You are here

BEHRINGER NX4-6000 digitális végfok hangja megbicsaklik

5 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! Ez egy négy csatornás digitális végfok, kapcsolóüzemű tápegységgel. A negyedik, azaz a D kimenetében zárlatos volt 2 db IRFB4227 FET, más hibát nem tapasztaltam és mértem. A két FET cseréjével az erősítő rész működik, kis hangerőn rendesen szól, de 30-40 W teljesítmény körül a védelme működik, Protect lámpa jelez és elnémul a kimenet, relés kapcsoló rész nincs benne. Rengeteg alkatrészt átmértem benne, de nem találtam semmit sem hibásnak, így kicseréltem az IRS20957S IC-t, de a hiba nem változott. A digitális végfok IC-ről találtam rajzot, de a készülékről nem, iNUKE+NV6000 rajzom van, de az csak hasonló kialakítású végfokot mutat. Esetleg van ötletetek, hogy hol keressem a hibát, esetleg valakinél létezhet rajz?

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Hajtsd meg szinusszal (440Hz), emeld a hangerőt apránként, és folyamatosan hasonlítsd össze a jó kimenettel. Kétsugaras szkóp előny. 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  elsőre  két dolog lehet, vagy nem bírja a táp, vagy  a FET.ek nem egyformák(nyitófeszültség)
írj PÜ-ben e-mail címet

Bálint

0

nayan
nayan picture

Szia Bálint! A táppal nincs gond, mert három csatorna hibátlanul működik nagy teljesítményen is, csak a negyediknél van gond. Viszont az is működik 30-50 W-ig, így még a FET-ek nyitófeszültségével sem lehet gond szerintem.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Az eredeti hiba miatt a fetek meghajtásának soros alkatrészei sérülhettek, és érdemes a kimeneti induktivitást is összecserélni egy másik végfok kimeneti L tagjával. A kimenettel párhuzamos kondi szintén nagy igénybevételnek van kitéve, vagy alaposan mérni vagy átcserélni kellene.

0