You are here

Bosch wfd 2060 müködik nem müködik.

Sziasztok! A fent emlitett mosógép az örületbe kerget.Azzal a hibával került hozzám,hogy semmilyen életjelet nem ad.Szétszerelés perifériák csatlakozások jók a gép müködik.Másnap hazaszállitás elött próba,és a gép meg se mukkan. Kérem adjatok tanácsot ha valaki találkozott már ilyen hibával. Elöre is köszönöm, egy pályakezdö. Tóth lászló.

Comments
lászló
lászló picture

Szia Miki.
Azonnal szétszedtem és kitisztitotam az ajtóreteszt,próbazsinoral kipróbálva müködik és kapcsol.A gépbe semmit nem csinál.Megmértem a ptc fütöfeszültségét és csak 156-volt.lehet,hogy a panel lessz a hibás?
Segitséged elöre is köszönöm.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A panel képe kellene . A PTC-t ezekben a modern gépekben egy triac vezérli , elméletileg lehet hibás , vagyis szakadt az egyik thyristor benne , akkor produkál ilyen kevés feszültséget. Ha tudsz mérni , akkor ki tudod mérni , hogy a zárról a PTC , melyik triacról kapja a feszültséget.
Ha raksz egy képet és a linket beilleszted a nyitóba , akkor utána nézek.

Üdv! Miki.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia László !
Benzin van benne ?? :D
A mosógép mint minden trauma és idegbetegségekre ártalmas eszköz , el van látva védelemmel. Jelen esetben ez , a betöltő ablak zárómechanizmusa .
Bekapcsolás után zárnia és reteszelnie kell a zárnak, vagyis a zár adja az engedélyt a processzornak és szolgáltatja a nagy áramú 230V-s hálózatot a reléknek. Amíg a zár nem zárt be, addig, csak a panel tápja kap feszültséget , innen csak a zárat működtető PTC kap 230 Voltot. Záródás után , a gépnek ürítenie kell, vagyis az üres szintet ellenőrzi az üstben . Ha üres az üst algoritmustól függően , vagy a motorteszt, vagy a minimális szintig való feltöltés vízzel, következik .
Tehát ezt a sorrendet figyelembe véve le kell írnod mit csinál az elektronika, zárja-e az ajtót , hallani-e a kattanást ????
Remélem érthető amit írtam....

Üdv! Miki.

0

lászló
lászló picture

0

kolya61
kolya61 picture

Szia László !
Írd le az AKO számát, mert rossz a kép minősége . AKO 5xx xxx , csinálj egy teljes panelképet és jelöld be, hova csatlakozik az ajtózár vezetéke .

Üdv! Miki.

0

László
László picture

Szia Miki.

Itt irom az AKO számát.AKO 546 754 AKO5.
Van még két képem az egyiken bejelöltem a csatlakozo helyét de jobb minöségüt csak holnap tudok feltenni.
http://kepfeltoltes.hu/130403/ajt_kapcs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130403/DSCF2576_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez ugyan jobb kép, de kicsit más típus (AKO 546 765 AK09 - itt a trafóval volt gond):
http://obrazki.elektroda.pl/5983859400_1305824564.html
Üdv.: uniman

0

someone50
someone50 picture

Hello László ! A motorban a szénkefék milyenek? Vagy nincs beszorulva egyik se? Üdv J

0

Sponsored links