You are here

BOSCH sms40m68eu mosogatógép program hiba.

6 posts / 0 new
Last post
Sandor76
Sandor76 picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában.
A nevezett mosogatógép kezelőszerven az "edények  70°" ,  "Auto 45°- 65°"  és az "ECO 50°" programot ki tudom választani, azonban a 45° pohár funkciót nem.
Ez utóbbinak a programot kiválasztó nyomógombja rendben van, ugyanis  más gombot nyomva tartva, az ahhoz tartozó led elalszik egy pillanatra, amikor a "pohár" mosogatás funkció gombját megnyomom. (Ellenben ennek a funkciónak a LED-je fel sem villan... amolyan favágós teszt.) Műszeres méréssel is jó minden nyomógomb a kezelőn. Minden más nyomógomb teszi a dolgát, látszólag megfelelően működik. Azonban akár hogyan is próbálom, de nem lép be a "45°pohár" mosogató funkcióba.  Tehát úgy viselkedik, mintha ez a funkció nem is létezne benne.

Eredetileg E14 hibával érkezett, de azt orvosoltam.
A tulaj nem tudta megmondani hogy ez a hibajelenség már régebbi e? ugyanis ezt a funkciót nem használta.

Találkozott már valaki ilyen hibával?

 

Comments
tvservice
tvservice picture

Szia!

Halkan és érdekességképpen jegyzem meg találkoztam már több ilyen kinézetű kezelőszerves géppel, amiben nem a hozzátartozó elektronika volt.
Egyes ügyes szerelők ugyanis előszeretettel raknak bele más gépből elektronikát ha az hibásodik meg. Nálam pl. volt nemrég olyan bosch ami 5 programot
tudott volna de 4 programos elektronikát raktak alá. Egyszerűen levakarták az előlapról az 5 programot. De fordítva is előfordult: üres program állásban is vígan mosogatott v.milyen programon ahelyett, hogy a ledeket villogtatta volna.
Üdv Tamás

 

1

Vote up!

You voted ‘up’

Sandor76
Sandor76 picture

Én is azt feltételezem hogy a programot az elektronika nem tudja. sőt... előzőleg volt szerelőnél és felmerült bennem a gyanú hogy nemes egyszerűséggel kicserélhette.
A tulaj állítása szerint kb 6 hétig volt ott, majd visszaadták neki hogy nem javítható.
Az E 14 hibát a mosogatógépben alul egy tömítés hibája okozta. Pontosabban nem hibás volt, hanem vissza sem tette bele az előző szerelő.
Az alábbi javítások történtek:

1., A vezérlő panelon kicseréltem a hibás relét, ekkor a gép életre is kelt.
2., Elindítottam majd dobta a hibakódot. Szemügyre véve a gépet, a mosogató tér aljából a gép  aljába folyt a víz. Gondoltam hibás a tömítés  vagy rosszul van benne, de mint kiderült vissza sem tették bele.
3.,Mivel mosogatógépekkel nem foglalkozom és nem is voltam benne biztos hogy ettől megoldódik a probléma; az eredeti tömítés  rendelése helyett, egy jobb minőségű  szilikon pasztával pótoltam. (Fekete, autóiparban használatos vegyszerálló tömítő paszta.)
4., Probléma megoldódott és nem folyik. Ekkor derült ki hogy egy program nem létezik de az összes többi program  hibátlanul végigmegy.

Úgy gondolom már nem érdemes babrálnom vele, végülis működik, teszi a dolgát.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást ill. a segítséget!

 

1

Vote up!

You voted ‘up’

andrasary
andrasary picture

Szia
Megkérdezhetem mire javult meg az E 14 hiba

Köszönöm
Üdv András

0

Vote up!

You voted ‘up’

ityvity
ityvity picture

Szia , ha jó értem a tulaj ezt a programot nem használja , akkor talán nem is hiányzik neki , hiba megjavítva , a készülék működik .

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest picture

-Látja?
-Nem látja.
-Na látja!

smiley

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content