You are here

Autórádió Error 12.

17 posts / 0 new
Last post
tomszojer
tomszojer picture

Sziasztok.
Van egy autórádióm.A "márkája" Gigaboyz.SD kártyát és USB Stick-et is kezelt.Eddig.Az MP3-as cd-t olvassa,de az SD kártya és az USB berakásakor Error 12-t ír ki.Próbáltam FAT és FAT32 rendszert,de ugyan az a hiba.A könyve sajnos nincs meg,nem tudom mi ez a hibakód.
Ha esetleg valaki találkozott ezzel a hibával,kérem írja meg a tapasztalatait.
Külföldi fórum oldalakon azt írják,hogy 20 percig le kell venni az akksiról és resetelni kell.Azt is próbáltam,nem működik.A zenéket mappával és mappa nélkül is próbáltam,nem megy.
Üdv:Tomszojer.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!

Sajnos nem hozott eredményt "kérdezősködésem", ismerőseim közül sem találkozott még senki ezzel a remekművel, nemhogy rajz lenne...
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Meg kéne nézned a pontos típusát, biztos rajta van a szám.
(talán kép is segítség lenne) a beazonosításban.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
A száma RCD886USB.Azért van kipöckölve bal oldalt,mert kontakthibás a kijelzője.Ha csak simán fel van csukva,semmit sem mutat.Biztosan valami kínai utánzat.Lehet hogy valamelyik normális cég csinált egy ilyet.
Üdv:Tomszojer

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jimmy
Jimmy picture

Szia,

véleményem szerint a kontakthibát kellene "eltüntetni" az előlap és az alaplap között, mivel lehetséges hogy nem az előlapon van az USB-s processzor, a ha valamelyik Data vonal nem megy akkor szokott hasonló probléma lenni.Gondolom szalagkábelen keresztül csatlakozik az előlaphoz mivel CD-s, ezt kellene nagyon alaposan szemügyre venni, szerintem ez lesz a hunyó, akár több szál is megtörhetett, elszakadhatott.

Üdv,
Jimmy

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!

Utána nézek ismeretségi körömben, hátha ismeri valaki. Nekem így "ALPINE" jut eszembe ránézésre, de azzal sem lennél előrébb. Viszont az a kontakt hiba érdekes lehet... Nem ártana sima ohm mérővel megnézned el jut-e a 2-3 pont az usb-ről az ic-ig. (távszabályzó vezérlés működik?)
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
A távirányító működik.Örülnék ha a kontakthiba lenne csak a gond.Az előlapban van az SD-kártya is.Az is Error 12.Most az a kérdés,melyik IC-ig kéne eljutnia a 2-3 pontnak?És ott hová?Az érintkezők jól állnak,mégsincs kontakt.Valahogy ferde az egész.Jó lenne egy rajz.....
Üdv:Tomszojer

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!

Mint írtam a nevezett típust nem ismerem, ezért sem akarlak konkrét tippekkel tévútra vezetni.
Csupán az eddig általam tapasztalt pár dologból, teljesség igénye nélkül:
USB/SD olvasási hiba nagyon sokszor utólag átalakított xenon izzó estén, vagy "bikázást" követően fordul elő.
Ilyenkor (számomra rejtélyes okból) "lefagy" a D/A átalakító, vagy annak vezérlője. Ugyanezt előidézi néha a "menetközben" történő eltávolítás is, vagyis lejátszás közben pl. USB ki... Ezen eseteket (szinte) mindig sikerült egy teljes "reset" során helyre billentenem. (teljes áramtalanítás, nem csak kikapcsolni, lehúzni a bekötéseket, pár perc után vissza)
Gyanítom amit olvashattál ugyanez lehetett. (legalább tanultam én is)
Egy alkalommal viszont más hozott eredményt. Bekapcsoláskor, (ki és visszakötés után) a USB 2-3 lába közé tett KISÜTÖTT 10mikrós elkót rakva. Újra le/fel a bekötések és működött rendesen....

Tehát anélkül, hogy ismerném a készüléket, csupán ennyit tudok "segíteni" sajnos.
Biztos akad majd itt olyan, aki célravezetőbb megoldással tudja orvosolni problémád.

Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
Kipróbáltam a kondis dolgot,de nem vált be.Úgy látszik ez a része teljesen meghalt.Ha esetleg van még valami tipp,szívesen venném.
Köszi mindent.
Üdv:Tomszojer

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
Minden segítséget szívesen fogadok.A probléma az után keletkezett,hogy műszakira otthagytam a kocsit,de bennefelejtettem az USB-t a készülékben.Ha nincs kikapcsolva a készülék,akkor gyújtás ráadásakor elindul.Mégpedig arról,ami legutóbb használva volt.Valószínűleg a muki megijedt,mikor beindította a kocsit és kikapta az USB-sticket.A teljes reset azért tuti nem jó,mert most vettem bele új akksit és egy napig nem volt benne.Nem felejtette el a hülyeségét.De ez a kondis megoldás érdekel.Hogy is van ez pontosan?Nem szeretném kinyiffantani.Legalább a rádió és a cd része jó.
Üdv:Tomszojer.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!

Én így csináltam: 10 mikrós elkó negatív oldala az USB 2-es, pozitívja pedig 3-as pontra. (ez a két pont az "adat" rész.) Bekapcsolás, váltás USB-re, majd kikapcs. Áramtalanítás (kikötés) majd pár perc elteltével vissza. A kondi ilyenkor még mindig rajta. Bekapcsolás és néhány (2-3) alkalommal rádió és usb közti váltás. Ismét lekötöttem és levettem a kondit. Vissza minden és működött rendesen. Azért írtam ilyen "szájbarágósan" mert nem tudom melyik lépés is volt ami segített rajta, megismételnem pedig nem kellet azóta sem.
(az egész ötletet mástól hallottam valamikor és gondoltam nem lévén más tippem, megpróbálom)
Nekem bevált akkor.

Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
Szeretem a szájbarágós leírást,erre voltam kíváncsi.Nem mindegy,mi meg hogyan.Holnap délután kipróbálom.Remélem bejön a dolog.
Köszi mindent.
Üdv:tomszojer.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!

Ezt a konkrét típust nem ismerem, de usb/sd bemenetnél "szokványos" hiba az autós cuccoknál: nincs meg az 5v, illetve terhelésre lecsökken. Egyszerűbb fajtáknál ezt zener vagy tranzistor, más esetekben stab.ic. állítja elő.
Szerintem elsőként nem ártana erre rámérned...
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
Köszi a tippet.Kimértem,de az 5v megvan.Kíváncsiságból rámértem a középső két lábra is az USB-n,ott is 5v-ot mértem.Nem tudom ez jó-e.Levettem az USB-stick burkolatát,így ki tudtam mérni működés közben a feszültséget.Marad az 5v.
Üdv:Tomszojer.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
1:5v, 2:-d 3:+d 4:gnd
Tehát a bekötésből látszik, nem igazán mérhetnél a kettes lábon 5-voltot.

Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tomszojer
tomszojer picture

Szia.
Úgy mértem,hogy a multiméter pozitív szondáját a pozitív kivezetésen hagytam és a negatív szondát rakosgattam.Minden lábon 5 v van.Ha a két középsőn nem lehet 5 v,akkor ez lehet a hiba talán?Ha igen,akkor ezt mi okozhatja?
Üdv:Tomszojer

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Így azért némileg más a helyzet, hiszen a "pozitív" kivezetéshez viszonyítva mértél...
Tedd a "testre" a műszered "negatív szondáját" és úgy mérj. +feszültséget csak a 1-3 lábakon találhatsz. Ha nem így van, akkor ez az elsődleges probléma.

Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sponsored links