You are here

BLAUPUNKT GTb8200A autós mélyláda kikapcsol

6 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! A digitális végfokkal szerelt készülék bekapcsol, jól működik, azaz szól rendesen a mély. Amint a zenében lecsökken a hangerő, vagy csak kevés mély van benne, akkor a készülék kikapcsol és csak a tápfesz megszüntetésével lehet újra tápra téve bekapcsolni. Elég 2-3 másodperc zene szünet és máris kikapcsol a készülék. A táp részen minden rendben lehet, de a végfok vezérlésénél lehet a fura hiba. Van benne LM4558 és TL064 smd ic, ezekkel lehet egy jelfigyelő áramköri rész, az egyik kis 10 uF kondin mérni is tudtam pár voltot, ez a hangjel megszűnésekor lement 0 V-ra, ide 3-4 V-ot téve szólt tovább. A készülék nem volt használva, így ez egy gyári hiba lehet, sajnos rajzot nem találtam róla. Valaki javított már ilyen hibát?

Comments
roti
roti picture

Szia!A mélynyomó gondolom a HIGH bemeneten van meghajtva? A bekapcsolás az autórádió végfok kimenetéről kapcsol be,vagy a 12 voltos kapcsoló ágról ha RCA-ról hajtod.Tehát kb. 6 volt van, a féltápfesz a kimeneteken a rádiónál, a végfok IC hídkapcsolása miatt..

0

nayan
nayan picture

Szia! RCA bemenetről használom, azaz próbáltam ki, nagyszintű bemenet is van rajta, de azt nem is néztem meg. Kap +12V-ot, van kapcsoló +12 V-os ág is, erre is adok jelet és test. Kikapcsolás után a kapcsoló +12 V-os jelet hiába szakítom meg és adom vissza, úgy nem indul újra, csak a teljes táp megszakítása után. Ezekben az erősítős hangfalakban szokott lenni a bemeneti jelre téve egy jelszintérzékelő elektronika, azért, hogy amikor megszűnik a bemeneti jel, úgy pár perc után kapcsoljon ki készenlétbe. Na ez itt pár másodperc és nem is kapcsol vissza.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor  először  a jelszint érzékelőben kellene cserélni elkőkat

Bálint

0

nayan
nayan picture

Szia! Próbálom ezt a részét megnézni, kondikat a panelben ESR-re átmértem és jók, a jelzett kondit cseréltem, de nem változott. Kapcsolási rajz jó lett volna, nehéz végig követni a panelt a szélére felragasztott szivacs miatt is.

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

A fotó alapján úgy néz ki, hogy a kis 8 lábú LM4558-al van egy komparátor felépítve. Ez tipp, így elsőre...
Ahová feszültséget kapcsoltál, azt a részt rajzold vissza. Ez azért nem nagy varázslat.
Vagy a komparátor referenciája a bibis, vagy az a rész, ami HF jelből állítja elő a bemeneti jelet a komparátornak.
Lehet egy repedt forrasztás is.

Üdv,

KN

0