You are here

Bosch SGI55M04/EU

7 posts / 0 new
Last post
rrpisti

Sziasztok!

Egy beépitett mosogatóról lenne szó.Az utolsó mosogatáskor megállt egy folyamatnál és szünet nélkül pumpálta a vizet kifelé, habár már nem is volt benne.Közben azt jelezte,hogy 28 perc van hátra. :hmmm: Kikapcsolás után 45 percet jelez de továbbra is csak a vizet nyomná kifelé.A resetnél az óra lenulláz,de továbbra is megy a pumpa.Mivel olyan precizen be van épitve,hogy mellette állva sem ismertem meg :fun: mig a tulaj be nem kapcsolta, nem fognák hozzá amig valami szervizdoksit vagy útmútatót nem találok.Várom az ötleteket.

Comments
zapod

Ha az aquva stopp indult be akkor egy bizonyos idő után a típusnak megfelelő hibával le kell állnia. Pl. villog az összes Led. Pláne ha resetelve is volt. Nekem ez a hiba vezérlőpanelre utal, legalább is volt már ilyen hibával nálam, panel.
Persze ha mégis az aquva stoppal van gond, mielőtt nagyon neki esnél ha már kibányásztad a gépet a pultból döntsd meg előre, hogy a tálcából a víz kifolyón a víz. Ha elindul a masina, akkor érdemes megnézni a labirintot az oldalán nincs e eltömődve mivel onnan tud akkor víz szivárogni az alsó tálcába. Ha mégse, piszkáld meg az említett hungarocellt a kapcsolóval.
De mondom gyanús az a panel.

Zapod.

0

Vote up!

You voted ‘up’

rrpisti

Sziasztok!
Szerencsére Tibi-nek volt igaza.A gép még nincs egy éves és szivárgott a mosópumpa és a tál csatlakozásánál.A csatlakozás annyiból áll,hogy a pumpa csőszerű része bele van dugva egy gumival tömitett torokba szárazon.Szétszedtem beragasztottam :taps2: . Igaz egy délutánba került :(
Kösz az ötleteket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520's picture

Szia rrpisti!

Gratulálok, örülök az eredménynek. :oke:
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520's picture

Szia!
Mivel ezek a gépek úgynevezett "aquva stoppal" rendelkeznek, ezért az állandó szivattyúzást ennek igénye/hibája is okozhatja.
A gép aljában találsz egy -általában hungarocel- úszót, mely egy mikrokapcsolót működtetve kényszeríti a szivattyú működtetését, melynek felakadása is okozhatja a hibát.
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

rrpisti

Kösz Tibor!
Egy másik fórumon is pont ezt a tanácsot kaptam,holnap nekifogok a rombolásnak :D

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520's picture

Nagyon szívesen!
Aztán várjuk a fejleményeket.
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content