You are here

BEAG Qualiton AET-453 bekötése

9 posts / 0 new
Last post
Juhász Gergő

Kedves Fórumtagok!

Az gimnáziumban, ahol tanulok az iskolarádió stúdiójában az intézményerősítő tönkrement. Iskoláról lévén szó, sem megjavíttatni, sem újat venni nem lehet mostanában .

Viszont, megtaláltuk a régi, a címben említett BEAG erősítőt. Leteszteltük egy magnóval, és szerencsére működik. Csak sajnos nem tudjuk rákötni a modern RCA és Jack szabványú kábeleket.

Azt szeretném megcsinálni, hogy a mikrofon bemenetek DIN-jeit mind Jack bemenetre cserélni, a sima bemeneteket pedig RCA-ra. Egy kicsit modernizálva a készüléket .

Ehhez szeretnék segítséget kérni:
1. Csatoltam egy képet a készülék hátuljáról, valaki legyen szíves nekem bejelölni az összes csatlakozón, hogy mi micsoda a cserék miatt. Tényleg az összeset kérnem .
2. Szükségem lenne egy bekötési rajzra a csatlakozókhoz .
3. Van-e ennek az erősítőnek olyan kimenete, amiből ki lehet nyerni a jelet egy felvevő eszköz számára? (Vonalszintű kimenet pl egy magnóhoz) Amiatt kéne, mert az erősítő vonalszintet csinál a mikrofonból, illetve több bemenet jelét egybekeveri, és ezt mi egy PC-vel rögzítjük műsorokhoz.

A segítséget előre is köszönöm: Gergő 

Comments
cruisher

Szerintem se bombázd szét szerencsétlen erősítőt, főleg ha ennyire nincs tapasztalatod ezekben. A feljebb linkelt din-rca átalakító jó hozzá. Ha szimmetrikus mikrofonjaitok vannak, ahhoz is lehet XLR-DIN átalakítót készíteni, a kapcsolási rajzon szépen látszik minden.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

Kérdés, hogy a sztereó DIN-RCA átalakítók jók lesznek-e hozzá? A készülék mono! Nem ördöngösség megforrasztani egy DIN dugót.Rajz alapján látszik, mit hová kell forrasztani.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Csaba1002

Szia!
Az erősítődön minden lényeges információ feliratozva van. Ott vannak az érzékenységek, értelmezhető ikonok a funkciókhoz. A DIN (Tuchel) csatlakozó bekötések a kapcsolási rajzról leolvashatók. A készüléken ne végezz semmiféle átalakítást, inkább próbálj átalakító kábeleket venni. DIN-RCA, DIN-Jack.
http://www.argep.hu/main.aspx?suche=5%20din%20k%C3%A1bel%203.5%20jack
http://www.argep.hu/main.aspx?suche=din%20rca%20%C3%A1talak%C3%ADt%C3%B3
Forrasztási gyakorlat nélkül a DIN csatlakozók szerelése amúgy is elég két esélyes.
A beszerzésben a Google a legnagyobb segítség.
Csaba

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54

Kiegészíteném még Csaba hozzászólását azzal hogy amennyiben a mikrofonok között van külső tápfeszültséget igénylő elektret típus, azt  ezzel az erősítővel belső átalakítás nélkül nem tudod használni.
Ezen kívül még problémás lehet egy csatlakozó átalakító kábelnél hogy az erősítő mikrofon bemenetei földfüggetlen szimmetrikus trafós bemenetek. Ezért egy aszimmetrikus kábellel rendelkező mikrofonnál a DIN bemenet 2-es és 3-as kivezetését a dugóban össze kell kötnöd, egyébként brummos lesz az a bemenet. Szimmetrikus kábellel szerelt mikrofonnál a két "meleg" vezetéket az 1-es valamint a 3-as pontra, míg az árnyékolást a 2-esre szükséges kötni. (Ez csak a mikrofon házát testeli le!)
Laci

1

Vote up!

You voted ‘up’

Kumi

Szia!
Melyik településen van a gimnázium?
Az oktatásban valóban alig van pénz napi dolgokra.
Üdv.: Kumi
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia!

A rajz nem árt hozzá! Jobb felül az 500mV-os kimenet.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Semmi értelme cserélni az aljzatokat, kell csinálni átáalakítókat szerelhető dugókból és kész.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

szia
illene meg hagyni a régi dolgokat. még villamossági boltban is kapható
http://www.za is logmuszaki.hu/down/Image/8516675p_din_x_2rca_a_390.-.jpg

2

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content