You are here

Benq LCD TV DV35250 nincs kép

6 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4's picture

Sziasztok,

van itt az az LCD TV. Háttérvilágítás megvan, műsorhang van, tápok megvannak (24,12, 5, 3.3, 1.8V) kép viszont nincs. Az LCD guruktól kérnék ötletet, hogyx egyáltalán érdemes-e ezt kínozni. Nem sok LCD-t javítottam, eddig táp meg inverterhibásak voltak.
Doksit nem találtam róla, ha valakinek volna esetleg ossza meg.

Köszi.

Tamás

Comments
fega72

Szia Tamas!
Nem vagyok guru, de en elso korben ellenoriznem a T-Con board-on a tapfeszt, es a kis smd biztositekot.
"Mellesleg en is hasonlo problemaval kuzdok egy Bush markanevu csodan. Sajnos ugy nez ki, hogy nalam az alaplapon a scaler ic halott. Rajz termeszetesen sehol, pedig mar kideritettem 7 kulonbozo markanevet es tipust amik ugyanezt a panelt tartalmazzak."
Sok sikert a javitashoz!
Gabor

0

Vote up!

You voted ‘up’

ELKO4
ELKO4's picture

Minden stabkockán megvannak a feszültségek, 0 ohm SMD-k rendben. Sajnos rajz hiányában jobban nem tudok belemélyedni, összeraktam, vissza a feladónak. Azért köszi.

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

fega72

Nincs mit! Sajnalom, hogy nem sikerult. Egyebkent en arra a panelra gondoltam, ami kozvetlen az LCD hatuljara van csavarozva. Azon is nezted a feszt, meg a biztit?
Sajnalatos modon rajz hianyaban a javitas a vele eltoltott plusz ido miatt nem igazan gazdasagos. (kiveve, ha a sajatod es nem akarod kidobni, vagy ha rogton ratalalsz a hibara :) )
Ami vicces, hogy a tipust beirva a google elso harom talalata az elektrotanya.com, a maradek egy pedig a shop.benq.eu

0

Vote up!

You voted ‘up’

ELKO4
ELKO4's picture

Kiemeltem a kijelzőre csatlakozó panelt, azon végigméregettem amennyire kotta nélkül az eszemre hagyatkozva végigmérhettem. Ohmikusan és feszültségre is. Jónak tűnik minden. Van ott 2 BGA meg egyéb SMD "pók" IC-k, ott lesz a baj...

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

fega72

Akkor mindent megtettel amit service manual nelkul tehettel. A probara vegyunk egy ilyen panelt, talan az a rossz - nem mindig kifizetodo. :)
Udv;
Gabor

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content