You are here

Autós Generátor Teljesítménynöveléséhez keresnék - szabadgondolkozót

119 posts / 0 new
Last post
Vic
Vic picture

Sziasztok

Törlöm a kérdést, köszönöm a hozzászólásokat.
 

Comments
Szurkee001
Szurkee001 picture

Bár jól teleszemeteltük a topikot (köztük én magam is), azért ne add fel, hátha téved mindenki és neked sikerül! Sok sikert! Ha sikerül előbbre lépni, kérlek számolj be róla!

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Minek? Úgysem hiszi el majd itt senki, mert nem szabad a gondolkodásotok. :-D

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: erről ennyit, jót mulat

Utolsó látogatás: 2022-06-11 01:26:48

Bálint

1

Qqberci_1
Qqberci_1 picture

Csak óvatosan, mert ha sikeres az átalakítás, akkor a generátor jelentős mennyiségű füstöt is fog termelni - egy darabig...

2

apostrophes
apostrophes picture

Az egész autózás egy MAJOMPARÁDÉ. Vissza a LÓRA MAGYAR !!! Mielőtt túl késő és mindannyian autóalkatrésszé válunk. 

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

És akkor mi lesz a tengernyi lószarral? 

1

Jaca
Jaca picture
****

Beszántjuk a földbe, hogy legyen a lónak üzemanyag.

1

Attee
Attee picture
*

1

kovacsna
kovacsna picture

Jahhh...
Na akkor várd meg, amíg a nyergesvontatóval, azaz akarom mondani lovas szekérrel kiviszik a boltba a cuccot, hogy megvehesd...

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Olyan ez, mint a Greenpeace.. repülővel megy tüntetni a nagyvárosból, hogy a gonosz olajszállítók ne menjenek. Hülyegyerek, 1-es, leülhetsz. Hajad festve, HH vízálló tengerész cuccban, mobillal drónnal videózva kuss legyen.. :)lóháton is lehet élni, tiszteletem is érte, de köszönöm, ez egy elektronikai fórum, szerintem aki itt van, már választott. Villany bringa a megoldás? Ok. Tessék menni lítium bányába, kézzel kapirgálni. Ha van elég, akkut csinálni... Stb.. már nem is lesz olyan zöld, és nagy buli.. 

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Vagy inkább pattanjunk Marty McFly légdeszkájára....

2

Szurkee001
Szurkee001 picture

Kedves Vic!
Ez "Mission Impossible"!
A generátor nem termel energiát, hanem átalakítja! A mozgási energia alakul át elektromos energiává + vesztességgé! 
Az energiamegmaradás törvényét nem lehet megszegni! Ne az áltudósoknak higgy, hanem pl a Nobel díjasoknak, mint Feynman!
Szurkee001

2

Jaca
Jaca picture
****

Az energiamegmaradás törvényét nem lehet megszegni!

Ez a Föld nevű bolygón elfogadott dolog. Aztán ki tudja. A mai ismereteink szerint valóban nem, aztán hátha fejlődik a tudomány. Régen azt mondták, az atom a legkisebb. Aztán kiderült, hogy mégsem. 

2

zgroska
zgroska picture

Pontosítanék:
"Az energia/anyag megmaradás törvényét nem lehet megszegni!"

0

Szurkee001
Szurkee001 picture

Ez nem csak úgy elfogadott dolog, hanem sok kísérlettel bebizonyított!!!
Az energia nem szűnik meg, nem termelődik, hanem csak átalakul. Pl hőből mozgásivá, majd elektromossá és aztán ismét hővé stb...

0

Jaca
Jaca picture
****

Ahogy mi használjuk. 

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

A "szabadgondolkodó" az idióta vagy a sarlatán szinonimája?

7

zgroska
zgroska picture

A tényektől függetlenül, szabadon. ;-)

1

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:  javaslom megkeresni dr Egely Györgyöt vagy Széles Gábort

Bálint

3

TonyStark
TonyStark picture
***

3

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Tesla (a Nikola, nem a Musk) öngerjesztő elektromos autóját egyszer beindítod, és örökké megy.
Ez szép, de hogy szállsz ki belőle? Kiugrasz?

1

Jaca
Jaca picture
****

Banyomod a kuplungot? Nekem sem áll meg a motor, ha épp állok a lámpánál... Egyszerűen csak nagyon keveset tudunk a fizikáról, elfogadjuk az eddigi tapasztalatokat. 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Igazad van, egyesek nagyon keveset tudnak a fizikáról. Talán hiányoztak a fizikaórákon.

3

Jaca
Jaca picture
****

Nem arra gondoltam. Állítólag a fénysebességet sem tudjuk átlépni. Legalábbis a tudomány mai állása szerint. Aztán majd valaki, aki nem tanulta, átlépi. 

1

zgroska
zgroska picture

"Állítólag a fénysebességet sem tudjuk átlépni. Legalábbis a tudomány mai állása szerint."

Helytelen állítás!

Pontosabban: "a vákumban mért fénysebességet sem tudjuk átlépni."

Közegekben mindennapos eset a közegbeli fénysebességnél nagyobb sebességgel haladó részecske.

Lásd: Cserenkov-effektus

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Na és a kvantumösszefonódás? Amikor két részecskét eltávolítanak egymástól, és az egyikben bekövetkezett változás zéró idő alatt megjelenik a másik részecskében, bármilyen távol vannak egymástól.
A növényekben már megfigyelték ezt. A levél felszínét érő foton (fény) beindítja a fotoszintézist, ami végső soron energiát termel a sejtmagban, de nem kell hozzá idő. Pedig nem nulla a távolság. Még az elektromos jelnek is véges idő kellene.

0

Jaca
Jaca picture
****

tudjuk

Ez a lényeg. Mi nem. Még nem. De várjá!  A fény hullámban terjed, különben nem lenne hullámhossza. Ha meg két pont közt nem egyenes vonalban halad, hanem közben hullámzik, akkor hogy is van ez? 

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
Állítólag. ...pedig az LHC segítségével már bizonyították, hogy a fénysebességnél is van gyorsabb anyagi részecske (neutrínó), de ha ezt általánosan elismernék, akkor el kellene ismerni az időutazás lehetőségét is, ezért még mindig sokan kétkedve fogadják. A szubatomi tachion létezésének empírikus bizonyítása meg egyenesen a főbűnök fő bűne lenne.
Az egyetemen gyakorta elhangzott mondat volt, hogy az inkvizíció még nem ért véget. frown ...ezért mindig mindennel óvatosan kell fogalmazni, ugyanis a másképpen gondolkodókat sarlatánoknak kiáltják ki és bár a nyilvános égetés már nem divat, de a karaktergyilkosság általánosan használt fegyver lett.

1

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

A neutrino nem gyorsabb a fénynél, mivel van tömege. Így a spec. relativitás elmélet szerint lassabbnak kell lennie a fénynél, ha kicsivel is.

KN

0

zgroska
zgroska picture

"... pedig az LHC segítségével már bizonyították, hogy a fénysebességnél is van gyorsabb anyagi részecske (neutrínó),"

Jót tenne a szavahihetőségednek egy ellenőrizhető, megbízható forráshivatkozás. 

0

proba
proba picture

Én spec bármit elfogadok, ami nem érint, tőlem lehetnek fekete lyukak, távoli galaxisok, időutazás.... De ha ismerőst, rokont akar valaki megvezetni valami nagyon tudományos működési elvvel, azért szoktam tiltakozni. Aki ezeket a tudományokat/találmányokat átlátja, használja az nem a semmiből terjeszkedik, közvetlen környezetemmel ritkán létesít üzleti kapcsolatot, egy még nem ismert fizikai elven működő berendezéssel. Mire erre a szintre leér, addigra meg talán az interneten is jelenik meg normális vita, vélemény.

0

welding alt
welding alt picture

Szia,
kár,hogy nem csillagász szakmát választottam. A kutya sem kötne bele, hogy tizenöt millió fényévre lévő üstökös távolságánál tévedek egy fényórányit. Lehet nagyot tévedek, de a fizika alaptörvényeit már régen lefektették. Természetesen a modern technikának köszönhetően sokan ezt elfeledik......

1

hcs
hcs picture

Ha már szóba került: mi tekintünk zárt rendszernek energiamegmaradási szempontból? A termoszt? A szigetelt szobát? Vagy az univerzumot? Met ez utóbbi esetében biztos nem fog sérülni az energiamegmaradás törvénye, vagyis igaz hogy nincs örökmozgó.
Csak többnyire nem értjük a miérteket azokban az esetekben amikor a feltaláló mégis összehoz valamit ami működni tűnik egy alaposabb vizsgálat után is. Nyilván nem egy egyszerű generátor-motor kapcsolatban érdemes gondolkozni (nem fog működni a veszteségek miatt), hanem a különböző effektusokat kellene felerősíteni / közelebbről vizsgálni. Csak rengeteg a buktató, pl. ismeretek hiánya, és a nehogy már sikerüljön neki faktor hatását sem szabad lebecsülni....

1

Digitalfish
Digitalfish picture

Még senki nem tett le olyan szerkezetet az asztalra ami energiát nyer ki valami ismeretlen , a fizika által nem imert effektus által. De olyat sem ami többlet energiát szolgáltat ismert vagy ismeretlen effektusok által. 
Az ilyen szerkrzetek a modernkori alkimisták, és megélhetési energiakutatók igérete , álma. Amikor rákérdeznek, hogy miért nem használjuk mindig kifogások jönnek, hogy gonosz emberek tönkretették az állam lenyulta stb. Lásd spiráláram , hidegfúzió és a többi ...
Az emberrel egyidős a vágy az aranycsinálásra vagy mostanában az energia ingyen kinyerésére. Aztán csak igéretek meg ködös magyarázatokat hallunk és az uralkodó évekig pénzeli az alkimistát a várt sikerért. Vagy napjainkban eljárnak előadásokat tartani és tarhálni hogy majd ez lesz a jövő csak most ellehetetlenítve van a ez a terület pedig csak kicsi hiányzik...
Teslától is több a legendárium mint a vitathatatlan lényeg. Sokan azt sem tudják mi volt Tesla legnagyobb felfedezése ami valóban a legnagyobbak közé helyezte. 
 

3

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a váltakozóáram

Bálint

3

Digitalfish
Digitalfish picture

Igen! Pontosabban a többfázisú váltakozó áramú energiaátviteli hálózat és rendszer ötlete. Ez tette őt a leg korszakalkotóbb tudóssá.
E mellett voltak még nagy ötletei pl a rádió is neki köszönhető. Vagy voltak beteljesült víziói ami ma mindennapi használatban van . 
 

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Meg amivel az egész kezdődött, az indukciós motor/generátor.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nem kötözködni akarok, de felfedezni olyasmit lehet, ami már létező dolog, jelenség stb, de korábban még ismeretlen (pl. Amerika). Feltalálni pedig valami technikai újdonságot lehet (pl. gőzgép). Gondold el fordítva: valaki feltalálja Amerikát, mint az ő találmányát? Vagy felfedezi az egyik fészer mélyén porosodó, feledésbe merült gőzgépet?

Mindegy, ez Tesla érdemeit nem csökkenti. Az is tény, hogy amit az emberek nem értenek, azt misztifikálják. Sok mindennel kísérletezett, voltak zseniális megérzései és ötletei. De mivel nem volt tudós, nem volt meg az elméleti fizikai alapja. Ezért pl. sok időt, pénzt és energiát ölt olyan eleve halott dolgokba, mint a vezeték nélküli energiaátvitel. Összekalapozott egy halom pénzt a Wardenclyffe toronyhoz, ami elméletileg sem működhetett, nem is lett belőle semmi. Az tény, hogy akárcsak Edison, ő sem az elméleti alapokkal kezdte, és neki is nagy egója volt. A kettőjük harcából így is nagy dolgok születtek. (Mi lett volna, ha Tesla a mérnök, vagy Edison az üzletember ért is a fizikához?)

Az autós generátorra visszatérve, mi is a baj a jelenlegi generátorokkal? Az én kocsimban például nem találom kicsinek a feszültségét vagy az áramát, mindig fel tudja tölteni az akkumulátort. Még sosem gondoltam rá, hogy ki kellene cserélni erősebbre.

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Még sosem gondoltam rá, hogy ki kellene cserélni erősebbre.

Szia!

Tegyél bele olyan hifit, meg akkora hangszórókat, hogy bent ülve ne lehessen hallgatni, vagy ha szól, akkor lüktet a szemed és ugrál az út, és máris kellene egy erősebb generátor. Ja, meg egy turbofeltöltő, meg felfúratni a hengereket, hogy legyen az autóban arra is energia, hogy haladjon az úton laugh

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Az egy másik kultúrkör.

Üdv, lcsaszar

0

welding alt
welding alt picture

Szia!
Dübörög a zene, oszt még a fénysorompó színét sem látod, természetesen a vonat füttyét sem hallod, de még a fejed sem fordítod el , hogy szétnézz egy vasúti átjárónál. Ezért kell a plusz energia ( sok esetben az idiotizmus miatt). Bocsánatot kérek Jaca , hogy tovább vittem gondolataid....

Üdv. welding alt

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Hát, ha energiával kompenzálni lehetne az idiotizmust, beszállnék a projektbe, és ingyen osztogatnám, ha sikerül...

1

TonyStark
TonyStark picture
***

Teslától is több a legendárium mint a vitathatatlan lényeg.

 

Igen! Pontosabban a többfázisú váltakozó áramú energiaátviteli hálózat és rendszer ötlete. Ez tette őt a leg korszakalkotóbb tudóssá.
E mellett voltak még nagy ötletei pl a rádió is neki köszönhető. Vagy voltak beteljesült víziói ami ma mindennapi használatban van . 

Akkor most ez így hogy?smiley

3

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Okos embertől hallottam: "ha örökmozgót látok, azt keresem csak, hova rejtették benne az elemet ". :)

2

Jaca
Jaca picture
****

 a fénysebességnél is van gyorsabb

Lidl pénztáros? laugh
 

6

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Vic ! A gépkocsi gyártók a generátor hatásfokának feljavitására törekednek,nem a teljesitmény megnövelésére.A teljesitmény megnövelése az elömágnesezö áram és a fordulat növelésével megoldódót.A hátásfok megnövelése az egyenirányitó diodák cseréjével ,ideális diodákra (3 fázisú szinkron egyenirányitás ).Nagyobb terhelésnél 100-200W teljesitmény növekedés is elérhetö.A generátor fordulata és a motor fordulatának az összhangjával a mechanikai hatásfok is feljavitható.A cél az autó üzemanyag fogyasztás csökentése ,ehez a generátor is hozzájárul. A belsö égésü motorok üzemeltetésekor felszabaduló höt (egy részét)alakitják elektromos áramá és vezetik be a generator áramkörébe ,igy az üzemanyag fogyasztás tovább csökent.(tv doku adásból )A teljesitmény növelésére már lejebb kaptál ötleteket.üdv.Jóska

File csatolás: 

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A motor hőjét hogyan alakítják át elektromos árammá?

A többieknek: az autó vagy részeinek átalakítása tudtommal törvényellenes.

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A motor hőjét hogyan alakítják át elektromos árammá?

Vizet forralnak, és a keletkező gőzzel egy turbinát hajtanak laugh

2

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia Jaca!

A víz eléggé meleg a hűtőben csak ki kell kapcsolni a venti vezérlését .
Csak a vízet pótolni kell.  

 

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Jaca és  lcsaszar !Egy nagy autó gyártó doku müsorában  volt ilyen témáról szó ,már jó pár éve.Gondoltam megemlitem,nem szivtam az újjanból.Külömben a kattogós pákában hömérséklet változásra a ferromágneses anyag mágneses tulajdonsága megváltozik, a mágnes elmozdul.Az ide-oda mozgást csak forgó mozgásá kell alakitani , ezen az elven müködik pl.a thermomágnes motor is. Vannak pl.ferromágneses anyagok amelyek már kis hömérsékletre is megváltoztatják a mágneses tulajdonságukat .Vagy pl.gözturbina , vegyszerek amelyek már egész kis hömérsékleten gözé alakulnak, pl.pár tiz fokos melegviztöl .  Vagy máskép pl. Peltier mint áramgenerátor. olvas bele amit mellékeltem.üdv.Jóska . https://www.youtube.com/watch?v=b_-Vt-b_e5M

 

https://www.youtube.com/watch?v=7gthfO0E6Rg (sajnos németül.....)

File csatolás: 

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Ameddig egy átlagos benzin üzemű motor kb 40 %-os hatásfokkal dolgozik, addig szerintem nem releváns a generátor hőjéből visszanyerhető energia.

KN

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem is a generátor hője volt a kérdés, hanem a motoré. De a Foma1-ben már használják az eljárást. 

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Igaz-igaz. Elkalapáltam... Sorry.
De az alapon mit sem változtat. Olajkályha mind...
50-60% energia, megy a levesbe.

KN

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egyszer ki kellene számolni, hogy megérné-e benzin vagy dízel motorral fűteni és áramot termelni egyszerre. Gázmotorral csinálnak ilyet. 

1

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Ezt minden hagyományos autó tudja.

1

Atis57
Atis57 picture

Szia!
 Ezt még a gázmotorok elterjedése előtt láttam;  Akkori POSTA  130kw -s dizelgenerátora -gázüzeműre alakitva. A fűtés , és HMV  előállitása kipugó gázzal melegitve.

Az a Főnök előtte hajógépész volt!  látott már pár ilyet..eléggé költséghatékony lett

 

0

proba
proba picture

Bennem ez hőszivattyú kompresszor + fűtés kombóként merült fel.

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Ki lehete, de a válasz egyszerű, energetikailag nem éri meg.

KN

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia kovacsna_mb ! Hogy megnyugtatsalak,nem is olyan régen láttam egy kinai doku filmet egy höerömüröl (német tv)amely a Nap energiáját használja áram fejlesztésére ,nagyon érdekes a müködése.Egy torony tetején van egy fénygyüjtö ,a torony (körül)északi részén egyszerü tökrök vannak elég nagy területen,megvilágitják a fénygyüjtöt a tornyon.A tükrök követik a Nap mozgását .A fokuszban egy hötartó folyadék van amely felhevités után le van vezetve egy földalati gyüjtöbe.Ebböl egy részt viz melegitésre használják az áram fejlesztö gözturbinának .A maradék felhevitett folyadék hötartó és a Nap fénye megszünésekor továbbra a turbina müködését biztositja , a Nap ujra mejelenéséig.A hötartó folyadék a az akku szerepét tölti be.A doku müsorokban jobban bizom mint a youtube fimjeiben.üdv.Jóska

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: Spanyolországban már 20 éve vannak ilyenek, a kietlen, sivár vidékeken

Bálint

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Nem vagyok én ideges!:)

Ez nem új keletű dolog. Sós oldatot hevítenek. Nem nagy magic.

De azt nézd meg melyik égtájon van. És mekkora a fénygyűjtő terület?
Picit más nagyságrend egy autóban keletkező hőhöz képest.

KN

 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A legnagyobb félelmük, hogy hiba esetén belehűl a rendszerbe az olvadt só.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

monnyuk a drágalátós napelemeknek sem jobb a hatásfokuk... :-( 
 

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Kicsit hibás az analógia. Ott kvázi az kérdés, hogy abból a ~1kW/m2 (Mo.-n) teljesítményből, ami a napból érkezik, mennyit tudsz hasznosítani.

És itt ugye az energiaforrás ingyenes, nem te hozod létre.

Egy robbanómotornál meg te hozod létre az energiaforrást is, és nagyon nem mindegy, hogy a betáplált energia mennyiségből, mennyit hasznosítasz fel, hogy abból kinetikus energia legyen.

KN
 

2

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Tulajdonképen nem törvényellenes csak kurvára macerás. Egy azonos típusú autóba egy erősebb motor engedélyeztetése kb 9-10 hónap 8.-10 egyeztetés, és 2 műszaki kellett . Ezek árából majd 2 olyan autó kijött volna mint aminek a motorja be lett építve

2

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Ez mind azért van. mert támogatjuk a találmányokat, az ötleteket, és vannak olyan faca vizsgabiztosaink. akik el tudják dönteni, mi az ami még nem veszélyezteti a közl. biztonságot. A németeknél mehet a VW kéfer csillag motorral, nálunk, ha a gyujtást kicseréled tirisztorosra, akkor már leveszik a rendszámot. Nem lehet egy menetfény lámpát felszerelni. Azért is müsz.vizsgát akarnak, meg fizess paraszt.Az 50-60-as években rugalmasabb volt a műszaki követelmény.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nem, ez azért van, mert ez a gánymesterek és a megvesztegethető vizsgabiztosok hazája. Pont azért kérnek műszaki dokumentációt, és azért vizsgálják ezt meg felsőbb szinten, hogy ne felelőtlen őrültek rodeózzanak mindenféle kókányolt szarokkal a közutakon. Hogyha műszakilag vállalható az átalakítás terve, és a tervnek megfelelően kivitelezik azt, akkor mehetsz vele. A műszaki biztosnak csak annyi a kompetenciája, hogy megállapítsa, hogy a járműved megfelel-e az engedélyezett típustervnek, avagy az engedélyezett átalakítási tervnek. A műszaki biztos ugyanis nem gépészmérnök, nem tudja on the spot szemrevételezéssel megállapítani, hogy az átalakítás megfelelően méretezett-e az üzem közben fellépő erőhatásokra. 130-as tempónál már vannak extrém helyzetek! Persze, ha nem akarsz vele száguldozni, piros rendszámos lassú járművet abból és úgy hebrákolhatsz össze, ahogy akarsz, ott sokkal megengedőbb a hatóság.
 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez sajnos nem teljesen igaz. Idehaza nincs lehetőséges semmire, ami egyedi. Pont. Én vittem már autót a mozaik utcába, gúnyos nevetés volt a vége... Építettünk elektromos autót, többet. Olyan baromságokba kötöttek bele, ami kizárólag józan logika kérdése. Pl: nem fogad el egy gyári knorr elektromos szervó szivattyút, mert az autóban  nem az volt gyarilag. Valóban nem. Diesel motor hajtotta. Ezért került bele elektromos. Nem fogadták el. Hiába volt rendes terv, doksi, amire korábban ráverték a pecsétet. Közölte a fazon, hogy sosem megy át az autó itt. Tegyünk bele egy fiat ablaktörlő motort, a gyári fiat szervó szivattyúra. Az fiat. Akkor át fog menni emiatt. A gyári, knorr szivattyúval meg nem. A baromja belekötött, hogy a benzintank!!! Felfigatása hiányos. Egyrészt diesel... De másrészt nem is volt benne tank. Mert elektromos. Röhögött, hogy ugye? Hiányos... Ja. Az.

Végül elegünk lett. Kapott papírt hivatalos TÜV vizsgán, és még meg is dícsérték az átépítést. 9 oldal lett a változtatás lista a forgalmi mellé. Mai napig közlekedik a németeknél. Akik pontraszaróan precízek. És nem csókos vizsga volt. Egyszerűen bejelentkezett az első helyre, ami útba esik.

Az a gonf, hogy az NKH-nál barmok dolgoznak. Kenőpénz a lényeg. Nem véletlen pakolta össze őket a TEK.. "becsületesnepper" nkh-s videóit kukk meg...

Az utcán meg olyan füstgyárak, és bontószökevények vannak... Atya ég. De az átmegy csókosan. Na itt a gond.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Mindenhol barmok dolgoznak, miért pont ott ne? Ez egy hülyék országa, mindig is az volt. De van több több nkh is, és mindegyikben van több műszak is. 
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ahham. Csak egyedi járművek nem mehetnek akárhova. És regionális elosztás van. Ha Te Miskolcon laksz, nem mehetsz Budapestre. Ha Budapesten, akkor meg máshova. Ne keverd az NHK telepet a Gipsz kft. Vizsgasorával.. Neked a "hagyományos" vizsga szabad

 De ha mondjuk megállít a kpm, és elküld szigorítottra (mert kell a fejpénz..) akkorár csak NKH.. nem ugyan azok a lehetőségek. Tudom. Voltam. Pesig semmi illegális, vagy nem bejegyzet nem volt az autón, csak a KPM-es nem ismerte az autót, mert van 2 az országban. Ha nem olyan, mit  a többi, az biztos illegális. Hiába mutogattam neki a cikkszámokat, gyári katalógus képet, szerviz doksit, nem érdekelte. Rendszám le, trailer, 4 hónap az udvaron, majd a mozaikba időpont.. fél év, majd csont nélkül ment át, mert szakjogász jött velem. De ha jövő kedden megallít a kpm kezdődik előről. Külföldről hozott autó, egyedi átalakítás, vagy mondjuk motor csere esetén ha motorszámos a forgalmi, nem csak motor kódos, akkor nem mehetsz, csak pl mozaikba.... Sok sikert ;)

Az a baj, hogy mindenki bele törődik, ez az ország ilyen. De mi okból ilyen mert mindenki bele törődik...

A jogszabályoknak arányban kell lenni a jogérzettel, és az életszerűséggel. Itt nincs. Egy 1.2 D corsa esetében nem lényeg. De egy Corsa D OPC esetében csúnya balhék lehetnek. Pedig gyári minden eleme. Csak a barom nem látott még olyat alulról ;) mert amiben toronymerevítő van, meg akkora kályhacső, hogy bele fér a fejed, az nem gyári. Pedig de. Hivatalosan.  
​​​​

 

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Büdipesten példul pont lehet menni a Vas Gerebenbe is. Én ott voltam 9 éve, és nem tapasztaltam semmi rosszindulatot. Igaz, nem is sufnituninggal voltam, csak egy alap kivitelű kocsival, amiben elkorhadt a számhordozó elem.
 

0

Sakos1
Sakos1 picture

Sziasztok,

Budapesten is abszurdisztánt játszik az NKH. Széria autót sem engednek át. A Monty Python-t idéző az eljárás.
https://www.youtube.com/watch?v=7w9b1Froy1c

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
Nekem a szabadgondolkodás a védjegyem, ezért most nagyon szabadon hozzászólok a témához. Én például kb. negyed évszázada nem érem fel ép ésszel, hogy az ilyen alkalmi használatra méretezett ipari hulladékoknál - mint egy közúti jármű - miért mindig nagyobb teljesítményt akarnak kipréselni a mindent jobbá fejleszteni akaró "szakértők"?

Nyilvánvaló, hogy az a fránya generátor is egy forszírozott feka, ami könnyen leéghetne egy zárt géptestben. Ezért nyílt konstrukciót választ a gyártó, így a tekercsfejekre rámegy a por és az esővíz. A szenek is csak tizedannyit bírnak, hiába a labirint-tömítés. Mindezzel a zseniális szerkezeti megoldással megspórolnak kb. 30%-nyi önsúlyt egy olyan alkatrésznél, mely nem befolyásolja szignifikánsan a gépjármű össztömegét, cserébe a generátor 10-15 év alatt (jobb esetben) garantáltan szétrohad - komoly járulékos károkat okozva a felhasználónak.

Természetesen a teljesítménynövelésnek a legegyszerűbb módja a maximális gerjesztéssel való használat magas fordulatszámon. Nem kell ehhez semmilyen átalakítás a diódák cseréje és a gerjesztésszabályozó kiiktatásán kívül. Így simán ki lehet préselni a gépből akár a névleges teljesítmény háromszorosát is folyamatos üzemben, erős hűtés mellett. Hogy ez a gyakorlatban kinek fogja megérni - na - az egy másik kérdés!

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Bezzeg a Szovjetunióban csináltak teljesen zárt, szénkefe nélküli generátort. Nekem van is egy az öregautómhoz. Rendkívül szellemes: a forgórész nem tekercselt, hanem előtte és mögötte van egy-egy nagy tekercs, amelyek a pajzsokhoz csavarozva állnak, de az acél tengelyen keresztül mégis felmágnesezik a rotort. (Azért van ilyen hosszúkás formája, mint egy egyenáramú dinamónak.)

Valamifajta traktorokba szerelték 1976-ig.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát nem tudom...a z16xe G astrám most ette meg élete első generátorát ősszel. 520e km után... Hmm.. szerintem ez belefér az üzemeltetés költségeibe. Van még 2db z16xer astra h is az udvarban, ezek is gyárit eszik, mind 200e felett . Majd 10 év múlva kicserélem ;) (a csapágyakat, meg a szabadonfutót, mert ezeken má van az is...) A lekotlott rendberakása nem volt 10e Ft...

De egyébként kérésed parancs a gyàrtóknak ;) manapság a start-stop szekerek egybe integrált önindító/generàrort használnak. Zárt. Teljesen. Legalabbis... Amit cseréltem szomszéd taligájába 120e km után. 

0

Transzduktor
Transzduktor picture

"Amit cseréltem szomszéd taligájába 120e km után." - hát igen - a start-stop a tökéletes motorgyilok-rendszer! Az ilyen spórolás minimum 5x annyiba kerül, mint az általa megtakarított benzin.

Bár én már várom, hogy mikor rukkolnak elő az autógyártók az élettartamra feltöltött üzemanyagtank ötletével. Miért? Hát öngyújtóban már sikeres volt ez az üzleti modell!

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Van majdnem ilyen.. egyes autókban a kéklötyi. Házilag nem lehet tankolni. Olyan zacsiban van, mint a frissen préselt gyümilevek. Alulról cserélhető a csomag, némi bitvadászkodás kell, hogy kövesse. De hegyilevegőt kipöfögő csoda dízel.. ez kell a népnek, mert keveset fogyaszt ;)

De a "Bayerische MistWagen" eleve azt írja a doksiba, hogy a váltó olaj élettartam olaj. Mondjuk azt csak csendben, kis betűvel jegyzik meg, hogy a tervezett élettartam 180e km... De mivel majdnem őszinték a reklámjaikban.. ""BMW, freude am zahlen".. biztos csak elszólás ;)

De ilyen "környezet barát" az bioethanol..  csak másfélszer több energiába, és vele co2 kipöfékeléssel jár 1l elővegyéstkedése, mint a hagyományos benzin eldurrogtatása. 

De amíg törvényeket bármilyen hülye hozhat, ez nem is fog változni... 

Szerk: még egy eszembe jutott. 7-es "hibrid" bmw... Az akkucsomag, ami a csomiban van, tartalmaz egy rendes, hagyományos kontaktort. Mivel mechanikus, és biztonsági elem, emiatt számolja a kontaktokat. Eléri a maxot, csere. Mármint.. nem a kontaktort... Az akku csomagot ;) azzal már a sarokig se enged.. közel 7000EUR... Nem emlékszem a kontakt számra, de bőven elérhető első tulajnál is  erre mondta az öreg Grün bácsi... Ügyes ..

3

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezt hívják TMK-nak

Bálint

1

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Mindezzel a zseniális szerkezeti megoldással megspórolnak kb. 30%-nyi önsúlyt 

Ez 1mio generátornál mekkora pénz is?
Na erről szól a dolog.
A cserealkatrész eladásról meg ne is beszéljünk.

KN

1

Transzduktor
Transzduktor picture

A hulladékélet miatt az emberek csak 10%-ra élhetik meg az életüket, 90%-al magasabb környezetkárosítás mellett. Másképpen nézve a dologra:

Mibe is kerül egy hosszabb úton való elakadás? Mennyibe kerül egy kérdéses minőségű utángyártott alkatrész pótlása? (10 - max. 15 év után már nem támogatja a gyártó egy népautó korrekt szervizelését.) Mennyibe kerül hivatalosan a vele járó szervizbeavatkozás? Na - kb. csak ennyi az ára a generátoronként megspórolt 3000 forintnyi anyagköltségnek!

0

kovacsna
kovacsna picture

200 000 x 3000 ?

Sajna a tőkét a legkevésbé érdekli az amit írtál, még akkor sem, ha így van.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Olvastam Marx bácsi elmélkedéseit a tőkét illetően - és modernebbnek tűnt bármely autókereskedés profi PR prezentációjánál!

Én, és a másik 199000 felhasználó úgy gondoljuk, hogy sokkal olcsóbb nekünk megfizetni a 200000 x 3000 = 600000000 forintot, mint a 200000 x 200000 = 40000000000-ot.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Részt vettem egy ilyen bemutatón. Egy  állítólagos fizika tanár bizonygatta, hogy sorba kell kötni a váltóáramú generátorok tekercseit, mert akkor 3x nagyobb teljesítményt lehet kivenni belőle. És eddig csak mindenki pazarolta az energiát! Meg is mutatta, egy mosógép motorral szijjal hajtott 12V-os tachogenerátorral, mekkora teljesítmény ér el. Fényesen világítottak az autóizzók. A meghívottak, városi, megyei cégek mérnökei, az áramszolgáltató vezetői, a bemutató alatt kezdtek elszökdösni, de páran maradtunk. Miután látta a feltaláló, hogy nem  sokra megy velünk, átment szidalmazásba, úgy hogy húzódtunk az ajtóhoz aztán a haverommal gyorsan elhúztunk, mielőtt tetlegességig fajulnak a dolgok.  Hetekig tüntetett egy molinóval, a Kossuth téren, hogy adjanak neki munkát. :-)

1

Vic
Vic picture

Szia

voltam olyan bemutatón ahol az OTP szerverparkjának évi 800M ft áramot sporolna meg egy új kötési technologia, de nem kellett nekik.
ez a világ belülről kicsit más mint amit az emberek hisznek .
rengeteg olyat láttam, 15-25 éve amely a mai napig nincs civil forgalomban.
a civil feltalálók találmányait a nagy cégek ellopják. (itt nálunk a kormány és eladja külföldre - nem szarakodnak, lemásolják, kicserélik a nevet és 2 nappal visszadátumozzák - ha ér valamit a találmány)

0

proba
proba picture

Nem tudom, én az idei Construmán találkoztam a kavitációs fűtéssel. Szép nagy villanymotor...Gondoltam érdeklődöm, mert szégyen nem szégyen én még ilyet nem láttam. A kiállító lelkesen mutatta a jobbnál jobb COP értékeket, milyen gazdaságos... Megkérdeztem a működéséről, erre kerített egy hozzáértőt. Csak két kérdésem volt, honnét veszi a plusz energiát, és hol van az energiamegmaradás törvénye. A második kérdésre válasz: Azt egy picit átértelmeztük.... Gyorsan távoztam. Csak azt nem értem,  ki engedte be a Construmára, ill. honnét volt bátorsága bemenni .

1

Vic
Vic picture

kavitációs fűtés : propeller csavarján apro légbuborék keletkezik, amely kipukkanásakor 500 c körüli hőmérsékletet eredményez.
a hajók propellereinek a legnagyobb problémája, mert elkopik a hajócsavar, de víz fertőtlenítésre és vízmelegítésre tökéletes.
1972-es USA találmány, de egy Nyírségi csapat 2012-ben módosította, jobbá tette, felkínálta a kormánynak. Azok Lementek, megnézték, volt hű meg ha, aztán mondták, hogy hát be kellene tenni lőrinc valamelyik cégébe. a nyírségi srácok nem akartak ingyen lemondani a találmányukról, így nem adták önként, dalolva. 
vártak, sokat, de bárhova mentek, mindenhonnan elzavarták őket.
maradt a Construma.
egyébként a cucc tényleg jó, több ország érdeklődött, de a kormányunk mindent megakadályozott.

1

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia Vic!

Látom fontos neked ez a téma, hiszen 3 hónap eltelte után belefolysz a beszélgetésbe.
Szép ez a "váltsuk meg a világot" hozzáállás, de valahogy mégsem látni a piacon új technológiát, fejlesztést.
(Tudom a gonosz "háttérhatalom", meg a gyíkemberek, meg a kormány lenyúlja.)
Tudod, ha van egy találmányod, azt bárhol szabadalmaztatod, ez a "kormány meg Lőrinc" duma elég gáz.
Azt meg sehol sem tudod eladni hogy feltaláltad a meleg vizet.
Gyerekkorában sokunkat lenyűgöztek az örökmozgók, meg ingyen energia gépek, meg a többletenergia, de aztán 
pár fizikaóra után rájött az ember, hogy semmiből nem lesz semmi.
A topicod megfogalmazásából nekem nem az jön le hogy expert nyomod az elektrót, már ne is haragudj.
De ennek ellenére a legjobbakat kívánom Neked, töltsd hasznosan az időd.

Üdv!  Tóni

4

AzzA
AzzA picture
*

A cucc ahogy látom tényleg hat.
Csak az a kérdés, hogy engedtek, vagy szöktél ?

7

proba
proba picture

Amennyiben létre tudunk hozni lényegesen jobb teljesítményt, akkor az "sorozatgyártásra " kerül, folyamatos bevételt jelent a rendszer kidolgozójának.

Ha ez lehetséges volna egyszerűen, a gyártók már rég kivették volna belőle a felesleges anyagot. Vékonyabb vezeték, kisebb vasmag  ---> költség csökkentés, méret csökkenés....Gyanítom az újabb generátorokban már minden a határon van. A tervezett élettartam végéig talán kibírja.  

2

Vic
Vic picture

elnézést de nem ismered a rendszer (világgazdaság) működését, ha tényleg azt hiszed, hogy amit használsz (bármi) annál nincs jobb legalább 5-10 generációval, vagy már teljesen más technologia.
mivel ebben éltem, pontosan tudom, hogy a feltalálás után kb 20-30 évvel kerül civil használatba, vagy sosem.
addig amíg az előző technologia hasznot termel, nem cserélik le, hiába van jobb.
Tesla 1896-ban csinált eletromos autót (aksis)  és 1924-ben öngerjesztő generátorost. (egyszer beindítod és megy örökre)
Nem véletlenül zárolták 600 szabadalmát.  (Nézz utána USA Patent )

 

0

Sakos1
Sakos1 picture

Szia,

Sokan nem tudják, de az 1800-as évek végén az elektromos meghajtású autók voltak többségben, csak később került fölénybe a belsőégésű motor.
Szó sincs arról, hogy eltitkolták vagy tiltották volna.
https://e-cars.hu/2017/11/14/tortenelem-ora-az-elso-elektromos-autok-mul...

0

Onionshed
Onionshed picture

Üdv. Érvelési hiba ( néz utánna usa patent). Van nekem egy barátom, ugyanez a becsipődése van, 10 éve gyártom neki a berendezéseket amiket kitalál (néha elég hajmeresztő , van hogy hónapokig készül egy csévetest olyan bonyolult) Ugyanezeket hallom tőle, de semmi konkrétumot "már feltalálták rég, ez már létezik..stb) Mérgemben vállaltam neki a gyártás (meg pénzért) 10 Éve !!. Azota semmi . Az egyik fia szabadalmi jogász, a másik chiptervező ,tehát eléggé képben van a szabadalmakkal. (Tőle halottam pl, hogy a bentley nem szabadalmaztatta a turbinagyártási technologiáját ,simán csak titkolják.) Legnagyobb reménye az infinity sav cég mágnesgenerátora volt . Mondtam neki ,hogy mese habbal. Elkezdték árulni, jelentkezett hogy megvenné, és azóta semmi (ez 2 éve volt).Én szabad gondolkodó vagyok , mai napig gyártom neki a találmanyait pontosan a leírás szerint, mégha nem is hiszek benne, úgy vagyok vele ,hogy nem tudok mindent hátha igaza van. A másik az ,hogy ezek a feltalálók ,mindig a találmányaikbol akarnak meggazdagodni , ha csak egy lenne aki a nyilvánosá tenné leírasssal elkészítéssel a találmányát , már nem tudnák tőle ellopni és hogy megváltoztassa a világot az igyenenergiájával...ilyen nincs.

2

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

14,4V 80A 1152W
Veszteségre számoljunk 100W-ot, vagyis a tekercseken 1,25V esik 80A-nél, ami 0,016 Ohmot jelent.
Ha kivesszük a feszabályzót, és nagyobb feszültséggel gerjesztünk, nagyobb lesz a kimenő feszültség, miközben a generátor belső ellenállása változatlan, így talán nem fog felforrni a generátor.
Szerezz egy 12V-os generátort, meg valami villanymotort, amivel meg tudod hajtani.
Szerezz be egy 24V-os generátorhoz való szabályzót.
Tégy egy próbát, terhelgesd. A 80 Ampert ugyanúgy ki kellene tudnia adni, hisz a tekercselése arra van méretezve.
A generátort hűtsed egy ventilátorral.
Csodát nem várnék tőle, de biztosan ki lehet belőle többet venni, mint a gyári adat, de rövidebb ideig.
 

0

Vic
Vic picture

Szia

Ha van ötleted hogyan változik a tekercsszám, hossz, átmérő, stb változásával a V és A, beszélhetnénk.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez mit jelent, mi a V és mi az A?

Erről ennyit

Bálint

2

kovacsna
kovacsna picture

Hello,

Létre lehetne hozni egy új fórumot "feketelyuk" néven? Bár az okkultizmus név is megfelelne lehet. :)
Na oda mehetne az összes ilyen topic...

KN

2

Pilatus Porter
Pilatus Porter picture

Hi!
" Mind V mint A területen."
Leginkább vakít a sötétség.
P.P.

4

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Engedd el.

Ez olyan, mint a jutyubos örökmozgók, meg ingyen energia gépek. Egy dolgot kell nézni rajtuk, kutatni, keresni. Hol van benne az elem.

Nem véletlen, hogy a nagy autógyártók nem állandó mágneseket alkalmaznak, és az sem, hogy úgy tekercselik, ahogy. Gondolod, hogy a Bosch mérnökei tök hülyék, és direkt pazarolják az alut, meg a rezet? ;)

A mai világ arról szól, hogy minden LÁTSZANI akar valaminek. Semmi sem az, ami. Csak annak látszik. A kínai hamis alkatrészek, a biodiesel, a tenyésztett kutyák, a foci....

2 lehetőség van: elfogadod a mérnökök eredményeit, és elengeded a világ megváltását generátor/dinamó téren

Vagy: hiszel a híres Indiai gugolósnak a papucsában, és kísérletezel. De akkor csak magadat fárasztod ;) ne mással akard megváltani a világot, azt Edison tette. ;)

Ennek meg a Borozóban van a helye. Maxium...

0

Vic
Vic picture

Szia

Nem akarlak megbántani, de a nagy cégek már régóta Állandó mágnest használnak. (Siemens, Deutz)
a Tesla autókban lévő motorokban is állandó Neodym mágnes van, és csak 2%-al tud többet, mint bármely más állandómágneses profi elektromotor. (vagyis a tesla nem csoda, csak jó a marketing, mint az iphone-nál)

pont nem fogadom el a mérnökök eredményeit, mert tapasztalatom szerint (mint gépészmérnök) hazudnak
eleinte nem akarnak, de a rendszer rájuk szól, hogy nem lesz munkád, ha ezt erőlteted. 

 

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Leginkább a szabályozhatóság miatt nem használnak állandó mágneseket az autóiparban. Viszont mondjuk a motorkerékpároknál már állandó mágneses generátorok vannak.

Közös mindkettőben, hogy a feszültségszabályzás, ami valamilyen PWM megoldás mindkét esetben, korlátozza a kivehető teljesítményt. Ha engednénk a generátort szabadon futni, majd pedig ami kijön belőle, azt egy 100+ amperes DC/DC konverterrel alakítanánk át üzemi feszültségre, akkor alighanem többet is ki lehetne venni a generátorból. De egy ilyen bazinagy DC/DC konverter bizony aligha volna olcsó mulatság... egyszerűbb kicserélni a generátort egy gyári, nagyobb teljesítményű darabra. Manapság már az 1kW-os autógenerátor sem ritkaság, az elekromos kormányszervós, elektromos ülésállításos, állóklímás stb. luxuskocsikba már ilyeneket szerelnek.
 

0

Vic
Vic picture

szia

Tesla autókban lévő motorokban is állandó Neodym van. 12 mágnes 6x2 V alakban.

Az autókban a csere nem olyan egyszerű. persze vannak nagyobb teljesítményűek, de be kell férnie a másik helyére.
Ezért kezdték el bütykölni az USA-ban a generatorokat. 
Amit én láttam egy tuning-show-n, az a belső réztekercset hekkelte meg. (valahol meg van a video)  bizonyos helyeken megvágta a tekercset és új kötéseket hozott létre. 24V 200A-ből lett 24V 340A.  semmi mást nem csináltak.

Indiában az öreg (1930-40-es öreg angol)  generátorokat és motorokat alakítják át állandó mágnesekre.

ha értesz a számításokhoz, beszélgethetnénk.
gépészmérnökként tanultam alap villamosságot, de régen is volt és ilyen szinten nem is oktatták.

Tekercs átmérő, hosszúság, tekercsszám változtatásával hogy változik a termelt áram ?

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Bocs, de engem most nagyon lefoglal, hogy találjak egy olyan patikust, aki ki tudná keverni a rák ellenszerét, mert láttam egy jutjub videóban, hogy Újdelhi külvárosában már megcsinálták, csak be kell kapni egy pirulát, és másnapra teljesen elmúlik, csak a gaz multinacionális gyógyszergyárak nem akarják árulni, mert nem tudnának érte nagyon-nagyon sok pénzt kérni. :-D 

2

Jaca
Jaca picture
****

Az a szomorú, hogy ez így igaz. Nézz egy kis Tv-t, a reklámok 70%-a gyógyszerekről szól. Persze a füves emberek sarlatánok, mert azt mondják, szedd le a gyógynövényt, főzz beőle teát, és idd meg. A patikusok ugyanazt csinálják, csak belerakják a gyógynövények hatóanyagát tablettákba, keverve mellé egy kis mellékhatást, hoyg vedd meg a probiotikumot, a probiotikum mellé meg a prebiotikumot. 

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hát persze, hogy így van. :-D Azért hullottak el még a leggazdagabb rómaiak is 40-50 éves korukban, mert a vajákos asszonyok minden kórságra szolgálhattak gyógyteákkal, mi? :-D

Igen, a gyógyszeripar a gyógynövényektől indult, pontosan, ahogy mondod, de már nagyon rég nem ott tart. A penészes chamambert sajt nem egyenértékű a penicilinnel. :-p

1

Jaca
Jaca picture
****

Igen, azt hiszzük el, amire van megalapozott tudományos bizonyíték. Az elménk 5%-át használjuk. A homeopátiára is sarlatánságot kiáltunk, holott az is csak arró szól, hogy az elmét átállítsuk öngyógyításra. A rák miről szól? Egy túlzott immunválaszról. Ha ezt kontrollálni tudnánk, megszűnne a rák. De rohadtul nem tudjuk, hogy működik az elménk. Vanak csodálatos gyógyulások, ahol az elme álltal okozott baj szűnik meg. Van, aki pár évesen megvakul, mert olyat látott, hogy többé nem akart látni. Aztán visszakapta a hitét, és újra látott. Ez mind az elme műve. Persze nem kell benne hinni. Csak lehet.

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én csak a Pinkerton féle tinktúrában bízok, mert abban minden gyógynövény benne van, tehát az minden betegséget gyógyít. Ha mégsem válna be, akkor majd íratok Placebot. Mondta a Jolánka néni is, a házmester, hogy az egy nagyon hatásos szer, minden új gyógyszer hatását ahhoz mérik hozzá a patikáriusok, és csak azokat veszik gyártásba, amelyek hatásosabbak nála. :-D

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Nem is értem, mire fel ez a generátor teljesítménynövelés, meg szabadenergia, meg örökké járó autómotor. Amikor már feltalálták a vízmeghajtású autót. Csak persze tudjuk, hogy az olajmultik tűzzel-vassal megakadályozzák, hogy kiszivárogjon a szabadalom. Azért nem lehet róla többet olvasni, mert az olajmultik mindenkit eltettek láb alól, aki információval szolgálhatna. Tudjuk, hogy megy ez. Pedig a mostani helyzetben milyen jól jönne.

(Gyerekkorom kedvenc mesekönyve volt Nemtudomka Napvárosban. Egy orosz szerző, bizonyos Noszov írta-rajzolta. Nagyon aranyos volt, a főhős szódavízhajtású autóval közlekedett).

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ó, igen, azt a könyvet én is imádtam. Napváros, ahol már felépült a komenyizmus... Nemtudomkáék meg jól belerondítottak a ventillátorba a varázspálcájukkal.

Az oroszok csináltak belőle bábfilmet is, de az nézhetetlen.

0

stevepapa
stevepapa picture

szia!

Az egyszerűség kedvéért írnám, hogy a "drót" dönti el, hogy milyen nagy  "A"- vehetsz ki belőle . Nyilván van valamennyi tartalék a generátorban de ha azt is szeretnéd kitermelni komoly hűtési gondokkal kellene számolni. Egyébként is zenét hallgatni nem az autóban kellene, főleg nem azt fertelme hangerővel üvöltőt.......

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Igen, a vezetékkeresztmetszet behatárolja az áramot. De ha a feszültséget hagyjuk elszállni, akkor a kivehető teljesítmény több lesz. A DC/DC konverterek hatásfoka pedig igen jó. Csak hát az egésznek semmi értelme, se nem kisebb, se nem olcsóbb, mint kicserélni egy nagyobb teljesítményű, bontott generátorra az eredetit.

Én csak autóban hallgatok zenét... semmi gond ezzel, a modern autókban se motorzaj, se szélzaj, csak a gumik suhanását hallani, de azt egy 4x7W-os rádió is simán túlkiabálja, még félig sem kell felcsavarni, és az embert elszórakoztatja az unalmas utazgatás közben.

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Igen, a keresztmetszet határozza meg az áramot, Azt meg hogy mennyi áram folyik, a feszültség határozza meg. Így ha növeled a feszkót, akkor az áram is nő, és előbb utóbb elég a derót, ami nem fogja bírni.Ha az áram nem nőne a feszültséggel, akkor a teljesítmény sem nőne,

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

ez rezisztív fogyasztóra igaz. Elektronikára nem. Az áteresztő stabilizátor áramgenerátoros jellegű, a DC/DC konverter meg konstant teljesítményt vesz föl, ha a feszültség növekszik, az áram csökken. Az izzólámpák meg kiégnek a csipába, és utána semmit sem fogyasztanak. :-D
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Így igaz !

0

AzzA
AzzA picture
*

Akkor megvan a megoldás, elmész indiába 8.5 óra repülővel, ott legugolsz a jóemberek közé, és átadják neked a tudást.
Kedves rendes emberek, segítenek.
Jó tanács, az utcán ne vegyél kaját, a gangeszt csak a jutubon nézd meg mert magad alá fo..ol.

6

TonyStark
TonyStark picture
***

Na igen. A papír, meg a net mindent elbír.
Szerintem érdemes lenne Vic-nek felvennie a kapcsolatot Egely Gyuri bácsival, és kezdetét veheti egy gyönyörű barátság.
Lehetne mókolni a generátorokat napestig,"Mind V mint A területen", csak a szakmaiság kedvéért.smiley

Mod: Hogy azért segítsek is valamit, ezt kell elkövetni, vagy valami hasonlót, és már nem is kell többet dolgozni, mehet egész nap a "szabadgondolkozás"devil

https://www.youtube.com/watch?v=QOV_Js59BHY.

4

atis76
atis76 picture

Jó kis topic lesz ez is!

1

stevepapa
stevepapa picture

Te is úgy látod ?

1

steewi
steewi picture

Üdv mindenkinek!

Ez segíthet  

Érdemes végig nézni!

Vic-nek ajánlom.
smiley
 

0

Sponsored links