You are here

Beag APT100 átalakítás segítség

4 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok!

Adott a témában szereplő erősítő. Egyik ismerősöm hozta, hogy alakítsam át 8 ohmosra, tegyek rendes hangfalcsatlakozót a hátuljára meg rca bemenetet. Meg is csináltam, kikötöttem a vonaltrafót, de minden mást hagytam úgy ahogy volt. A probléma az, hogy nagyon sz..ul szól. Hiányzik a mélytartomány, csak közép-magas tartományban szól. Mit kellene még átalakítani benne, hogy jó legyen? Esetleg az elején lévő hangerőszabályzó modult kellene kiiktatni, vagy módosítani még az alkatrészeken?

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
A mély hiányát okozhatja kiszáradt kondi a hang útjában, 2.2 - 4.7 uF általában . Ezeket érdemes NEM ELKO-ra cserélni .
Ebben az erősítőben a C101.

Üdv! Miki.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
Én egyszer utánépítettem az APT100-at elő- és végfokkal együtt, szerintem jól kell, hogy szóljon -az enyém legalábbis jól szól, sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy hifi minőség (amúgy ezek a végfokok vannak a Beag legnagyobb studió monitorában is a HEC90-ben) Van az előfokban egy kapcsoló, ami 63Hz-es felül áteresztő szűrőt kapcsol érdemes ránézni hogy van.

0

djhalasi
djhalasi picture

Valóban van egy kapcsoló az előfok panelon a készülék belsejében. Ma már nem foglalkozom vele, de holnap megpróbálom hogy mit muzsikál, ha átkapcsolom. Meg ki akarom még cserélni a régi 4700mf-os puffereket 10000mf-osra. Esetleg érdemes még mást is cserélni?

0