You are here

Blaupunkt München RD-104 autórádió javításához értő kollégát keresek

7 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Javított már valaki ilyen készüléket? Feszültségek rendben, de a kijelző le van fagyva. Kapcsolási rajzom van róla, de elakadtam. Bármilyen segítséget szívesen fogadok. Akár azt is, ha valaki belenézne, aztán majd megegyezünk.

Köszönettel: lcsaszar

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

a lefagyást kellene bővebben leírnod, körűlírnod mert így nem tudom elképzelni mi van a kijelzőn, semmi, bármi, akármi vagy megjelenik helyessen majd úgy marad. De még egy fotó mennyit segíttene.....

Üdvözletem

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia,

Most nem tudom lefotózni, de amint tudom, megteszem. A kijelzőn nem jelenik meg semmi értelmes karakter, halványan világít, és a gombok nyomkodására mintha változna. Bekapcsolni a készüléket csak többszöri kísérletre lehet, de természetesen nem csinál semmit, a fényeken kívül. Az oszcillátorok rezegnek. Mikrokontroller hibára gondolok, sajnos felületszerelt.

Üdv, lcsaszar

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

így már érthetőbb. Nincs baja a rádiónak, hanem a Z ragasztás a fólia és a NYÁK között nem vezet. Első segélyként azt tudom ajánlani, hogy szerezz egy nagyon vékony tűt (én azokat használom amelyeket az insulin adagoláshoz használnak) és mindegyik vonalat amely a NYÁK-ra van ragastva megszúrog 2-3 helyen. Nagyon fontos, hogy a tű ne legyen vastagabb mint a fólián kirajzolt érinkező, ellenben elvágja. Az fog történni, hogy ott ahol átlyukasztod a fóliát jobban érintkezik a NYÁK oldali vezetéken. Ezzel a módszerrel több tiz kijelzőt "javítottam" meg, legyen az rádió vagy autó műszerfal, pl. a régi opel vektráknál volt ez jellemző. Nem vagyok büszke az ilyen megoldásokra, de jobb mint semmi. Az igaz, hogy mély lélegzetet kell venni és egy fél kiló vörösboros nyugtató után menni fog. Még egyszer, az elektronikának semmi baja.
Üdv

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia,

Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni!

Üdv, lcsaszar

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
4 és fél éve küzdesz ezzel ?! :jajj:
Üdv.: Uniman

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Hát nem folyamatosan... Mivel annak idején nem sikerült megjavítani, mostanáig pihentettem. De most megint előszedtem, mert sajnálnám kidobni. Nagyon szépen szólt, amíg jó volt. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy csak valami bagatell hibája van. A hiba egyik pillanatról a másikra állt elő.

Lehet, hogy pihentetem még egy darabig :szunya:

Üdv, lcsaszar

0