You are here

Autó, amibe "fellépve" kell beülni...

26 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Apósom gerincnyavaja miatt kénytelen autót cserélni. Nem tud "lefele behuppanni" az ülésbe...

Szóval autót keresek. És tapasztalati tények érdekelnek... A cél, hogy vagy vízszintesen becsúszva, vagy felfelelépve lehessen beülni, legyen belőlle relatíve nagy kínálat, és a bontókvan alkatrész is...

Eddig 2 van, ami kényelmes neki, egyik az új Vitara, másik meg Merci B osztály. De mindkettő elbukik a bontott alkatrész/új alkatrész áron. (Egész életében autót csavarozott,  380e/db fényszóró árnál kiakadt a türelemdoboza :-) jogosan... Jelenleg Vitoval jár, de nem túl költséghatékony, városban, kórházba, stb. Parkolni kb reménytelen, a haját leeszi, feleslegesen...

Szóval kb. Érthető, mit keresek... :-)

Ja igen... Lehet új, vagy nem tizenéves... De benzines, és ha lehet, szívó...

Minden tippet köszi!

 

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Dacia Andero Stepway a javaslatom. Magasított kivitel, de kompakt méret. Alkatrészek a gyáli francia bontóban vannak hozzá. De egy üléspróbát érdemes tenni a normál kivitellel mivel az átlagnál az is magasabb. 1.4 l motor 8 szeleppel örök mint a szegénység.

0

LACI058
LACI058 picture

Sziasztok.
Most egy Fiat Doblo Multijetet hajtok, 2009-es. Igaz hogy ennek a dieselnek megvannak a maga hátrányai, de van benzines is. Az ülés elég magas, beszállni kényelmes, van hely benne és alapjávan véve az alkatrész se túl drága hozzá. A többit meg a pénztárca határozza meg.
Üdv. Laci

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Igen, néztük... Elbukott, mert nagyon kevés van benzines... Beraktam figyelőbe a hahu-n... Hátha...

Lehet, duster lesz ebből.. :-)

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ford escort mk5 cabriolet. Igen olcsó hozzá minden, és a tetőtlenség miatt fájós háttal is könnyedén lehet belőle ki-be szállani. (Csak eső ne legyen.)

0

Szikravadász
Szikravadász picture

Ha nincs méretkorlát, akkor VW T4 Transporter 2.5 TDI. Bármit visz, bármit húz és örök, mint a nyomorúság. :-) Tudom, nem benzines, de talán a legjobb VW motor és minden van hozzá.

0

kozakg
kozakg picture

De van! "...jelenleg Vitoval jár..." Transporter seckojedno.

0

Inhouse
Inhouse picture

0

mindigehes
mindigehes picture
**

:-)

0

kozakg
kozakg picture

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/lada/4x4/lada_4x4_1_7_classic-13...
Szerintem minden, az após által preferált feltételnek megfelel, sőt a terepjáró képességével amely sok SUV-ot lealáz, pluszt is ad.
Akik olyan helyen laknak hogy télen is "menni kell" hegyen, hóban, ezt használják.
Kicsit többet fogyaszt mint a modernebb motorok, de valamit valamiért. Minden esetre a tajgában megszerelhető, nincs egyáltalán telepakolva elektronikával,
megbízható kis járgány. Szerintem még a vontatás is menne neki, no nem 130-al! :)
 

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Azért a megbízhatóságról vitáznék...A hanyag összeszerelés, a pontatlanság,  ami jellemző volt az oroszokra azelőtt is, most is megvan...
(Attól függött, hogy mennyire lesz tartós, megbízható az adott cucc, hogy mennyi vodkát sikerült benyelni a gyártás folyamán...smiley )

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Jeep Sahara!

0

pisti70
pisti70 picture

Üdv!
14 évig 4x4-es Wagon R -em volt.Nekem is gerincsérvem van,kerestem hasonló autót.Új Wagon R nem jött (Európába),szétnéztem Dácia fronton.Tavaly vettem egy Dokkert,hasonló magasság,beszállás könnyű.Nagy raktér,tágas beltér.Persze nem Audi minőség,de ennyi pénzért nem is lehet.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Kétségtelen prsktikus lenne... Felvetettem, de azt a nézést nrm lehet szavakkal leírni :-)

De kétségtelenül logikus lépés lenne... :-)

0

dsanyi
dsanyi picture

Szia!
Ez a Dacia már nem az mint ręgen volt. A cègnęl van 2db lodgy százezer km fölött, nem volt velük gond. Ha sokat megy az autõ az 1,5DCI motort javaslom, nagyon jó.
 

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv ! Peogeot Partnen , Berlingo , vagy Fiat. Emelt fülkések.Minden olcsón van hozzá.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Tényleg! Partner... Ez nem jutott eszembe. Köszönöm!

0

dsanyi
dsanyi picture

Szia!
Dacia Duster?
Ūdv dsanyi

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Igen, néztem, csak valahigy nem mertem bevállalni, hogy kimondjam :) félek oicit a román vestedelemtől. Bár racionális döntés lehet, árban mindenképp... Csak ne román lenne :)

0

Attee
Attee picture
*

Ne félj tőle. Ez már egy az egyben Renault. Igaz, a nagytestvér "levetett" technológiáit használja, kicsit "mezítlábas", de már nem az a legendásan szar minőség, mint az echte román dákia volt.

0

welding alt
welding alt picture

Szia,
érdemes elolvasni, hogy hogyan is áll a Dacia Duster eladása 2019- ben : https://alapjarat.hu/hasznos-infok/itt-vannak-az-elso-2019-es-eladasi-statisztikak-de-vajon-melyik-marka-nyerte-januari  Igazad van, le kell vetkőzni az előítéletekből!

Üdv.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Igen, ez az, amit néztem. Amiből sok fogy, abból sok van a bontóban is... Vagyis olcsó minden...

0

kallospeter
kallospeter picture

SZia!!  Az en Loganom 12 eves 90.000Km.A motorba (motorhaz alatt) semmi nem volt cserelve,kiveve olaj es levegoszuro es a szijjak,szettben,65.000 Km-ben ahogy elo van irva.Futomuben egy gombcsuklo es egy kormanyosszekoto es fekbetetek elol.Pitesten csak osszerakjak oket.Csak az akkum volt roman (Rombat Calciu ha jol emlekszek, de 3-4 evet ment).Egy rossz szavam sem lehett ra.
Peter

0

iparos
iparos picture

Üdv!
Ignis.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Azt is néztem. De a régi ignis régi... Az új meg alacsonyabb, és pici autó. Attól, hogy nyugdijjas, vonóhorig kell, húzna csónakot, utánfutót.. új ignis nagyon pici ehhez...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Használt Volvo .

0

Sponsored links