You are here

ASUS X750L típusú notebook kijelző sötét, megvilágítva sincs kép. MEGOLDVA

4 posts / 0 new
Last post
knight87
knight87 picture

Sziasztok!

Adott a címben említett lapos. Bekapcsolva csak a zöld power led világított, semmi egyéb életjel. Szétszedtem, kipucoltam, BIOS elem ki, akku leköt (mert belső akkuja van), LVDS kábel lehúz, majd rákötöttem a töltőt, csak magában. Elindul szépen, és D-SUB csatin, illetve HDMI-n képet is ad, csak a kijelző felé nem. Az LVDS kábel csatlakozója mellett, az alaplapon, van egy Realtek RTD2136R típusú IC, ami bekapcs után pár másodperccel már olyan forró, hogy nem bírja az ujjam. Ha minden igaz, ez hajtja a kijelzőt.

Vajon más rész hibája okozza ennek a hibáját, vagy ezek csak így elpusztulnak? Találkoztatok már ilyesmivel? Esetleg ha az LVDS kábel megszakadt/zárlatos lett, az csinálhat vele ilyet?
Egy másik hasonló fórumon egy illető pont ilyen IC-t keresett, pont ehhez a típusú géphez, neki is forró volt az IC.

Csatolok róla egy képet.

Köszi!

A hiba elhárítva. Hibás volt a Realtek LVDS meghajtó, és maga a kijelző is. Új chip, bontott kijelző, és hibátlan!

File attachment: 
Comments
knight87
knight87 picture

Update:

Realtek chip cserélve. Háttérfény van, kép nincs. Csak vékony, szürke, függőleges csíkok jelennek meg a kijelzőn. Másik, 15,6"-os, ugyanolyan csatlakozójú kijelzővel hibátlan a kép. Érdemes kínlódni a 17-es kijelzővel, vagy lehet egyáltalán kezdeni vmit ilyen hibával? Feltételezem a kijelző hibája okozta a Realtek elpusztulását. Az új csak langyos, nem tüzes.

0

AzzA
AzzA picture
*

Igy nehéz megsaccolni, de általában zárlat, LCD hiba okozza.
ebay-en árulnak 2eFt környékén.
Üdv.

0

knight87
knight87 picture

Hello!

Okés, köszi, rendeltem.

Közben egy másik fórumon találtam egy illetőt, ugyanez a gép, ugyanez a hiba és chip. Neki a csere után hibátlan lett, és már több Asus is járt nála ilyen hibával.

0