You are here

Átkapcsoló mágneskapcsoló mechanikus reteszeléssel létezik?

4 posts / 0 new
Last post
Vaki75

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Alap probléma: Egy dahlander hajtás átkapcsolását szeretném megoldani elektromos úton, úgy hogy az utoljára használt üzemi helyzet feszültségmentes állapotban is feltétlen megőrződjön. Akár egy karos kapcsoló is jó lehetne gépi működtetéssel, de szimpatikusabbnak találnék valami mágneskapcsoló jellegű cuccot, akár kettős behúzótekerccsel. Létezik ilyen eszköz kereskedelmi forgalomban? Hogyan keressem?  A motor nem nagy, csak 1.5KW-os, az átkapcsolás is álló helyzetben történne. Köszönöm!

Comments
mpisti

Szia!
Igen, létezik. A Schneider gyártmányú LC1D sorozatú kapcsolókhoz van egy kiegészítő, aminek a típusa LA6DK10M . Ez egy mechanikus retesz. Ezt a kapcsoló tetejére kell ráhúzni a segédérintkező modul helyére. Ha a kapcsoló meghúz, ez a retesz bekapcsolt állapotban tartja még akkor is, ha nincs a kapcsoló tekercsén áram. Kikapcsolni a mechanikus retesz E1-E2 kapcsaira adott feszültségimpulzussal lehet,vagy a retesz elején levő kioldó karral. Ami fontos, a retesz működtetése csak impulzussal történhet,mert ha folyamatosan rajta tartod a feszültséget akkor igen rövid időn belül leég.
Így néz ki: https://villamossagbolt.hu/webshop/gyartok-listaja/teljesitmenyvezerles-es-vedelem/schneider-magneskapcsolo-mechanikus-retesz

0

Vote up!

You voted ‘up’

5bdc

Szia.

Van rá megoldás.
Úgy hívják hogy remanencia relé.
Ezzel tudod vezérelni a mágneskapcsolót.

https://www.e-mile.hu/hu/miniatur-rele-nyakdugasz-8a-2-v-nyak-24vac-24vd...

De sok gyártó létezik...
A lényeg a remanencia relé!

5bdc
 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Vagy bistabil relé.

0

Vote up!

You voted ‘up’