You are here

Blaupunkt CAR300 autórádió nagyobb hangerőnél szagatottan szól ( Kész )

9 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ennek a autórádiónak ez a problémája, kis hangerőnél rendesen szól, de ha fél hangerőnél feljebb már jelentkezik a hiba. Eddig cseréltem a 3300uf, a 4db 1000uf és még a végfok icét is, de nem változott semmi. Mi lehet a gondja, mert egy másik az autóban rendesen szól, de ez így?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megoldódott a hiba, ott a pont Bluemoon-nál neki lett igaza mert a relével volt gond, a csere után rendesen szól a rádió. Mindenkinek köszönöm a hozzászólását.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nagy az átmeneti ellenállása a relének , nem bírja, vagy nem tudja az Ampert :lol: .

Üdv! Miki.

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia !
Az előttem szólókat annyival egészíteném ki, hogy a tápellátás (+12V és a testvezeték) keresztmetszete megfelelő, végig ? Találkoztam már olyan olcsó kisautóval, ahol "cukorspagival" volt a rádió (gyárilag !!) bevezetékezve. A közvetlenül a rádiónál való tápfeszméréssel elég jól behatárolható ez a probléma. Ha ez a gond és nincs kedved vagy lehetőséged újravezetékezni, esetleg megpróbálhatsz a rádiónál plusz elkokat bekötni (töb ezer mikroF), bár túl sokat nem javít.
üdv.
Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Azon az áramkörön amire rá van kötve, minden vezeték jól köt?
Üdv Tibi

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Mérd a tápot (közvetlenül a rádión!) miközben hangosítod.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: impedanciában hozzáillő hangszórókat használsz?
A kocsiban vagy asztalon jelentkezik a hiba?

Bálint

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

ez a hiba álltalában ennél a tipusnál a benne található relé fegyverzeteinek elkoszolódása miatt jelentkezik, emiatt esik a fesz annyira, hogy megcsuklik az erősítő

üdv

0

cseteferenc
cseteferenc picture

Sziasztok!
Nem art ellenorizni a hangszorokat,akkor is ha megfelelo az impedancia,ohmerovel testtel szembe,finoman kezzel belengetni a membrant.Mar talakoztam ilyesmivel,hogy be volt koszolva a tekercs,testelt,de csak egy bizonyos kilengesen tul,s huzta a vegfokot.Talan lehet ilyesmitol is,ha masik kocsiban jol mukodik.(tortenetesen az is Blaupunkt volt es a sajat kocsimban,s u.ezt a figurat produkalta,no meg egy ido utan melegedett a vegfok,de csak nagy hangeronel)

0

Sponsored links