You are here

BN41-01894 mainhoz javítási infót vagy rajzot keresek

2 posts / 0 new
Last post
toelro

Sziasztok!
Az itt lévő anyagokban sajnos nem találtam rajzot. A problémám ezzel a mainnal az, hogy az L202-őn zárlatot mérek. Az előtte lévő ic-ét leválasztva a zárlat nem szűnt meg. (az ic nem zárlatos) Ezen a ponton 3,3 volt kellene, hogy legyen. Villám látogatta a gépet és a tápegységet nem bántotta.
Minden feszültség megvan, készenlét is van. Távra is indulna de visszaáll készenlétre.
Lehetséges, hogy a main felől tett tönkre valamit? Egy rajz nagyon jól jönne ilyenkor. A készülék típusa:UE 40EH6030W . A spec main típusa: BN94-05911D. Ha valakinél lenne ilyen eladó az is érdekelne.
Üdv.: Jani
 

Comments
N3szt0r

Huh, villám sosem szerencsés. Nagyon random viselkedik. A héten volt nálam egy sony tv, amibe a lanon húzott be az áram. Mégis működött a tv, csak állandóan a modul eltávolítva szöveget dobálta az infósávba. Csatlakozót és környékéről néhány ellenállást levettem és utána működött a tv tovább, ezúttal hiba és lan nélkül. Pedig a datalink közvetlen a main icbe vezetett.

Azt javaslom, hogy a táplálj be labortápról. VIszont csak óvatosan, lehetőleg 1V alatti feszültséggel, nehogy valami mosfet legyen zárlatos és a keresztül folyó 3V kinyírja az icket utána.
Rövidzár keresésre sokkal jobb megoldás nincsen :(

Sok sikert :)

0

Vote up!

You voted ‘up’