You are here

Blaupunkt München RD104 rúgasra sem indul

19 posts / 0 new
Last post
Sovány malac

Üdv Mindenkinek,

Javaslatra megpróbálok új topicot nyitni a következőhöz:
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni egy számomra fontos javításhoz.
Nemrég hozzájutottam elérhető áron hibásan egy Blaupunkt München RD104 rádióhoz,ami régi álmom volt.
Nem akar bekapcsolni,bemenő tápok rendben,a processzorhoz el is jut a tápfesz (kártya slot villogó ledek működnek,és "bekapcsolásra" kialszanak.) a gyújtás logikai jel is.Előlaptól(az on-logic áramkörtől) megérkezik a bekapcs.jel.
Azonban a gerate on kimenet,ami a tápfesz.ellátó kapcsolótranzisztorokat vezérli,nem billen be.

Töltöttem le egy dump-ot a proci belső eeprom-hoz,rá is pörköltem,de ugyanaz.

Egy kísérlet keretében egy pillanatra adtam alacsony szintet a proci reset lábára,és akkor a tápokat feléleszti ugyan,de mintha az előlap nem éledne fel,továbbra sem működik.
Előlap tápok rendben.
Van valakinek esetleg tippje,merre nyomozzak tovább?
Számomra egy nagyon jó készülék, sajnálnám alkatrésznek átminősíteni.
Köszönettel
A karcsú sertés

Comments
vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
A keycard megvan hozzá?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Szia,
Persze,a kártya tanítás-mester kód használattal tisztában vagyok.
A kijelzőn vonalkákkal vagy card err felirattal akkor is el kellene indulnia,de teljes a sötétség.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
A mesterkódot meg a kártyatanítást felejtsd el, ez keycard, ellenállás hálozatos, mind egyforma. Az a smartcardosnál van.
A háttér világítás megy?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Nem,teljesen sötét.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!

Elől lehet, de ha leveszed a tetejiét, látszik, hogy megy?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Ó nem.
Nem vesz fel áramot,és a processzor azon kimenete ami nyitná a táp ellátó kapcsolótranzisztorokat, nem kapcsol.
​​​​​Akkor indul el a tápellátás,ha a processzort "kézzel" resetelem.
De az előlap akkor is sötét marad.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

És akkor ég a háttér világítás, amikor elindul?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Nem.
Előlaphoz menő 12V,5V,gnd rendben,on/off jel rendben.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Nézd már meg azt a világítást, hogy mért nem megy......., Mert a kijelző azért nem megy mert az LCD-re meg a panelra menő szalagkebel ragasztása k.o..........

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Szemre jó állapotú a ragasztás,és ebben már ledes a gombok világítása,mert variocolour-os.
De a gombok világítása sem kapcsol be,és a háttér sem.
Egyetlen esetben nagyon halványan "parázslik"a pwr gomb,ha az ISO csatlakozóban világítást kapcsolok rá.
Esetleg a háttér világítás körben földhurok?
De ez még mindig nem magyarázza,hogy az alaplap miért nem indul csak külső reset után.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Milyen dumpot raktál rá?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

DigitalKaos-on találtam hozzá,de mivel ugyanazt produkálta,visszatöltöttem az eredetit amit elmentettem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
Lehet hogy halott a Motorola, sérülhetett a RAM területe, de a kijelző ,tuti hogy rossz, ebben a korban, az 100 %.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Most kíváncsiságból újra megmértem.
Egy reset után a kapcsolt tápfeszültségeket kb 1Hz-el be-ki kapcsolgatja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

proba

A clk meg a dat jelek ugrabugrálnak rendesen? Van hogy az I2C buszt fogja le valamely eszköz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Szia,
Sajnos ugyanúgy "ugrálnak" ezek a jelek ahogy az 5V jön-megy.
Az előlap reset,clk,dat is.
Most csak műszer van kéznél,holnap ránézek szkóppal.
Érdekes hogy olyan tünetet produkál,mintha a Motorola proc halott lenne.
Pedig a slot ledeket egy kapcsolótranzisztoron keresztül vezérli.
Ütemben pedig pontosan ahogy emlékszem,tehát az órajele is ketyeg.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Üdv,
Sokkal nem jutottam előrébb,szkóppal nem találtam értelmes jelalakot.
Persze lehet hogy az én szkópom lassú...
Ami biztos,hogy az előlaphoz menő reset kb 1s-ként ugrál alacsony-magas szint közt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sovány malac

Üdv Mindenkinek,
Sajnos úgy tűnik hogy szívem csücske nem ússza meg az alkatrész bázist.
Előlap 5V és test közt 90 ohm,összehasonlítva egy hasonló típus több kiloohm ellenállásához képest...
Sok fóliavagdalás után az előlap processzor tápján mérem ezt.
Hüpp.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content