You are here

ASUS X555L nem indul

14 posts / 0 new
Last post
suhi62
suhi62 picture

Segítséget szeretnék kérni.ASUS laptopot vettem egy külföldi honlapról. Indult,bővítettem a ramot 8Gb ra,és raktam bele SSD-t. Telepítettem,és szépen ment. Viszont ki akartam takarítani,és így kivettem az alaplapot,kitakarítottam,pasztáztam,és azóta nem tudom elindítani. Nem csinál semmit. Sem aksiról,sem tápról. Többször is átnéztem,és nem tudom mi lehet? Semmi nem világít,viszont az aksinál van áram,és valószínű tölti,de semmi semmit nem jelez. Mit szúrhattam el?

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Akkor szedd ki az alaplapot teljesen, ne rakj rá semmi külső egységet (HDD, RAM, billentyű), szedd le az aksit is róla és csak a tápot rádugva kapcsold be.
Ha a kijelző miatt nem tudod messzebb rakni, akkor egy kartonpapírt tegyél a ház és az alaplap közé, hogy teljesen el legyen választva. Itt hűtőborda se kell, 5-10mp-es teszt csupán, hogy elindul-e.

Ha így se, akkor valamit nagyon elcsesztél és házi javítással nem fog feléledni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

TonyStark
TonyStark picture
*

Szia!

A szétszedéssel bevittél egy műhibát.
Hogy mit, azt nehéz lesz látatlanban kitalálni.
Találkoztam már olyan dologgal, hogy a mainboard kivételekor megfeszítették a panelt, (forrasztás elengedett BGA-nál)
Olyan vadul estek neki "leporolni" a pcb-t, hogy leporoltak róla pár smd alkarészt is.
Nézd át figyelmesen a pcb csatlakozókat, kábeleket, megvan-e minden csavar, nem szorult-e be egyik a pcb alá, már ilyet is láttam.
Szóval szemrevételezés, a kritikus helyeknél mikroszkóppal.
Ha minden oké, akkor táp, akku stb ellenőrzés.
(Mint előttem is ajánlották)
Ha nem vagy biztos magadban, fordulj szakemberhez.

Üdv!  Tóni

0

Vote up!

You voted ‘up’

suhi62
suhi62 picture

Köszi a segítséget.
 Landoltak már nálam szervizes dolgok,amiket megoldottam,és a szakemberek nem.
 De mindenkinek lehet olyan problémája ,amit nem tud meg oldani..

0

Vote up!

You voted ‘up’

suhi62
suhi62 picture

Szia.
Nem az első,és nagyon óvatos vagyok,De így még nem jártam.
Tartok tőle,hogy forrasztás pattant meg valahol.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsna_mb
kovacsna_mb picture

Szia!

Ja egy műhibát, amit ESD-nek is szoktak hívni.
Lehet simán kisült rajta a kolléga.

KN

0

Vote up!

You voted ‘up’

TonyStark
TonyStark picture
*

Szia!

Igen, teljesen igazad van, ez is benne van a pakliban.
(Nem ismerjük a topicnyitó műhelyberendezését, színvonalát.)
Sajnos egy nagyon "elhallgatott" téma, annak ellenére hogy szakmai fórum.
Nálam Ecostat borítás van, a standard 1Mohm-on keresztül földelve.
Ilyen:

https://rondo.hu/esd-vedelem/termek/ecostat-asztalboritas-szurke/

Már ennél a topicnál is felmerült bennem hogy megemlítem:

https://elektrotanya.com/content/muszeresz-asztalra-valo-filcet-keresek

De nem akarok offolni....

 Üdv!  Tóni

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsna_mb
kovacsna_mb picture

Szia!

<OFF

Már egy sima ESD csuklópánt is rengeteget jelent, nemhogy egy ESD lap az asztalon.

Na de, ki, hogy. Szereljünk a jútyúbról... :D
A kedvencem, mikor sima porszívó kefével leporszívózzák... 

Ha odaáig vetemedek, hogy laptopot javítok, bővítek (akar a fene már a sok csavarral piszmogni :)),
az első, hogy ugrik fel a karpánt. A fene se akar az ügyfélnek új lapot, SSD-t, RAM-ot, stb.-t venni a masinájába,
mert kinyírta ilyennel.

Mobil lapnak ennyi is elég, ha kijár az ember.

https://www.tme.eu/hu/details/prt-stw424020/esd-asztali-alatetek/statict...

Sokat lehet vele spórolni.. :D

END OFF>

Üdv,

KN 

0

Vote up!

You voted ‘up’

suhi62
suhi62 picture

Köszi.
Te inkább ne írjál semmit,mert nem ismersz.
Köszi a hozzá szólásodnak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

-CPU nem jó irányba lett visszatéve
-egy csatlakozó van rosszul visszatéve
-RAM nem jól van benne
.RAM nem kompatibilis vagy hibás, netán a csatlakozó hibás (próbáld csak a régivel!)
-a bekapcsoló gomb nem érintkezik (nincs visszadugva a csatlakozó)
-valamelyik szalagkábel ferdén van bedugva vagy nincs rázárva a csatlakozó
-ha a lecsukás-érzékelő nyomógomb, esetleg benyomódhatott, ha mágneses, akkor nem

Így hirtelen látatlanul ennyi hibalehetőség van, amit én átnéznék.
 

1

Vote up!

You voted ‘up’

suhi62
suhi62 picture

CPU integrált
Csatlakozó egyetlen 1 van aHDD paneltól USB,+kijelzőre
Próbáltam csak a saját 4gb integrált rammal is
Bekapcsoló gomb kimérve,jó,működik
Sajnos ezeket már végig játszottam de semmi életjel,kivéve az aksinál látom hogy van áram.

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

vacisa
vacisa picture

üdvözlet,
Szedd szét újra és nézd meg a hdd felett átmenő szalagkábelnek hány lábát gyűrted össze.
Ha egyiket sem, akkor akkut vedd le és nyomd a bekapcsoló gombot 30 sec.
Aztán vissza az akku és próbáld újra elindítani. Ezeknek szeret a BIOS-a megfeküdni ha leszeded az akkut.
:vs

És amit lemaradt, de szeretném megosztani veled.
Ami nem rossz, azt nem kell megjavítani.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Onionshed
Onionshed picture

Ha integrált az aksi valahol az alján van egy kapcsoló vagy tolókapcsoló amit vissza kell állítani vagy leresetelni. Régen így volt most nem tudom.( Mintha régen gariztattam volna neked egy toshibát akkor még más regem volt ,megszünt mert nem léptem be)

0

Vote up!

You voted ‘up’

suhi62
suhi62 picture

Nem,nem integrált. az aksi,és sajnos kivét után sem reagál.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sponsored links