You are here

autós hibakód kiolvasó

11 posts / 0 new
Last post
amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv!
Most láttam meg ezt az obdII kiolvasót.
http://gruppi.hu/index.php?c=cart&rnd=5642
Aki ismeri a dörgést azt kérdezném,meg szabad-e venni ?
Vagy inkább a mindenhez IS jó kategória...
Legnkább diagnosztikai céllal(kiolvasás),illetve can-bus rádiókhoz,Vagy régebbi twingohoz kulcstanításra.
Köszönöm.

Comments
amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
A dolog ismét elökerült,hátha van változás.
köszi.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Attól függ, milyen mélységben akarsz OBD-t olvasni. Az ELM327-et sokan koppintották, több verzió van. De csak a gyári tud mindent is. Nálam is járt pár darab tök egyforma, mégsem volt jó mindegyk az autómhoz. Ha komolyabb célra kell, mert sokat akarsz autókkal foglalkozni, akkor vegyél eredetit, majd az ügyfelek apránként kifizetik.

1

AzzA
AzzA picture
*

ODB2 Bluetooth ELM327

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
A noname eszközök nem feltétlen tudnak minden protokollt, amit ígérnek. Nekem és a munkatársamnak is van ELM327 mini, de több autóval mondott csődöt, mint működött. A Konnwei márkájú cuccok megbízhatónak tűnnek, egy KW902 járt nálam, azzal nem volt gond.
https://www.aliexpress.com/item/32957458613.html?spm=a2g0o.store_pc_grou...
Ez pedig az alis webshopjuk linkje, ha esetleg komolyabbat keresel:
https://konnwei.aliexpress.com/store/3873085?spm=a2g0o.store_pc_groupLis...
imrus101

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Azt hiszem minden érdemlegest leírtak már előttem, csupán csak megerősíteném. Az ilyesfajta engedményes, visszaszámlálós kereskedelmi gyakorlat pedig visszataszító. Az Ali-n meg még olcsóbb is.
Üdv, Bencsik

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Én is vettem egyet tőlük. Nálam jól működik, és a "Check Engine" hibajelzést is tudtam vele törölni. A gyártói specifikus hibakódokat valóban nem ismeri, de arra való az internet. Kiolvas egy kódot, ami 4 számjegy, de csak a szabványos hibakódok értelmezését írja ki szövegesen. A gyártónként eltérően definiált kódokat csak kiírja, és neked kell megfejteni, az interneten utánanézve. Úgy tapasztalom, hogy OBD2-n nem tud beállítási parancsokat küldeni, de ennyire nem mélyedtem bele. Biztosan vannak jobb cuccok is, pl az említett Bluetooth-os vagy WiFi-s kütyü, ami okostelefonra csatlakozik, és kommunikál a Torque vagy a Carista vagy egyéb (fizetős) alkalmazással, amit okostelefonra telepítesz. Te döntesz, hogy megéri-e ennyi információ alapján.

Üdv, lcsaszar

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Azért a torque sem "feltétlen" fizetős...

Az univerzális interface/olvasók hibája, hogy álltalában csak motor diagra jó.vagyis nem tud csatlakozni az autó többi vezérlőjéhez, amik szintén adhatnak hibát.. régen csak ECU volt.. ma már gyakori, hogy van 10-20 vezérlő is...

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Általános felhasználásra, hibakód olvasás, törlés, stb. gyakorlatilag bármilyen kábel jó.. Érdemesebb PC oldalról támadni, mert sok SW létezik. Akár bluetooth, vagy WiFi verzióban is van ELM327 klón, vagyis akár android telefon is elég...

A másik kör, kulcs tanítás, rádió, stb. az más kérdés. Ahhoz típusspecifikus kábel/adapter való, vagy vannak univerzálisak, nagyobb neves gyártóktól. De az nem ez a kategória. Kínai renault diag klón is létezik.

Én ezt nem venném meg, mert ez egy kompakt ketyere, és drága is, játszani. 

De szerintem a kulcs, és rádió tanítgatásról lemondhatsz. Hacsak nem heti szinten hagyod el a kulcsot, egyszerűen nem éri meg...

Hibakódokhoz meg tényleg bármi jó, 2000Ft, ebay,,,

0

mosomedve
mosomedve picture

Én is rendeltem ilyen kódkiolvasót már régebben egy másik cégtől még 14 ezer forintért. Nekem Skodám van, azzal működik. Egy villamossági szerelő, akinek szoftver kódja van, az beállította az ő kódjával és így már több típust és gyártmányt is felismer és kezel. (Nem minden magyar nyelvű, de nekem ez nem probléma).
László

0

vaszabi
vaszabi picture

Üdv!
Én már rendeltem ettől a Kft-től, de soha többet. Nem azt küldték, ami a képen szerepelt. Meg ekkora kedvezményt adni nem hiszem, hogy bármelyik cégnek megéri, kivéve ha előtte felemelték az árát.

0

Sponsored links