You are here

Behringer djx750 keverő különleges hiba!

7 posts / 0 new
Last post
renfe
renfe picture

Szép napot mindenkinek!
Nemrég vettem egy behringer djx750-es keverőt használtan és érdekes dologra lettem figyelmes használatkor.Természetesen jól sikerült az üzlet amikor megvettem és kipróbáltam pont nem jött elő a hiba :D
Szóval van olyan hogy bekapcsolom és némelyik csatorna féloldalasan szól(egyik fele megy a másik nem).Arra gondoltam hogy ez hiba,de sajnos rajzom nincs hozzá hasonló a djx700-ashoz ezért azon nézelödtem,de nem jöttem rá a problémára.Ma viszont bekapcsolom a keverőt ismét és azok a csatornák amik rosszak voltak,ismét szolnak rendesen.Hozzá kell még tegyem,hogy mikor nem szol a masteren az egyik oldal akkor a térhatás kapcsolo gombal vagy effekt bekapcsoló gombal elő lehet hozni a másik oldalt ami nem szol,de amint kikapcsolom akkor eltünik az az oldal.Szóval ebben szeretnék segitséget kérni ,találkozott-e már valaki ilyennel esetleg tudja mi lehet vele?Köszönöm Krisztián

Comments
nogebt
nogebt picture

hi.
hasonló, de nem ez a tipusu keverővel már volt hasonló hiba és akkor ott a master résznél lévő furat galvánokkal volt gond.
sajnos hideg-meleg, mozgatás hatására ezek tudnak igazodni....
mozgatás hatására képes változni..
ha van olyan kimenet ami a master előttről jön,akkor szerintem ott meglesz mindkét oldal.

üdv. egon

0

renfe
renfe picture

Valóban lehet ez is a megoldás,mert 2 oldalas a nyák!köszi

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Esélyes, hogy kontakthibásak, vagy kikoptak a potik. Végig kéne mérni a bemenettől, hol akad el a jel, és mindjárt kiderül. De amit írsz, hogy a térhatás kapcsolóra megszólal, az is arra utal, hogy a láncban az összegző erősítő előtt van valami gubanc.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Ezért érdemes volt kérdezni.... Nekem meg foglalkoznom a témával... :-?

0

renfe
renfe picture

Bocsi ,hogy nem irtam,de ahogy néztem a potik elég megvigyázott állapotban vannak.Most amúgy rendesen működik a keverő.Az is lehet hogy mozgatással van valami összefüggésben.

0

welding alt
welding alt picture

Szia renfe!

"Az is lehet hogy mozgatással van valami összefüggésben." Több mint valószínű, hogy igen. Hibás érintkezést, forrasztást keress ( nagyító használata célszerű). Időigényes munka ( ha szerencséd van, akkor kevésbé). Sokat elárul az is, ha tápfeszültségeket mérsz. Pontos tippet adni lehetetlen.

Üdv. welding alt

0