You are here

Bang Olufsen javíthatóság

8 posts / 0 new
Last post
pisti70
pisti70 picture

Üdvözlök mindenkit!
A fenti márkával kapcsolatban szeretnék véleményeket,tapasztalatokat,a javíthatóságról,alkatrész beszerzésről.
Szeretnék egy B&O Beomaster3000.2 rádiót,van egy de az egyik oldala nem üzemel.
Aki javított már ilyen cuccokat,ismeri a márkát,ossza meg velem a tapasztalatait!
Köszönettel,Pisti

Comments
jakyg
jakyg picture

Szia!

Nekem volt/van ilyen beomaster 3000-2-m, a cég akkoriban gyárilag mellékelte a kapcsolási rajzot egy borítékban ami a fedőlapra van ragasztva, ha szerencséd van, akkor nem lopták még ki belőle. A kapcsolási rajza egyébként itt a tanyán is fent van, a javítást csak annyi nehezíti, hogy a kapcsolási rajzon nincsenek megkülönböztetve a kötések és a keresztezések, valamint a pozíciószámokhoz külön rajz szolgál, ami ezekről a szkennelt doksikról csak nehezen kivehető, a nyákra nincs szitázva semmi. Az alkatrész készletét tekintve nincs benne semmi különös, teljesen hétköznapi alkatrészek vannak benne, javítható, a végfokozat kvázi komplementer (2N3055) AC csatolt, de mindezek ellenére elég szépen szól. Annyi hátránya van a készüléknek még, hogy az FM-et csak 104MHz-ig vesz, persze a hangolófeszültség emelésével ez kitolható, csak akkor meg a skála nem fog stimmelni. Szerintem egyébként ez egy nagyon frankó erősítő, csak én már aktív hangfalakat használok...

0

Stonhy
Stonhy picture

Sziasztok!
Ezt én is megerősíteném. Bár a pontos típusokra nem emlékszem, de pár éve két végfokhibás, nagyon lapos B&O rádióerősítő már került hozzám. Rajzom nem volt, de semmi különös nincs bennük. Egyszerűen javíthatók.
stonhy

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: de van benne különlegesség.
Minden alkatrészt beépítés előtt bevizsgálnak, párba válogatnak, utána minden egyes készülék bemérés, beállítás után kerül dobozba.

Bálint

0

pisti70
pisti70 picture

Sziasztok!
Köszönöm az információkat,megnyugodtam.A problémát az okozta,hogy a letöltött rajzon a pl.tranyó pozíciószámán kívül nem volt más.Sem típusszám,sem utalás rá.Ebből gondoltam,hogy valami misztikus cucc lehet.Van már egy Beocord1100-am,szétszedtem ,a tranyókon látható a típusjelzés.Nem értem,a rajzon miért nem jelölik.
Úgy néz ki,beszerzem a cuccot!
Szép estét!

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Az alkatrészek típusa is rajta kell legyen a rajzon egy táblázatban vannak összefoglalva, volt már pár beó cuccom szerintem jópofák, persze csak a 20+ éves példányokra futja :D

File csatolás: 

0

pisti70
pisti70 picture

Szia jakyg!
Köszi az infót,utánanézek a rajzon a táblázatnak.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
Igazából mindegy, mert amit csatoltam az a BM3000-2-é ;)

0