You are here

Bűvöspad "beszédes könyv"

14 posts / 0 new
Last post
arpinyo
arpinyo picture

Sziasztok!
Volt már valakinek dolga efféle szerkezettel? A hiba ,hogy a ceruza nem nem érzékeli az érzékelni valót vagy fordítva.
Talán a képek segítenek, a cerka egy LM324 bemenetére csatlakozik ezért gondoltam,hogy az a jel vevő rész,de hogy működik?

Comments
perlaci
perlaci picture

Szia
privát ment nekem van alkatrészem hozzá.
Üdv Laci

0

arpinyo
arpinyo picture

Szia! Nagyon szépen köszönöm!! A játék tökéletesen működik.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia arpinyo!
A részletek nem publikusak???
Üdv Tibi.

0

arpinyo
arpinyo picture

Sziasztok!
Dehogynem, a ceruza volt a ludas. A részleteknek perlaci a tudója .
Az általa küldött cerkát nem szedtem szét „erőt vettem magamon” A javított készülék
ceruzájának összekötő kábele mérésre nem volt szakadt. Szerintem a cerka végében lehetett a bibi.
De az biztos,hogy csere után működött a masina.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia arpinyo!
Köszi a választ...akkor most már várunk Lacira, hátha ő is lesz olyan beszédes, mint ez a könyv. :)
Üdv Tibi.

0

perlaci
perlaci picture

No kis kiváncsiak.
Annó a gelkában volt néhány kolléga :badgrin: akik a típushibákat nem árulták el, inkább gyorsan megcsinálták neked míg elszaladtál a raktárba. No Én aki megérdemli nem titkolódzom, de a simliseket 5ször büntetem.
Szóval az a kis könyv ceruzája egy antennát tartalmaz a hegyében. Ez persze csak a vezeték megfelelő hosszúságú árnyékolásától megszabadított rész. A turpisság abban rejlik, hogy a kábel hossza mint impedancia és a kábel paraméterei stimmeljenek. Ja legyen lágy de jól árnyékolt 75ohmos a vezeték. Sok fajtát kipróbáltam, de csak a vékony 3mm-es videókábel jött be. A koaxok merevek, vagy vastagok.
A gyári szutyok ócó kicit kemény, ezért megtörik és vége az impedanciának. Elakad benne a jel. Ha nem elég jó az árnyékolás akkor se működik rendesen mert nem azt olvassa mihez közelítjük. Egy szó mint száz ez egy kihangolt tápkábel. Ötletes és egyszerű, csak jó minőségű madzagot kellet volna használniuk.
laci

0

ll.Károly
ll.Károly picture

ll.Károly

Bocs perlaci de ezt nam szabad kihagyni.

"Annó a gelkában volt néhány kolléga akik a típushibákat nem árulták el, inkább gyorsan megcsinálták neked míg elszaladtál a raktárba."

Belőlük lettek a politikusok.:D
A baj az, hogy nekem úgy tűnik az új munkahelyükön viszont nincs olyan kolléga aki elszaladna a raktárba.
Mer ugye valakinek a szívós hibákat is meg kellene csinálni. :(

0

mdecsi
mdecsi picture

Ez mi ez és mire használható?

Valami touchpad? Vagy rajzpad/tablet?

Vagy hogy?

És miért?

Tipus?

Érintésérzékeny szerkezetek mostanság kapacitiv úton működnek, a régebbiek inkább rezisztívek, azokhoz kissé több erő kell, illetve létezik ultrahangos technológia is. Ezek viszont emberi testrészekkel működnek (ki-ki amivel rendelkezik), ill. van olyan amelyik mással is, de az is csak egy passzív bot, nincs benne semmi elektromos.

0

arpinyo
arpinyo picture

Így néz ki.

File csatolás: 

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia arpinyo!
Gondolom, ez valami helyzet érzékelő...
A "ceruza" végében lévő "adó"által kiadott jel megszólítja, az alatta legközelebb levő mezőt.(vagy fordítva)
A többi már a szoftveren múlik(gondolom szettben árulták, a hozzá tartozó mesekönyvvel)mert kizártnak tartom, hogy valóban tudna olvasni!
Talán még azt is figyeli, hogy lapozod a könyvet (a fotón látható, spirálozás alatti részre gondolok) optikai érzékelővel.
Üdv Tibi.

0

arpinyo
arpinyo picture

Szia! A cerka egy LM324 es ic 9 és12 es lábára van kötve a 9 es egy kondi és egy ellenálláson keresztül a, 12 es direkt. Ezért gondoltam ,hogy ez a vevő. De mit vesz? A lapokat nem érzékeli, úgy van a szöveg szerkesztve,hogy minden lapon máshova esik a kiemelt rész .Ide kell tenni a cerkát és elkezdi a szöveget"most nem csinál semmit.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Sajnos így rajz nélkül, -meg aztán, hogy a készülék a te asztalodon van- nehéz "okosnak lenni", de gondolom, az 5x5 ös négyzetekből álló fóliát impulzusokkal végig "söpri", és ezt kellene kapacitívan érzékelnie a ceruzának.
Valahogy úgy, mint az egykori fényceruzák a képernyőn -adott pillanatban- az elektron sugár helyzetét ahogy megállapították, csak Ők fényt érzékeltek.
Próbáld meg indikálni, hogy a fólia ad-e valami jelet(szkóp).
A műveleti erősítő blokkrajza alapján kövesd le a "vett jel"(???) útvonalát(gondolom, a mikrokontrollerhez tart, valami megszakítási szándékkal).
Tehát a lényeg, hogy a fólia szegmenseire küldött impulzusoknak, a ceruza által felfogva, LM324-el felerősítve, némi jelformálás után vissza kellene érkeznie a kontrollerbe.
Hirtelen így tudom elképzelni a működését.
Üdv Tibi.

0

arpinyo
arpinyo picture

Szia! Ez a neve a szerkezetnek Beszédes Könyvek vagy bűvöspad ez van ráírva.Ha bekapcsolom működik beszél üdvözöl meg minden
rálehet tenni egy mesekönyvet és ha bizonyos részek fölé tartod a cerkát felolvassa az ott lévő szöveget. A könyv alatt van az a kb5*5mm es kockákból álló fólia.

0

Sponsored links