You are here

Biasi kazán

Helló Mindenkinek!

A Biasi kazánunk melegvíztároló tartálya tönkrement,kilyukadt a csőkígyó. Eredeti tartályt nem kaptunk hozzá,ezért most egy 80 literes ( eredeti 60 liter) külső tartály van hozzá építve. A probléma az, hogy csak akkor van rendesen melegvíz ellátás.ha a kazán téli üzemmódban folyamatosan fűt.Ha jobb az idő odakint,és a kazán csak ritkán kapcsol be napközben,akkor csak rövid ideig van melegvíz,és utána már nem fűti fel rendesen a vizet.Az átalakítás óta folyamatosan hibát jelez a kazán,hol azt,hogy kevés a víz a fűtőkörben,hol azt hogy melegvíz rendellenességet érzékelő szonda működésben.A gázszerelő már többször megnézte,állította,de nem történt érdemben változás.A fűtési funkcióval minden rendben van,de a melegvíz ellátás nagyon akadozik.

Ha valakinek ezzel kapcsolatban javaslata van,kérem írjon!

Köszönettel: Laci

Comments
Boldogblog

Szia!

Az eredeti tartály lehetett az a puffer tartály ami a meleg vizet állítja elő... A külső tartályt is pont ugyan úgy kellene bekötni. Valamint az összes érzékelőt át kellene telepíteni a külső tartályra-ba. De ez már túl nagy átalakítás, és az átalakítás után nem is szabadna beüzemelni a kazánt.....
Tehát inkább ne. Ja elvileg így sem szabadna üzemeltetni! Ha bármi baj történik, akkor a biztosító sem fizet.
Valamint túl nagy költség vonzat lenne, hacsak valaki nem csinálja meg "köszönöm szépen" fizetségért. Tehát inkább meg kellene fontolni egy új kazán beszerzését.

(Esetleg egy használt, de jól működő vagy egy ugyanolyan roncs, mint alkatrész.. De ezek esetlegesek és én nyugodt szívvel nem ajánlom)

Mindenesetre az a "gázszerelő" elég érdekes. Vagy ő csinálta az átalakítást vagy nem hivatalos....

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

Vote up!

You voted ‘up’