You are here

AUO T370HW02 LCD helyett T370HW03 működik? (LG 37LH3000)

9 posts / 0 new
Last post
electro_rescuer
electro_rescuer picture

Üdvözlet!

Kaptam egy törött kijelzős 37LH3000-et. Bekapcsol, háttérvilágítás jó, hang is van, sőt, kép is egy kb 5x10 centis sávban a bal felső sarokban.

Találtam egy eladó T370HW03 kijelzőt, az lenne a kérdésem, hogy ezzel rendesen működne? 2009 novemberi a masina. Illetve érdekelne, hogy a T370HW02 Tcon-jával működne-e (egyáltalán mechanikailag stimmel-e) a HW03 kijelző?

LCD TV javítással kapcsolatban nem sok tapasztalatom van, de élek a gyanúperrel, hogy esetleg T-Con hibája is lehet. Ezt abból gondolom, hogy azon a kis működő részén az LCD-nek nagyon kontrasztszegény a kép, a színek fakók, a fekete képtartalom világos szürke. Mintha egy CRT TV-n jól feltekernénk a G2-t. Persze ez nem jelent sokat, okozhatja a kijelző sérülése is (az a csoda, hogy bármi képet ad még, rommá van törve, a közepén egy nagy lyukkal... :) ). Plazmát tudom, hogy nem szabad törött kijelzővel járatni, de LCD-nél remélem, nem megy gallyra a T-Con, ha egy ilyen szélsőségesen durván összetörött kijelző esetleg beterhel neki valami átvezetés miatt.

Egyúttal megemlítem, hogy keresek kompatibilis kijelzőt Érd környékén, első körben egy próba erejéig, akár 32"-eset is, hogy kiderüljön, a TV százas-e. A Tcon-t is jó lenne kipróbálni egy másik kijelzőn, mert a bontott kijelzőket gyakran Tcon nélkül árulják, jó lenne tudni, az enyém jó-e.

Tudom, hogy ez nem a 'Wanted' topik, de a fő kérdésem a két kijelző kompatibilitására vonatkozott. A kijelző kereséshez majd indítok egy témát a 'Wanted'-ben, csak előtte szeretnék meggyőződni róla, hogy semmi más baja nincs a TV-nek.

Előre is köszönöm,
e.r.

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Üdv

A kettő köszönőviszonyban sincs egymással!

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Üdv!

Akkor tényleg "elég kitartónak" kell lennem, hogy betegyem a HW03 helyére :).

HW02-t kell keresnem ezek szerint.

Köszi!

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha maga az LCD fizikailag megegyezik, akkor nem kizárt, hogy a t-con áttehető a másikra, de ezt adatlapból nem lehet kideríteni.

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Gyanús, hogy nem, mert kerestem fotókat, és a kis vas puttony is másképp néz ki, amiben a T-con lakik. Méretileg egyformának tűnik, csak a mechanikai kialakítása más a burkolatának. Nem merném megkockáztatni, inkább HW02-t keresek...

Köszi!

0

agressiv
agressiv picture
*

Igen, ezesetben ez valóban esélytelen.

0

helpme
helpme picture

Szia,
A HW02 és HW03 elég sok dologban nem egyezik, de természetesen felcserélhető, ha elég kitartó vagy.
Viszont! Nekem van egy tökéletes HW02-esem és vadászok egy HW03-asra.
Ha gondolod írj.

Üdv.: Dénes

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Köszi! A HW03-ban nem tudok segíteni (hacsak nem egy linkkel az eladó példányhoz), de a HW02-d érdekelne, holnap (azaz már holnap van tíz perce...) írok privátot ezügyben.

"A HW02 és HW03 elég sok dologban nem egyezik, de természetesen felcserélhető, ha elég kitartó vagy."

Ezt kifejtenéd? Mechanikai problémák, esetleg eltérő LVDS kábel lábkiosztás és/vagy csatlakozó típus?

e.r.

0

helpme
helpme picture

Szia,
így van, a T-Con lábkiosztása más, illetve más is van vele.
E miatt tökölök én is az átalakítással.

Üdv.: Dénes

0

Sponsored links