You are here

Asus VW193D monitor KIKAPCSOL A HÁTTÉRVILLÁGITÁS

Sziasztok Mesterek, Épp most javitok egy a címben szereplő 19" monitort. A tünetei a következők, bekapcsolom előjön az ASUS logó, majd bejön rendesen a kép is aztán 1-2 másodperc mulva kikapcsol a háttérvilágitás. Utánna ismét bekapcsolom, és ismétlődik a szituáció előről. Szétszedtem a monitort, a tápba az összes elkó jónak tünik, nem puposak, a tápfeszültségek is megvannak mindenhol terhelés alatt is. Letöltöttem az SM-jét az U701 és U702-őn is meg van a 3,3V és az 1,8V. Az IC801-es is megkapja a 14V-ot. Átforrasztottam egyes az ügyben érintett alkatrészeket érinkezézi problémák kizárva. Csatolok egy linket is a youtube-ról ugyanez a hiba : Link Tudtok valamit tanácsolni??? Volt valakinek hasonó gondja? Üdv: Péter

Comments
Doban Andras
Doban Andras picture

Szia! Nalam is elofurdult ezz a hiba ,a CCFL cso vegen szilikon csatlakozo van a melegedes miatt,ebben az egyik szal ami a csore volt rakotve nem tudom milyen okbol leszkadt vagy leegett,en ra forrasztottam es mar kb. egy eve mukodik gond nelkul,vigyazz a csovek nagyon vekonyak es hamar eltornek en ezt kaptam az ennyimnel,de lehetseges mas hiba is ami miatt kikapcsol,tehet ellenorizd a csoveket ha jok akkor az invertert mert ott a baj valahol,tisztelettel!!

0

Peter14
Peter14 picture

Sziasztok,

Tudna nekem valaki tanácsot adni? Volt valakinek hasonló problémája???

0

gabicsizi
gabicsizi picture

Szia !

Ha a táp kondijai nem púposak , attól még lehet valamelyik kapacításszegény
vagy megnőtt az ESR értéke . Az is okozhatja az általad leirt jelenséget .
Ha nincs lehetőséged az ESR mérésre ,javaslom cseréld ki mindegyiket !

Üdv . gabicsizi

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia!
Ez akkor fordul elő, amikor a háttérvilágítás csövei elromlanak, ill. ha az azt meghajtó inverterben hiba keletkezik. Cső hiba esetén sorban húzd ki a cstlakozókat és soban dugjál rá egy jó csövet. Amikor újra folyamatosan világít, akkor kiszűrted a hibásat. Ha a csövek jók, akkor az inverterben kell a problémát keresni, végfok tranzisztorok stb. Vigyázz mert nagyon meg tud rázni a nagyfesz ami a csöveket működteti!!! Egyébként visszacsatolás van a nagyfesz meglétéről, a csövek jóságáról és ezért kapcsolgat ki, ha valamelyik hibás. Én a visszacsatoló kört (egyszer a sajátomat ideiglenesen) egy trükkös megoldással "becsaptam" és igaz halványabban, de újra működött a monitorom a végleges javításig.
Remélem segítettem! Üdv.: Zoli

0