You are here

Blaupunkt MB10 alkatrészének azonosításhoz kellene segítség.

15 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Küzdök ezzel a "csodával". Egyik pillanatról a másikra (állítólag) halkabb lett. Valóban kb. fél hangerő a maximum. Tápfeszültség rendben és a végfok is jó. Viszont alig jut jel odáig. Próbáltam lekövetni a jelek útját. Egy, vagyis kettő (soic8) IC-ig jónak is tűnik. 003, mindössze ennyi a jelölés rajta, amiről semmit sem találtam. 
Ha lenne valakinek ötlete mi is lehet ez, vagy miként keressem, azt megköszönném.
Üdv, Z.

Comments
hifista
hifista picture

Helló!
Nem ennél a típusnál, de hasonlóknál találkoztam olyannal, hogy a jel útjába eső SMD elkók voltak rosszak.
A végfok IC melegíti a panelt és kiszárítja a kondikat, szóval - szerintem - nem biztos, hogy az IC a ludas.
Hifista.

0

m_stuart
m_stuart picture

Ez a "félhangerő" azt jelenti hogy tudod szabályozni? Valami digitális poti lesz a tippem szerint, csak hát a bekötés...
A D72 dióda (beforrasztottál oda valamit) mi célt szolgál? Alatta a szitázás is elgondolkodtató... Más pozíciókban "rendes" dióda jelzés van!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
SMD dióda volt leöntve ragasztóval, mikor lekapartam megsérült. Ezért próbára másik 5.1v zenert raktam. 
Üdv, Z.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Típus alapján nem ismerős. Tölts fel pár fotót a panelről.

Üdv.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Annyi biztos, hogy kettes láb GND és hatos +5V.
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

m_stuart
m_stuart picture

Nagy valószínűséggel ez lesz az: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21978a.pdf

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Ha sikerült beazonosítani a végfokot, akkor annak a bemenetéről kövesd visszafelé a jel útját. Nézd meg, hogy melyik IC lábhoz vezet. Ha ez megvan, akkor nézd meg, hogy melyik lábon kapja az a 8 lábú IC a tápot, földet. Ezek alapján lehet szűkíteni a kört és megvizsgálni adatlap alapján.

Üdv.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Megint nekifogtam... és épp fejem verem a falba. Fő problémát egy kontakthibás szkóp zsinór okozta eddig. Szóval az IC jó. Amúgy a bejövő jel (AUX) a digi lapra megy, amin a kijelző is van. Itt történik a "bemenetválasztás". Innen megy a jel a nevezett IC-re és ott történik a hangerő szabályozás, majd végfok következik. A mikrofon bemenet közvetlenül az előerősítő fokozatra jut, azzal nincs is gond. Tehát a "digi" panelról jövő jel kicsi. Elvileg ott is történik szabályozás (pl. hangzáskép, stb). Jelenleg a távra várok, mert volt már olyan masinával dolgom, ahol a potis szabályozás csak addig a mértékig dolgozott, ami a távval be volt állítva. 
Üdv, Z.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
pl
lm386?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: igy néz ki a -png

Bálint

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Bevallom félreraktam, mert kezdem elveszíteni a fonalat... jelet csak a 7-es lábon tudok mérni. Ahogy látom minden forrás (SD kártya, rádió, AUX, USB) ezen menne keresztül. Viszont mikrofon bemenetről rendesen, teljes hangerőn szól. 
Üdv, Z.
Nagyon hasonló, épp összehasonlítom. KÖSZI!

0

Fecó67
Fecó67 picture

Szia!
Én is ezzel küzdök.
A 003-mas ic 6 láb táp +9,6 volt (dz2). A végfok bemeneten (oscilloscop 0,02volt jelszint). Kapcsolási rajzot se találtam sehol. Te jutottál valamire? Fő hangerő beállítás poti.
Üdv: Fecó
 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nos ahogy sejtettem, esetemben megoldást jelentett a távszabályzó. Mint kiderült a poti valóban csak abban a tartományban szabályoz, amit távval beállítottak maximumnak. Vagyis, max. hangerő az (ha jól emlékszek) 32. ha zet leveszem 20-ra, akkor a poti csak 0-20 között szabályoz. Legegyszerűbb leellenőrizni, hogy minden más rendben van-e, mikrofon bemenetről lehet, hiszen az a jel nem megy fel a digi panelhoz így annak teljes hangerőn kell vezérelnie a végfokot.
Üdv, Z.

1

Fecó67
Fecó67 picture

Szia!
Köszönöm a segítséget, bekéretem, a távot működik.
Ami érdekes a tulaj állította, hogy soha nem használta távirányítót Közvetlen a számítógépe mellet volt. Mitől halkult le, elemet is én raktam a távba, felesleges órákat töltöttem vele. Tanultam belőle még egyszer, köszi, Üdv: Fecó
 

0

Sponsored links