You are here

BEKO chassis E1

5 posts / 0 new
Last post
dani64

A fentemlitett sasszi TDA9345 procival van elatva .A tv elindul 10 masadpercre majd leall es a led 4-et pislog idonkent. Ellenoriztem a tap feszeket es a proci labain ;prot-6lab /fbiso-34/ehto-36 /bclin-49/blkin-50 . a tuner fele meg szakitottam a SDA -SCL vonalat memoria nelkul viszont nem indul . Vegul meg procit is csereltem de az eredmeny ugyanaz H valakinek van valami tipje meg koszonnem (elnezest az ekezetek hianya miatt)

Comments
dani64

Vegul a memoria csere segitett, azert nem gondoltam a memoriara mert eleinte meg nehanyszor elindult 1-2 percre (volt kep is hang is)csak azutan kapcsolt ki 10 masadperc mulva Koszonom mindenkinek a segitseget ! Nyagyon jo FULESMESTER csatolmanya kulon koszonet erte !

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Az rendben van, hogy a leírtakat ellenőrizted, de milyen eredménnyel?

A villogás a védelem aktiválódását jelzi, de ebből nem tudni, hogy melyik okozza (több is van, ld: csatolmány), csak ha végignézed mindet. (Okozhatja pl. a villogást a sorvégfok által előállított, és T505 által stabilizált 8V lecsökkenése 7,5V alá.)

A 10 másodperces idő a függőleges védelemre is utalhat, amihez elég pl. a 45V-os tápfeszültség hiánya.

A szervizmanuál 17. oldalán megtalálhatók az UOC üzemi DC feszültségei. A 18-20. oldalon pedig a fontosabb jelalakok.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Lengyi

Szia.
Tedd amit Oszi mond, és cseréld ki a C103-at.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11's picture

Szia dani64,

Ez nagyon olyan mintha a védelem szólalna. Megnéztem a Beko és a Grundig E1-es manuálját is de nem említi a LED villogást egyik sem. Szkóppal kellene nézni a proci 6-os lábát, le megy-e 0V-ra, mert azt írtad mérted. Ellenőrizni kellene a védelem elemeit a rajzon (szaggatottal jelzett elemeket). Ha megszólal a védelem, lehet elöregedett a képcső, vagy a sorvégfok vesz fel túl nagy áramot.

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content