You are here

Autós CD váltó pótlása (helyettesítése)

4 posts / 0 new
Last post
Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdvözletem tisztelt Mesterek.Egyre többen érdeklődnek hogy gyári CD tár helyett lehet e USB vagy SD kártyát csatlakoztatni vagy mi a megoldás?Már láttam ilyen gépt,de én balga az ügyfél számát elveszítettem.Sokan a gyári gépet nem akarják cserélni, de a kazetta már elavút , a CD tár meg 50-100 Ez.Ft. És mindig csak CD. Amit említettem az SD-kártyás volt. Öreg Tom

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
A válasz, egyértelműen igen! A CD váltót modellezi a rádió felé
Mappák között tudsz válogatni, kezeli az USB-t, PDA-t.
Rendelkezik az optikai rendszer (D2B) kezelői felületével, és utólag építed be! Egy szépség hibája van a dolognak, készen lehet megvenni, csak néhány autógyár rendszeréhez használható,
az ára pedig nagyon sok nullával végződik. Magyarországon tervezték, gyártják, de a végeredményt az autógyár bélyegzője,
"takarja". Az okokról: Teljesen mindegy, hogy ki az adott gépjármű hangrendszerének a gyártója,a megrendelő,meghatározza hogy milyen softwaire csomaggal kéri a szállítást, ezzel természetesen lekorlátozza a bővítő eszközök listáját a saját logoval megjelöltre. Cca tíz évvel ez előtt, az ALPINE egy "gyárnak" beszállított rendszeréhez símán csatlakoztatható volt a normál kereskedelmi forgalomban megvehető CD váltó, Két év múlva, már csak némi átkötögetés után, most már sehogy!
A meghibásodott készülékek helyett "remanufactured" jelzésű,
javított készüléket kapsz, tehát valahol, valaki MEGVÁSÁROLTA a
javítási jogot! Itt a Fórumon, ezért a legnépszerűbb kérdés, a külömböző softwaire-hez való hozzáférés tudakolása.
A kérdésedre, említett szerkezet tervezéséhez, meg kellett venniük a tudományt, és azt nem adják olcsón. A benne levő félvezetők, bárhol megvehetőek, de az "okosság" nélkül, mit sem ér. Szép kis jövő nem mondom.
Üdvözlettel:
exGelkás

Ps: Már megint sokat jártatom a billentyűzetet, bocs!

0

BigTom
BigTom picture

Szia Öreg Tom!
Létezik olyan Mp3 lejátszó, ami sztereó FM jelet állít elő a kártyáról lejátszott hangból. Az autó rádióját rá kell hangolni a lejátszó frekvenciájára, a számokat léptetni a lejátszón kell, hangerőt szabályozni a rádión lehet. Jobb minőséget adó megoldás biztos van, de egyszerűbb, olcsóbb szerintem nincs.
https://www.hqelektronik.hu/info/hu/mp3_t0020.html
https://www.hqelektronik.hu/info/hu/mp3_t0021.html
https://www.hqelektronik.hu/info/hu/mp3_t0010.html
Léteznek különféle adapterek is, amik áthidalják a gyári fejegység és a főbb gyártók CD tárjainak a kommunikációjában lévő különbségét, de elég kemény árakat hallottam. Minőségre biztos jobb.
BigTom

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Szia Big Tom. Az FM modulátort ísmerem. Ez a csomagtartóba a CD tár kábelére csatlakozott. A gépen ugy lehetett kezelni mint a CD tárat. Egy pici kütyü házilag rákötve a gyári CD váltó kábelére és a kártyát a foglalatba cserélte mint a lemezt.Könyvtárat nem tudott mert szerintem a fej nemtudta kezelni.Az FM modulátor az zajos a vezetékes és a rádió frekis is.

0