You are here

Bosch E-Nr. SMS40D02EU/18; FD 9311 00684 mosogatógép készenlétből nem indul. ( MEGOLDVA)

1 post / 0 new
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok.

A címbeli mosogatógépnél ha bekapcsolom a főkapcsolóval, akkor szakaszosan megmozgatja a keringető szivattyút, ami eddig normális is, de ezután hiába nyomom meg a start gombot, nem reagál rá, csak tovább villogtatja a kefe ikonos ledet, tehát készenlétben marad.
Amiket eddig megnéztem/ leellenőriztem: 1. a lúgszivattyú tekercselése folytonos, az ellenállás értékek is egyformák, könnyen forog kézzel megforgatva, nincs megszorulva, 2. a főszivattyú tekercselése is folytonos és a fűtőszálnál is egyforma ellenállás értékek mérhetők, 3. a kijelzőpanelen a startgomb rendesen átad, elpukkanva, megégve nincs semmi, szakadást zárlatot nem mértem, 4. főpanel szintén hibátlannak néz ki. Jobban akkor fogok tudni vele foglalkozni, ha elhoztam a helyszínről, ami ma vagy legkésőbb holnap történik meg, előtte viszont szeretnék egy kicsit tájékozódni a hiba jellegét tekintve, hátha valaki közületek találkozott már Bosch mosogatógépnél ezzel a hibával és tud tanácsot adni, hogy merre tovább?
Előre is köszönöm mindenkinek, aki foglalkozik a problémámmal.
Üdv: Ladakölyök 

Megoldás: A háromoldalú ajtógumi cseréjével és egy + mágnes berakásával az ajtózár mechanikus részéhez, a gép akárhányszor elindítható és reszetelhető ( ajtó ki-be csukás után is ).