You are here

Beko k1 saszi , gerjed a táp ic!Megoldva!

3 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok ,Segitségeteket kérném szépen a fenti sasszéval szerelt tv javitásával kapcsolatban. Készenlét nincs teljesen halott , igy hozták , R635-2,7ohm 5w megszakadva,Tápfet zárlatos,biztositék rendben,A pufferen 450 volt dc van. A Tanyán lévö leirások szerint, akkor gerjed a táp ic, gondoltam magamban , kivettem az R636 1M ellenállást ami a ICE1QS01 táp ic 2 lábára megy de a táp még mindig 450 volt.Kivettem C644 100nanos kondit a másik mellöl de a gerjedés igy is maradt , kivettem a bent maradt másiki 100 nanost is vagyis a C634-et , és igy visszaállt a pufferfeszültség a normális értékre ,Gondoltam rossz az ic, rendeltem ujat betettem de , azzal is ugyanaz a helyzet ,Mindeközben amig ezeket a müveleteket végeztem a táp fet nem volt visszatéve,csak a táp ic.Az R637 pozicioban levö ellenállás a rajz szerint 27 ohm, nekem a valoságban viszont 68 kiloohm van benne Két évvel ezelött volt még nálam ez a készülék... lehet csökkentenem kellene a R637 értékét,Hol kellene tovább keressem a hibát ???Puffer kondit ellenöriztam 50 mikros kondit cseréletem ..Még van két táp icm .....tanácstalan vagyok...elöre is köszönöm a joszándékot mindenkinek..üdv dddemeter.

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Olvashatnál precízebben is!

Idézet a leírásom 6. hibajelenségéből:

"Az R637 értéke minden rajzon rosszul van megadva (27R). Ezzel egyáltalán be sem indul.
Ebben 6,8k van, donor alapján azonosítottam. Az IC datasheetjében 47k szerepel."

A puffer kondit cseréld ki, mert mindegyikben selejtes!

A hamisított (utángyártott) táp IC-k paramétereit nem ismerem.

A snubber & clamp elemeket is cseréld!

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester, Köszönöm a gyors reagálást , idöközben megoldodott a probléma, csak az idegesit hogy nem tudtam egyértelmüen eldönteni hogy mi volt a ludas.C634 100 nanos kondit kivettem csak 1 darab 100nanos maradt bennt, de igy is gerjedt,kivettem az R637 Poziciobol a 68k ellenállást ,betettem helyette 6k8 -at , de igy is gerjedt , visszatettem az eredeti 68 k ellenállást gondolván hogy ha eddig az volt benne és két évig müködött akkor most is kellene hogy müködjön ,Kicsereréltem a C 647 10 nanos smd kondit is ,,a puffert még az elején cseréltem.Ujra forasztottam minden forrasztást a táp primer részében ,betettem a K2750 fetet és ráinditottam lessz ami lessz...megjött a készenléti feszültség pufferen 287 volt dc mértem.Ráinditok , elindul a sorvég de nincs kép,,,kikapcsoltam, tovább kutatok ,,,a fütöfeszültség áramkörében szakadás volt a képcsö panelen,,megforrasztottam lett kép,Ez ugyanaz a tv amelyiken két évvel ezelött a képen félkör alaku zavar volt, jobb szélen de ezt akkor nem sikerült megszüntetni ...Most gyakorlatilag csak a tápvezérlö ic lett kicserélve a többi alkatrész ugyanaz de ez a zavar a mostani javitás után eltünt,,, ugyhogy mégiscak a tápegység "vitte bele"valamilyen modon a zavaro félkört a képbe..... Szoval müködik már 3 orája hibátlanul ugyhogy megoldottnak tekintem az ügyet ,,és köszi a segitö szándékodat mégegyszer üdvözlettel dddemeter.

0

Vote up!

You voted ‘up’