvétel.

Én már túl vagyok az elektróda cserén, de nem oldotta meg.
Következő az lesz amit írtál. A videón lévő SMD kondi le, 1nF 275V os kondi rá közvetlen a csatira, és meglátjuk mi lesz.
Írok majd ha van eredmény(kb 1 hét múlva cserélem majd)
Biztosan van még köztünk olyan akinek van/volt ilyen gondja, hátha megostja velünk tapasztalatait
Üdv

0

attila.p
attila.p picture

Teljesen jó amit irtál, csak egy kis segítség még hozzá:(a segítségkérőnek)

az elektronika azt a uA kicsi áramot méri ami az ionizációs elktrodán és az égő gázlángon keresztül záródik a test felé.
azaz ha koszos/ kicsit kormos / égéstermék-lerakodás van az elektrodán, akkor csökken az átfolyó áram erőssége, azaz "NINCS ÉGŐ gázláng"

finom dörzsi-papírral takaritsd meg először, és ettől függetlenül mérd végig az elektronikáig a vezetéket is !

üdv attila.p

0