You are here

Blackberry 9800 biztonsági mentés

9 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Volna pár kérdésem: A fenti telefonomat szeretném (fájó szívvel, mert nagyon szeretem) lecserélni egy Samsung Galaxy S7-re. Mivel nem igazán értek a telefonokhoz, ezért megköszönném a segítséget. A Blackberry a SIM kártyán, vagy a telefon memóriájában tárolja a telefonszámokat, képeket, videókat? Ha elviszem a szolgáltatóhoz mindkét telefont, ott át tudják másolni a fentieket? Amellett, hogy a kártyát "átszabják". Továbbá: azt is hallottam, hogy célszerű elvégezni egy biztonsági mentést a BB-ről. Ha igaz, hogyan kell?
Köszönettel:
Attila

Comments
uniman
uniman picture
***

0

attilacsep
attilacsep picture

Szervusz, kedves Uniman!
Te sosem fogsz megváltozni!!! Nagyon köszönöm a segítséget. A kártya ügy is megoldódott (én bénáztam (ki más?)). A többivel meg majd megpróbálkozom. Azért még egy kérdés: A SIM kártya kell az adatátvitelhez (oda és vissza)?
Még mindig egy ÚR vagy!
Köszönettel:
Attila

0

uniman
uniman picture
***

Hello Attila!
Ezek csak a netről "elcsípett" infók. Sajnos nem ismerem ezt a telefont...de ha kártya nélkül be lehet kapcsolni és működik is, akkor a szoftverével ki lehet belőle szedni mindent, kivéve a SIM kártyán tárolt telefonszámokat.
Persze a képeket/fájlokat is telefonon belül át lehetne másolni a telefon memóriájából az SD kártyára (bár ez is eléggé körülményes lehet).
De akár PC-hez csatlakoztatva az USB kábelével, megjelenhet az "Eszközök" között és szabadon lehet oda vissza másolgatni a telefon belső tárából.
Üdv.:Uniman

0

agressiv
agressiv picture
*

Haló

"A Blackberry a SIM kártyán, vagy a telefon memóriájában tárolja a telefonszámokat, képeket, videókat?"

Ezt csak te tudhatod, ez beállítható és ellenőrizhető már a monokróm kijelzős telefonok óta, de az alapbeállítás általában a telefon memóriája, persze ez csak a mentett telefonszámokra igaz, a képeket és a többit, csak a saját memóriájában, vagy külön memóriakártyán tárolhatja. A biztonsági mentéshez a blackberry szoftverét kell használni, de jelen esetben értelmetlen, mivel a másik telefonra nem vihetők át a beállítások, ráadásul a telefon gondolom nálad marad, így nem veszik el semmi. Ha a videók, képek stb. kell neked, akkor PC-re kell dugni és le kell másolni a rajta lévő fileokat.

Persze felmerül a kérdés, hogy, ha ennyire nem értesz a telefonokhoz, akkor tényleg egy galaxy S7 kell neked?

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Meg különben is: egyikünk közül legalább az egyik legyen "okos"!
Üdvözlettel: Attila

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm. A BB-hez (tudtommal) nem csatlakoztatható külön memóriakártya, legalábbis nem tudok róla. A legfőbb indok a cserére, hogy a BB-vel nem tudok internetezni, pedig időnként kellene. Elmentem a szolgáltatóhoz, és rendeltem internetet hozzá, be is fizettem, jött is az értesítés, hogy mehet, de nem tudtam elindítani. Visszamentem, hogy segítsenek. Próbálkoztak egy ideig, aztán visszarendeltek másnap, amikor ott lesz a technikus. Ő is próbálkozott vagy 3/4 órát, aztán föladta. Pedig neki ez a szakmája... Van tabletem, azzal boldogulok, bár időnként elkél egy kis segítség.
Üdvözlettel:
Attila

0

cocas
cocas picture

Lehet, hogy BES/BIS előfizetés kell, hogy netezni tudj. Nem tudom ezeknél a "régi BB-knél" hogy van ez.
Az OS10-nél a Telekomnál kellett, de csak a levelezéshez meg a BB-spec. dolgokhoz mobilneten.
WIFI-n a T-s számoknál is működött, Telenornál meg Vodánál ment a sima mobilnettel is.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Ez, amit elmondtam, a Vodafonnál volt, de most már lényegtelen, megszületett a döntés, váltani fogok, csak előbb körbejárom a dolgot.
Köszönettel:
Attila

0

Sponsored links