You are here

Autórádió preout-nál szétég a föld fólia az erősítő miatt

18 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Találkoztam már néhány autórádióval, ahol a preout kimenetnél elégett a földfólia. Most egy olyannál, ahol nagy valószínűséggel nem volt hibás az erősítő, és nem is lett elkötve.
Ha minden jól van bekötve, mi okozhatja ezt a hibát?

Jácint

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Az a baj, hogy csak a pozitív szál megy közvetlenül az akkutól. A negatívot a kocsitestről veszi le a legtöbb erősítő. Az acél ellenállása kb.: 7 szerese a réznek, így az akkuhoz jóval közelebb lévő autórádió testje és a jó vezetőképességű árnyékolás, párhuzamos ellenállásként viselkedve visz át nagy áramot. Ki kell vezetni az erősítőig a testkábelt is az akkumulátortól.

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nagyobb gond, amikor a csomiban megbontásra kerül a testpont. Jobb esetben szemes saru, vastag kábel, rosszabb esetben csak megbalnkolva, vagy elvágva a gyári test kábel, majd összetekerve... A bódén van alapozó, vagy valami korróziógátló bevonat. Alá beszorítva az új vastag kábel, ami díszes,vastag szigetelésű. Ahogy ráhúzzák a csavart, eltart a kábel a gyárival . Drabig jó, de ahogy a szigetelés kilágyul, elenged, fellazul.. sok ilyennel találkoztam. Jobb esetben az erősítő nem megy, rosszabb esetben can busos autóban nagyon csúnya dolgokat tud művelni, akár sokszázezres kárt is... A sima nem működés a jobbik eset.

Mindig vagy külön test pontot csináltam, vagy egy anya, rugós alátéttel alulra a gyári test, majd újabb alátét, körmös, majd az erősítő saruja, rugós, majd önzáró anya... Minden más nem jó... A vastag kábel eltart, nem pedig a fém feszül.

Nagy púderhez meg be KELL húzni az akkutól mindkettőt. És olyan kondit venni, amiben van relés védelem. Direkt fesz esés, alulfesz, kimaradásra. (Nem az mnc, meg magnat kaegóra... ;)

0

RTZ
RTZ picture

  

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv !

Bálint jól mondta .

Az erősítő negatív kábele hibás érintkezés , vagy nagyon vékony .
Ezért szoktak egy vékonyabb kábelt az erősítő háza és karosszéria közzé is tenni .
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

A hangrendszer 150dB-t tud, kb 30 hangszóróval. Ez az, amikor látszik, hogy mozog az ajtó meg az üveg..A kábelezés nem hinném, hogy vékony. Gondolom az erősítő az akkura van kötve, talán még külön akku is van.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
Nincs baj , hogy 150dB kell valaki fülébe 30 hangszóróval, a gond akkor kezdődik, ha nem hallotta  a mentő hangjelzését!!!! Megj. utólagos beépítés után van-e műszaki vizsgálat, hiszen ez törvénybe  ütközik. 

üdv. János

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Konkrétan nem ez volt a kérdés.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
Igen ,tudom . Ebből lett a galiba, hiszen lehet tenni egy vastag drótot -mint  negatív ( föld), oszt ha nincs más baj , máris ordít az erősítőre tett hangfal. E témában visszafogom magam......
üdv. János

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Szoktak tartani autósoknak ún. Hangnyomás és hangminőség versenyeket már elég rég óta.
Eddig csak hallottam róla, de nem újkeletű dolog. Még nem voltam, mert elég nagy hangerőt kellett elviselnem, mikor hangrendszereket üzemeltünk be, nekem nincs szükségem plusz hangerő adrenalinra.
Ezek többségében álló helyzetben nyomják. Ez egy mánia és hobby egyben. Volt olyan autó is, aminek az ajtaja, stb. ki volt öntve betonnal és az akkumulátorai behorpadtak a fogyasztástól.

https://www.google.com/search?q=aut%C3%B3s+hanger%C5%91+verseny&oq=aut%C...

https://www.google.com/search?q=aut%C3%B3s+hanger%C5%91+verseny&oq=aut%C...

https://www.youtube.com/watch?v=-gQ6C0VrAmI

üdv
RTZ

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
A gond az, hogy ezek a mániákusok egy része  ott van a közutakon. Amúgy nem érdekel ki mivel teszi tönkre járgányát, csak másnak ne okozzon kárt! Röviden ennyi.

Üdv. welding alt

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nyilván 30 hangszóróval 150dB hangszomással nem az m7 autópályán halad.

Ez nem az a téma.  Majd ezt a rendőrség baleset esetén figyelembe veszi.

A sok holdkóros reflex nélküli, járókeretes vénembert kellene kizárni, akik 30 hangszóró nélkül felmennek az autópályára. Szemben. Vagy azt a hülye tyúkot, aki telibe vert 3 napja, hátulról. Fékezés nélkül. Kamera volt hátul az autóban. Előre nézett a tyúk. Nem volt telefon, nem volt tucctucc. Nem sminkelt. Nem hirtelen álltam meg, hanem 10sec óta ott álltam a sorban. Fékezés nélkül, kormányt fogva vert telibe. A rendőr is nézte a felvételt. Nem értettük, ezt hogy. És 50 éves.  Kár? Majd kiderül, hogy totálkár -e a szekér. Neki semmi baja... Gyerek azóta sír.. meg símogatja az autót, meg örül, hogy élünk.

Vannak, akik alkalmasak közúti közlekedésre. Van, aki nem.

Műszaki meg nem a Te dolgod, hanem a hatóságé. Ahogy a fék, kormány, hajtás állapota. Azt meg, hogy rendszám nélkül egy versenyen mit ordítat, az végképp nem rád/ránk tartozik.

Szakmai kérdés, szakmai fórumon. Varjak meg kárognak, mondva csinált beképzelt rögeszméi miatt.

1

welding alt
welding alt picture

Szia,
az utolsó mondataidra reagálván, valóban semmi közöm e témához. Egy véleményt írtam, de a jó szokás szerint a véleményemet ( mivel sok mindent félremagyaráznak) , vedd úgy mint egy rögeszmés varjúkárogást egy szakmai fórumon. Csak azt nem értem miért írtál mesét az utolsó mondatok előtt...
Tisztelettel,
welding alt

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Mondtam egy példát. Mert én még nem láttam felborult, ropiba tört hangnyomásversenyes autóról.képet sem. Mert vigyáznak rá, mint a tojásra. Ezeknek ez az életük.  Viszont hétköznapi emberek is lehehetnek idióták. Ámon Olivér mellett ültem, nem féltem. :) A szomszédom mellé be nem ülnék ;) pedig 50 éve vezet.. ;) nem ezen múlik.

0

welding alt
welding alt picture

Szia,
A Tanyatársunk  feltett egy kérdést, de mi mellébeszélünk sajnos . Vigasz az lehet, hogy a Borozóban  osztjuk meg gondolatainkat. Továbbiakban, az un. tuningolt járművekhez kapcsolódó témákhoz ( ellenére, hogy lenne véleményem) nem szólok hozzá.
Welding alt

0

Jaca
Jaca picture
****

Köszi!

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Teljes mértékig egyetértek annak ellenére, hogy ifjúként muzsikáltam '76-ig, de azzal úgy voltam, mint a kovács a kalapálással, mert egy-egy lecsapásnál nem ő, hanem a mellette lévők pislognak. 
Itthon olyan hangerővel nézem és hallgatom a TV-t, hogy a család mindig veszekszik, hogy nem hallják. Engem nagyon zavar az éktelen hangerő. Zenét fejhallgatóval hallgatok stílustól függetlenül, kivéve ezeket a számítógéppel gyártott, meg a négerek által ugatott moslékokat.

üdv
RTZ

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha az erősítő csak ezen keresztül kapja a testet, nagyobb teljesítménynél előfordulhat
Ha könnyebb megoldás nincs, vastagabb huzallal a rádió közvetlen testjére kell kötni, 
50-100W-nál ez sem jó megoldás, ha az érintkező kis keresztmetszetű

Bálint

1

Sponsored links