You are here

Bosch mosogatógépek keringető- fűtőszivattyú javítása

10 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok .
Mostanában havi több Bosch mosogató fűtőszivattyú hiba jelentkezik . Szét szoktam szedni , és vagy tengely fészek kopás , vagy fűtő szakadás . Több eredeti Bosch gyártó kóddal , meg utángyártott is elérhető . Mind ugyan úgy néz ki , egyforma tekercs ellenállásuk , az NTC is 10% eltéréssel egyezik .  Kérdésem , menyire felcserélhetők és mi a különbség a nagy ár szórású szivattyúk közt . 
https://www.google.com/search?q=00651956&rlz=1C1GCEA_enHU984HU984&oq=006...
Összejött egy pár darab , próbálkozót valaki a javításukkal ?
Eddig csak a 2-ből egy elven pakolgatom össze a jó
állórészt meg jó fűtést , esetleg lehet külön venni fűtést ?

Comments
gyulends1
gyulends1 picture

Szia!

Nekem van kettő, mindegyik fűtőtest hibás, szerintem más hibájuk nincs, ha érdekel viheted.
Régebben én is kerestem hozzájuk külön fűtőtestet, azt hiszem valamilyen lengyel cégnél találtam is, de nem sokkal volt olcsóbb mint az új komplett szivattyú. Aztán itthon valamelyik hirdető oldalon találtam komplett újat, jó árban.

0

dino71
dino71 picture

Szia!
A tengelyen a perselyeket simán lehet cserélni. Én teflonból vagy POM ból szoktam csinálni.
A kicsiknél a fűtés általában a forrasztás után szokott elszállni, ez simán forrasztható. A nagyokat már zűrösebb. A zománcot le kell kaparni rézgálic oldat 5V DC és rágalvanizálódik a réz és máris forrasztható. Na ennek még nem álltam neki idő hiányában. Az utángyártottaknál az a10% eltérés az NTC nél sajnos sok. Nem mind működik vele megfelelően. És sajnos nem jó mind mindenhova.

0

ityvity
ityvity picture
*

Nézegettem én is ,csak hogy lehet a forgó részt roncsolás mentesen kivenni ? Fűtés forrasztást már láttam elválni , én eddig még nem próbálkoztam . 

0

dino71
dino71 picture

Pl így. Persze van olyan( kicsik az összes) amit csak melegítéssel . A tengelyt megmelegítem és lehúzom lehúzóval a mágnest. Utána epokittal visszaragasztom. Vagy egyszerűen lecsavarom a lapátot a tengelyről míg le nem jön(most nem menetesről beszélek.) És utana visszaragasztom epokittel.  

0

ityvity
ityvity picture
*

Én már a forgó rész kiemelésénél megakadtam , ott ragasztva van a kis perem, vagy csak rápattintva ?

File csatolás: 

0

dino71
dino71 picture

Pattintva, 2db kisebb csavarhúzóval alányúlok a lapát alá és kifeszítem.

0

KGL
KGL picture

 

0

janir18
janir18 picture

Hello!
Nem találtam külön fűtést hozzá. Egyben vettem, igaz nagyon kellet figyelni milyet. az én tipusomhoz csak drágákat találtam, és végül egyik webáruházból lett rendelve ahol az én tipusom is hozzá volt írva. Viszont mikor érkezett a rajta lévő kód alapján más volt, de tökéletesen passzolt. Véleményem, hogy ez a sok szám csak katyvasz. Semmi különbséget nem láttam.

0

ityvity
ityvity picture
*

Én már több félével találkoztam , van kisebb nagyobb , van amire 100V150Hz nagy , de volt már 215Hz kicsi is  rá írva . Eddig olcsó utángyártott Copreci-t raktam a kicsik helyet , amelyikeknek 49 Ohm volt a tekercsük  eddig még nem jött vissza egy sem . 

File csatolás: 

1

Sponsored links